Persbericht

PwC maakt AI-assistent Microsoft Copilot beschikbaar voor medewerkers

PwC maakt AI-assistent Microsoft Copilot beschikbaar voor medewerkers
  • Persbericht
  • 26/03/24

Amsterdam - Vanaf vandaag maken medewerkers van PwC Nederland gebruik van Microsoft Copilot bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. De geavanceerde AI-assistent helpt bij administratieve taken, zoals informatie zoeken in e-mails en documenten, data analyseren en samenvatten en notulen maken tijdens Teams-vergaderingen. “De reacties over de testfase zijn ontzettend positief en de resultaten laten zien dat Copilot de individuele productiviteit versterkt.” aldus Marcel Jakobsen, Chief Digital Officer bij PwC Nederland.

Microsoft Copilot combineert de kracht van taalmodellen en Microsoft 365-apps met eigen data, zoals een agenda, e-mails en chats om productiviteit te verhogen en creativiteit te ontsluiten. Jakobsen: “Vanaf de release van Copilot in november 2023 heeft PwC, als partner van Microsoft, een testfase gedraaid met collega’s die dagelijks Microsoft tools gebruiken in hun werk. Na een periode waarin deze collega’s succesvolle ervaringen hebben opgedaan, maken we de AI-assistent nu beschikbaar voor meer medewerkers. Microsoft Copilot is daarmee de nieuwste toevoeging aan onze interne AI-platforms naast onder andere ChatPwC.”

Microsoft Copilot is niet de eerste AI tool die PwC Nederland beschikbaar maakt voor alle medewerkers. Eerder werd een wereldwijde samenwerking gesloten met Harvey, die PwC’s Legal Business Solutions specialisten helpt bij verschillende aspecten van juridisch werk te automatiseren en verbeteren. En sinds begin 2023 is ChatPwC beschikbaar. Een generatieve AI-tool waarmee medewerkers van PwC in Nederland veilig kunnen chatten, teksten vertalen, herschrijven en samenvatten. Jakobsen: “We zien AI niet als een tool om simpelweg te implementeren. Het helpt ons om fundamenteel anders naar onze werkzaamheden te kijken. Het helpt ons werk makkelijker te maken en repetitieve en administratieve taken te verlichten. Hiermee komt er tijd vrij om met die inzichten aan de slag te gaan, voor zelfontwikkeling, creativiteit en daar ligt de aantrekkingskracht van AI.”

Benut de nieuwste mogelijkheden van AI én houd de risico’s beheersbaar.

Ontdek wat PwC voor jouw organisatie kan betekenen.

Contact

Thomas Galestien

Woordvoerder, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 242 51 45

Monique de Jong

Persvoorlichter, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 329 88 53

Femke Alsemgeest

Persvoorlichter, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 987 52 26

Niels Wiertz

Persvoorlichter, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 395 89 68

Volg ons