CFO Office

Sturen op waarde na acquisitie

Elke acquisitie stelt een CFO voor de uitdaging om snel een goed inzicht te krijgen in de financiële functie van de aangekochte business. Hoe staat deze onderneming ervoor wat betreft liquiditeit, werkkapitaal, planning, forecasting en andere factoren die de ondernemerswaarde bepalen? Waar en hoe kan het beter?

Het creëren van waarde bij fusies en overnames

Fusie en overname processen zijn vaak vrij complex. Onderwerpen als kostenbesparingen, efficiëntieverhoging en operationele verbeteringen spelen een grote rol als het gaat om het creëren van echte waarde in de loop van een transactie. Bedrijven die ernaar streven de synergieën van een fusie of overname ten volle te benutten, moeten aandacht besteden aan een aantal belangrijke kwesties.

De belangrijkste vraag is hoe M&A-processen zo efficiënt mogelijk kunnen worden uitgevoerd om een succesvolle integratie of separatie te waarborgen. De PwC-studie "Value Creation in Deals: Finance Integration and separation as key driver for Deal succes" richt zich op deze vraag vanuit het perspectief van de financiële functie. 

Een van de belangrijkste resultaten van het onderzoek: Een succesvolle integratie of separatie van de financiële functie in de loop van een fusie of overnameproces is sterk verbonden met het algehele succes van de transactie.

Alles wat u nodig hebt voor goede financiële besluiten

Wij helpen u aan grondig overzicht en inzicht door een CFO Office op te zetten, gebaseerd op betrouwbare data. Deze centrale, financiële ‘cockpit’ vormt de basis voor uw reporting, forecasting en besluitvorming. Daarmee kunt u beter en sneller sturen op het realiseren van uw strategie:

  • inzichtelijke en bruikbare rapportages doordat we bijvoorbeeld waardedrijvers en KPI’s voor uw specifieke onderneming opstellen
  • forecasting die naadloos aansluit op uw strategische plannen en de onderliggende waardedrijvers
  • verbeterinitiatieven voor cash- en liquiditeitsmanagement identificeren en monitoren

Zo kunnen wij u helpen

Snel, pragmatisch en met de toekomstige strategie voor ogen – zo werken wij voor u:

  • na een gerichte diagnose focussen we op de kern van de zaak, zodat u snel een werkende CFO office in handen hebt
  • we ontwikkelen de Office vanuit uw toekomstige strategie, zodat u de reporting- en forecasting-vereisten gaandeweg kunt bijstellen
Volg ons

Contact

Danny Siemes

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 024 57 11

Hide