Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Agnes Koops-Aukes

Agnes Koops-Aukes

Voorzitter raad van bestuur, PwC Netherlands

Sinds 1 juli 2022 ben ik voorzitter van de raad van bestuur van PwC Nederland. Een rol die ik met trots heb aanvaard. We staan voor grote maatschappelijke uitdagingen en samen met al mijn PwC-collega’s wil ik bijdragen aan het vinden van duurzame oplossingen.

Ik zie het als mijn rol om verder te bouwen aan vertrouwen in de maatschappij en ook onze klanten hierbij te helpen. Dat doe ik samen met mijn medebestuursleden en collega’s door voortdurend de verbinding te zoeken  met elkaar, met klanten en met andere stakeholders. We kunnen elkaar alleen helpen door een luisterend oor te zijn, door transparant te zijn over wat en waarom we iets doen en door echt open te staan voor elkaars opvattingen.

Ook in de afgelopen vier jaar, toen ik als lid in de raad van bestuur zat, richtte ik me vooral op het verder bouwen aan relaties met diverse stakeholders, zoals klanten, onze toezichthouder en onze mensen.

Als accountant heb ik een focus op familiebedrijven en organisaties in de publieke sector. Weten wat er speelt bij de klant en bij hun stakeholders, met hen in gesprek gaan en meedenken over oplossingen of verbeteringen, is wat mijn werk als accountant zo leuk maakt. Daarbij spreken de passie van veel familiebedrijven en de maatschappelijke functie van organisaties in de publieke sector mij erg aan.

Naast mijn functie binnen PwC ben ik onder andere lid van de Rotary Groningen en was ik tot augustus 2016 voorzitter van het Ronald McDonald Huis Groningen.

Ervaring

Lid directie PricewaterhouseCoopers Accountants N.V.
2013 - heden

Partner bij PwC Groningen
2007–heden

Business Unit Leider PwC Noord-Nederland
2010–heden

Director bij PwC Groningen
2005–2007

Associate – senior manager PwC
1992–2005

Opleiding

Universiteit van Amsterdam (UvA)
Registeraccountant (RA)

Hanzehogeschool Groningen
HEAO-BE

Contact details

E-mailadres

Ervaring

  • Partner sinds 2007