Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Antoine Westerman

Antoine Westerman

Partner, PwC Netherlands

Sinds 2006 ben ik als partner werkzaam in de Assurance-praktijk van PwC. Dienstverlening aan internationale (genoteerde) bedrijven is mijn specialiteit. Mijn diensten omvatten niet alleen jaarrekeningen en Corporate Social Responsibility (CSR) verslagen, maar ook specifieke rapportage aan regelgevende autoriteiten en advisering en ondersteuning ten aanzien van onderwerpen zoals herstructurering, transacties, beursnoteringen, interne controle, corporate governance en risicomanagementsystemen. Ik richt mij in het bijzonder op productiebedrijven, zowel in een Europese (IFRS) als Amerikaanse (US GAAP) context.

Momenteel bestaat mijn klantenportefeuille hoofdzakelijk uit twee grote internationale chemiebedrijven (LyondellBasell en Momentive Chemicals), naast een aantal in Nederland gevestigde internationale productiebedrijven.

Sinds 2005 maak ik deel uit van de chemiesector van PwC die Nederland als specifiek aandachtsgebied heeft. Wij ontwikkelen bedrijfstakspecifieke opleidingen ten behoeve van onze engagement teams en brengen op de bedrijfstak gerichte rapporten uit (o.a. een kwartaalverslag over de fusie- en overnamepraktijk (M&A) in de chemische industrie). Daarnaast ondersteunen wij teams over de gehele wereld ten aanzien van bedrijfstakspecifieke onderwerpen zoals Europese stoffenwetgeving (REACH).

Voorbeelden van recente opdrachten/projecten

  • Controle van jaarrekeningen en CSR-verslagen van grote international chemie- en productiebedrijven met hoofdkantoor in Nederland
  • Advisering op het gebied van fresh start accounting and public debt offerings in de VS
  • Herstructureringsprojecten
  • Assistentie bij internationale fusies en juridische splitsingen
  • Opzet van een structuur voor een efficiënte controle van de jaarrekeningen van landen die deel uitmaken van de shared service centres (SSC's)

Specialisaties 

Mijn focus ligt op een breed scala aan auditdiensten en aanverwante diensten aan grote beursgenoteerde ondernemingen. Ik ben gekwalificeerd voor Dutch GAAP, IFRS en US GAAP.


Loopbaan/Ervaring 

Partner bij PwC Rotterdam
2006–heden
 

Senior Associate – Director bij PwC
1996–2006
 

(Senior) Associate bij Deloitte

1993-1996


Opleiding

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Economie (drs.)
  • Registeraccountant (RA)

 

Ervaring

  • Partner sinds 2006

Specialisatie

  • Dienstverlening aan internationale (genoteerde) bedrijven