Huub Wüst

Huub Wüst

Partner, PwC Netherlands

Als partner heb ik mij sinds 2001 binnen de Assurance-praktijk van PwC gespecialiseerd in dienstverlening aan (internationale) beursgenoteerde ondernemingen en (semi-)publieke instellingen. Deze dienstverlening omvat naast de controle van jaarrekeningen en specifieke verantwoordingen aan toezichthouders ook het adviseren en ondersteunen op uiteenlopende gebieden.

Als voorzitter van de landelijke sectorgroep Woningcorporaties ben ik actief betrokken bij de ontwikkelingen in deze sector. Vanuit die betrokkenheid onderhoud ik namens PwC de relaties met diverse stakeholders en bedien woningcorporaties als cliënt. Ik zet het netwerk van PwC in voor deze partijen om actief van gedachten te wisselen over bestaande en gewenste ontwikkelingen. Mijn drive is het om klanten verder te brengen in ontwikkeling en volwassenheid van de organisatie om de uitdagingen van nu en de toekomst goed aan te kunnen.

Mijn cliëntenportefeuille bestaat uit woningcorporaties, andere (semi-)publieke instellingen en beursgenoteerde ondernemingen. Daarnaast heb ik brede ervaring met non-financiële verslaggeving, audits ten behoeve van regelgevers, fusies en overnames, afsplitsingen en innovatie van de audits.

Van 2009-2016 heb ik leiding gegeven aan het National Office, het vaktechnisch bureau van PwC naast mijn cliëntverantwoordelijkheden. Het National Office borgt de specialistische kennis op het gebied van verslaggeving, controlemethodologie, risico management en regelgeving en staat ten dienste van de brede praktijk. 

Ervaring

Partner bij PwC (huidige locatie Amsterdam)
2001–heden

Sectorvoorzitter Woningcorporaties
2016 - heden

Lid Assurance Management team PwC Nederland
2014-2016

Business unit leader National Office
2009–2016

Associate – senior manager PwC        
1989–2001

Opleiding

Rijksuniversiteit Groningen

  • Economie (drs.)
  • Registeraccountant (RA)

Ervaring

  • Partner sinds 2001

Specialisatie

  • Mijn focus ligt op een breed scala aan controlewerkzaamheden en aanverwante dienstverlening aan woningcorporaties
  • (semi-)publieke instellingen en beursgenoteerde ondernemingen.
Volg ons