Third-party due diligence en corporate intelligence

Zekerheid over uw business partners

De toenemende globalisering leidt tot nieuwe uitdagingen. Opkomende markten zijn zeer interessant, maar hoe vindt u daar de juiste zakenpartners? Hoe houdt u zicht op hoe uw partners zich, namens u, gedragen? Wij kunnen u helpen reputatieschade te vermijden door grondig integriteitsonderzoek te doen naar uw zakenpartners, overal ter wereld.

De risico’s van groei

Internationaal opereren is noodzakelijk voor duurzame groei. Het is echter riskant om in zee te gaan met een partner die u niet goed kent. Steeds opnieuw tonen affaires en schandalen aan hoe lastig het is voor ondernemers om zeker te stellen of hun internationale partners zich overeenkomstig met afgesproken normen gedragen. Daar komt nog bij dat uw netwerk voortdurend aan verandering onderhevig is.

Wereldwijde verantwoordelijkheid

U kunt verantwoordelijk worden gehouden voor het gedrag van uw zakenpartners, van leveranciers tot aan uw distributeurs en agenten.

De wetgeving op het gebied van toezicht wordt wereldwijd steeds strenger. Als uw partner in een ander land zich bijvoorbeeld schuldig maakt aan corruptie, is het mogelijk dat u aansprakelijk wordt gehouden.

Zo kunnen wij kunnen u helpen

Het is dus van groot belang dat u betrouwbare partners vindt. Wij kunnen u daarbij helpen. Wij doen dit op een gestructureerde en risicogebaseerde manier:

  • Wij onderzoeken grondig wie uw potentiële zakenpartner is en welke reputatie hij heeft.
  • Wij volgen wat de markt over uw zakenpartner heeft te vertellen, op lokaal en internationaal niveau en in meerdere talen.
  • Wij hebben een groot, internationaal netwerk van specialisten in meer dan 150 landen wereldwijd en verschillende industrieën.

Contact

Christine Manders

Christine Manders

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 67 69

Volg ons