LegalTech

Technologie stelt bedrijven in staat hun interne processen te optimaliseren. En dit stopt niet bij de juridische functie. Door kunstmatige intelligentie in te zetten bij juridische operaties kunnen processen slimmer en efficiënter worden. Benut u de mogelijkheden van LegalTech al ten volle?

Samen met u kunnen wij uw juridische functie efficiënter en effectiever laten werken met technische hulpmiddelen. Onze specialisten hebben zowel juridische als technische kennis in huis voor een integrale aanpak. Wij fungeren vaak als sparringpartners bij transformaties van de juridische functie.

Digitale documentbeoordeling

Maak gebruik van de kracht van kunstmatige intelligentie om sneller en nauwkeuriger resultaten uit uw (juridische) documenten te halen. Bij due diligence-onderzoek - of het nu gaat om een aandelentransactie om beter inzicht te krijgen in een activaportefeuille of om naleving van regelgeving - is het van het grootste belang inzicht te hebben in contractuele bepalingen. Er is een toenemende vraag naar een snellere en betere doorlichting van de documenten, om alle risico's te kunnen afdekken en terug te rapporteren aan de stakeholders. PwC Legal combineert diepgaande juridische expertise met ultramoderne technologieën voor machine learning, om u op een snelle en accurate uitkomst te bieden.

Lean Contracting

Alle contracten zijn verschillend, maar toch blijven dezelfde problemen bestaan. Communicatie is essentieel wanneer u naar uw contractproces kijkt. Met Lean Contracting bekijken wij uw juridische documenten als ‘business enablers’ in plaats van hindernissen. 

Onze aanpak

Wij focussen op een praktische implementatie met duurzame optimalisatie van de contracteringswerking door sterke betrokkenheid van medewerkers.

  • Gestandaardiseerde documenten
  • Modulaire contracten
  • Kennisautomatisering (Clause library)
Inhoud

Start optimalisatie altijd vanuit de verwachtingen van de gebruiker. Lean Contracting is gericht op continue verbetering:

  • Vereenvoudigd taalgebruik
  • Heldere autorisatiestructuur
  • Juridische vormgeving
Leveraging the power of technology

Document- en kennisautomatisering

De productiviteit verbeteren en kostbare tijd besparen? Door bepaalde juridische processen te automatiseren, wordt de kans op menselijke fouten verkleind. Voor uw afdeling leidt dit tot een algemene kwaliteitsverbetering; ook hebt u de mogelijkheid werk te delegeren aan meer junior medewerkers. Daardoor kan de juridische afdeling zich concentreren op gespecialiseerde zaken. Met geautomatiseerde oplossingen voor de juridische afdeling kunt u gebruikmaken van een modulaire aanpak: de optimalisering van juridische processen, kennisautomatisering (clause library), standaardisering en het opstellen van documenten.

Volg ons