Trusted Data & Intelligent Automation

Met vertrouwen data inzetten

Door de digitalisering van de samenleving genereren we steeds meer data en daarom zijn vrijwel alle organisaties daar op een een of andere manier mee bezig. Data bieden grote kansen: organisaties kunnen hun data gebruiken om processen te automatiseren, hun inzichten te vergroten en beter tegemoet komen aan de behoeften van hun klanten. 

Daarbij komt dat veel organisaties de mogelijkheden van data nog onvoldoende hebben ontdekt. Vooral in het domein van Finance en Risk & Control liggen vele mogelijkheden, zoals het geautomatiseerd verwerken van facturen, het verkrijgen van inzichten op basis van een dashboard in plaats van statische rapporten, het toepassen van artificial intelligence om bepaalde repeterende boekingen te maken, het automatiseren van controlewerkzaamheden en het toetsen van de datakwaliteit. 

Lees verder of neem contact op met Mark Brouwer

Het juiste evenwicht tussen kansen en risico’s  

Het gebruik van data heeft grote voordelen, maar er kleven ook grote risico’s aan. Stakeholders kijken hier zeer kritisch naar. Zij vragen zich af wat organisaties met data doen, waarvoor ze gebruikt worden, hoe ze beveiligd worden en of organisaties aan alle privacy-wetgeving voldoen. Veel organisaties worstelen met de vraag hoe ze hun data optimaal kunnen inzetten op een manier die waarde toevoegt en tegelijkertijd zorgvuldig, verantwoord en transparant is. Aan data zitten risico’s, maar andersom geldt ook: als u kunt aantonen dat uw technologie werkt, de uitkomsten betrouwbaar zijn, gaat het waarde opleveren voor uw klanten, personeel en andere stakeholders.

Wij helpen met data-gedreven oplossingen waarop u kunt vertrouwen 

Het verder digitaliseren van uw organisatie gaat niet zonder het toepassen van data-analyse. Wij helpen CFO’s, Chief Data Officers, Chief Information Officers, controllers en anderen met het ontwerpen, realiseren en toetsen van data-gedreven oplossingen. Zodat u deze met vertrouwen inzet en bouwt aan vertrouwen voor uw stakeholders. 

Wij combineren onze specifieke kennis over thema’s (bijvoorbeeld governance, risk & control), domeinen (bijvoorbeeld finance, internal audit, risk management) en sectoren met kennis van technologie en data-analyse. We geven u het vertrouwen om met moderne technologie uw strategie uit te voeren.

Waarmee kunnen we u helpen?

Het toevoegen van vertrouwen aan informatie is onze core business, net als het verbeteren van processen en het inrichten van controls. Dat was vroeger al zo en in dit technologie-tijdperk ook. 

Wij helpen onze klanten met het realiseren en toetsen van technologische oplossingen, zoals artificial intelligence, data analytics, en robotics waarbij onze focus ligt op de betrouwbaarheid van systemen en de gegevens die deze genereren.

Artificial intelligence

Om te ontdekken wat artificial intelligence voor uw businessvraagstuk kan betekenen, onderzoeken onze specialisten met welke processen en informatie uw organisatie tot beslissingen komt. Vervolgens kijken we welke stappen te relateren zijn aan kunstmatige intelligentie en hoeveel meerwaarde dat oplevert.

Data Analytics

We richten ons op het mogelijk maken van datagedreven beslissingen. We werken aan het geautomatiseerd ontsluiten van (ongestructureerde) data, het analyseren van deze data en het presenteren (visualisatie, dashboarding) daarvan.

In deze context werken we samen met klanten aan:

  • de analyse van het probleem;  
  • het introduceren en tonen van technologische mogelijkheden;
  • het ontsluiten van de data; 
  • het uitwerken van algoritmes om data te analyseren; 
  • het opstellen van een ontwerp en het realiseren van een technische oplossing, bijvoorbeeld middels een app, dashboard of applicatie.

Robotics

Onze specialisten hebben ruime ervaring met het identificeren van de mogelijkheden van toepassing van robotics (RPA) op basis van data-analyse. We bouwen de robot en toetsen de kwaliteit en de betrouwbaarheid van uw RPA-oplossing.

Contact

Mark Brouwer

Mark Brouwer

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 088 53 22

Volg ons