Martin Coenen

Martin Coenen

Partner, PwC Netherlands

Sinds 2000 ben ik binnen de Assurance-praktijk van PwC gespecialiseerd in dienstverlening aan nationale en internationale beursgenoteerde ondernemingen en investment banks in verband met uitgifte van aandelen en obligaties.

Deze dienstverlening omvat naast de uitvoering van due diligence-onderzoeken of advisering over prospectussen en communicatie met de AFM, ook ondersteuning van bedrijven die een beursnotering nastreven. De route naar een beursnotering is complex en ingrijpend en ik adviseer ondernemingen hoe zij zich in de meest optimale zin kunnen voorbereiden zonder alternatieve exits of financieringswijzen uit het oog te verliezen. In de laatste jaren hebben alternatieve financieringsbronnen zoals high yield bonds ook voor Nederlandse ondernemingen aan populariteit gewonnen. Wij adviseren ondernemingen bij dergelijke transacties waarbij deze obligaties veelal worden genoteerd aan de beurs van Luxemburg of Singapore.

In 2010 hebben een aantal internationale collega’s en ikzelf PwC’s IPO Centre opgericht. Dit centre of excellence is gevestigd in Londen en adviseert internationale ondernemingen in opkomende markten over beursgangen in één van de wereldwijde financiële centra, zoals New York, Londen, Frankfurt, Hong Kong of Singapore.

Sinds enige jaren ben ik ook lid van de werkgroep ‘Betrokkenheid van accountants bij prospectussen’ van de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) waar regelgeving voor het accountantsberoep rondom prospectussen wordt ontwikkeld en geëvalueerd.

Op regelmatige wijze publiceer ik in de Nederlandse media over ontwikkelingen in de internationale kapitaalmarkten en ben medeauteur van het Handboek Beursgang.

Voorbeelden van recente opdrachten/projecten

  • Advisering bij een beursgang op Euronext Amsterdam.
  • Advisering bij een spin-off en separate beursnotering van een divisie.
  • Ondersteuning van een aantal ondernemingen bij het voorbereiden op een beursgang.
  • Advisering bij en ondersteuning van de uitgifte van obligaties op de beurs van Singapore.

Specialisaties

Mijn focus ligt op beursgangen (IPO’s), vervolg aandelenuitgiftes (FO’s) en uitgifte van obligaties op de internationale kapitaalmarkten.

Ervaring

Partner bij PwC Amsterdam
2009 – heden

Director PwC
2007 – 2009

Associate senior manager PwC
1995 – 2007

Tot 1999 was ik actief in de internationale auditpraktijk van PwC. Van 1999 tot en met 2005 was ik actief in Transaction Services en specialiseerde mij in due diligence-onderzoeken. Sinds 2000 ben ik mij verder gaan specialiseren in kapitaalmarkttransacties.

Opleiding

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Economie (drs.)

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Registeraccountant (RA)

Contact details

Tel: +31 (0)62 054 96 10

E-mailadres

Ervaring

  • Partner sinds 2009

Specialisatie

  • Dienstverlening aan nationale en internationale beursgenoteerde ondernemingen en investment banks
Volg ons