Renate de Lange-Snijders

Renate de Lange-Snijders

Partner, PwC Netherlands

Ik ben partner in Nederland en lid van het Global ESG Leadership-team van PwC. Ik ben verantwoordelijk voor het aansturen van de ESG-propositie van PwC bij klanten en het ontwikkelen van de ESG Metaverse-ervaring voor PwC wereldwijd.

Als voormalig lid van de raad van bestuur van PwC Nederland leidde ik de marktorganisatie en onze transformatie om in 2030 netzero te bereiken. Onze wereldwijde strategie is om onze klanten te helpen vertrouwen te bouwen en duurzame vooruitgang te realiseren. Omdat onze impact ertoe doet. De impact van ieder van ons. Om de meest urgente problemen van vandaag op te lossen, moeten we samenwerken om de benodigde systeemveranderingen te realiseren. Alleen dan kunnen we samen bouwen aan een betere toekomst. Maar samenwerken gaat niet vanzelf. Het vereist vertrouwen, het vereist dat we onszelf stretchen en dingen anders doen. Het vereist leiderschap. Het vereist dat we openstaan ​​voor nieuwe perspectieven en durven te luisteren.

Daarom heb ik binnen PwC een innovatieplatform geïnitieerd waar we samenwerken met onze klanten en stakeholders om systemische vraagstukken als duurzame mobiliteit, het verlies aan biodiversiteit en de noodzaak van een inclusieve organisatie op te lossen. Nadat ik ben teruggetreden uit de raad van bestuur van PwC Nederland, ben ik toegetreden tot het PwC Global ESG Leadership-team, waar ik onze klanten help met hun ESG-uitdagingen en het creëren van waarde op de lange termijn.

Naast mijn wereldwijde rol, werk ik samen met familiebedrijven om een ​​duurzame toekomst op te bouwen voor de organisatie en de familie.

Lidmaatschappen & nevenactiviteiten

  • Lid van Nederlandse Orde van Belastingadviseurs

Ervaring

  • Partner bij PwC sinds 2008

Specialisatie

  • ESG, Metaverse, Family Business

Opleiding

  • Universiteit van Tilburg
Volg ons