Werkstudent Tax

Theorie in praktijk brengen

Wil jij vaardigheden, inzichten en relaties opbouwen die de rest van je carrière van pas komen? Ga dan 3 maanden lang voor een werkstudentschap in de Tax praktijk. Een interessante bijbaan waarin je kennismaakt met de werkzaamheden binnen één van onze Tax afdelingen.

Je kunt aan de slag op het gebied van belastingadvies, legal, pensioenen, actuariaat en daaraan gerelateerde HR-diensten, statutaire of tax compliance, tax technology of tax accounting services.

Playback of this video is not currently available

1:50

Wie ben jij?

 • Je zit in het einde van je derde jaar bachelor of in je masterfase van de universitaire opleiding accountancy, (fiscaal) recht, (fiscale) economie, bedrijfseconomie, informatica, (toegepaste) wiskunde, business IT en management, computer- / datawetenschappen, software engineering, econometrie, actuariële wetenschappen of een vergelijkbare (technische) studie;
 • Je vindt het leuk om op een praktische en creatieve wijze steeds weer nieuwe vraagstukken te analyseren en op te lossen;
 • Je bent een echte teamspeler die de verschillende perspectieven en ideeën meeneemt in je werk;
 • Je bent nieuwsgierig naar de (technologische) ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken met je team;
 • Je bent innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor het uitdagen van de status quo.  

Wat krijg je?

 • Een ervaringsrijke bijbaan van twee à drie dagen;
 • Een coach die je helpt om je werkstudentschap tot een succes te maken;
 • Veel trainingen, zowel gericht op soft skills als vakinhoudelijk;
 • Een open werksfeer, waarbij je veel kunt oefenen met feedback geven en ontvangen.

Jouw werk

Als werkstudent werk je in een energiek, dynamisch en multidisciplinair team, waarbij persoonlijke en professionele groei centraal staan. Je werk is erg gevarieerd en afhankelijk van de opdracht, de klant, de specialisten in het team én je eigen voorkeuren.

Wat betekent dat dan precies? 

 • Je ondersteunt bij het helpen van privépersonen, middelgrote ondernemingen, beursgenoteerde bedrijven, overheden en andere organisaties bij het optimaliseren van hun fiscale positie of advisering en uitvoering van de (statutaire of tax) compliance. 
 • Je informeert klanten zo goed mogelijk over alle relevante en actuele (fiscale) ontwikkelingen en de gevolgen voor hun specifieke situatie. 
 • Je kan een kijkje in de keuken nemen bij onze huidige oplossingen en technische ontwikkelingen, zoals onder andere de dashboard projecten, tax control frameworks, de lopende software ontwikkelingen en onze data straat van klant naar analyse.

Kortom, op de dagen die jou het beste uitkomen ga je drie maanden aan de slag als volwaardig teamlid binnen onze Tax praktijk. Zo ervaar je wat onze professionals dagelijks beleven en krijg je een goed beeld van wat je te wachten staat na je afstuderen.

Je kunt als werkstudent kiezen uit:

Hoe kan jouw werkweek eruitzien?

Contact

Justin de Mari

Justin de Mari

Campusrecruiter Tax Reporting & Strategy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 890 99 63

Nina Morks

Nina Morks

Campusrecruiter Corporate Tax, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 319 84 01

Britte Oskam

Britte Oskam

Campusrecruiter Tax, Legal & People, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 329 96 61

Sjoukje Fischer

Sjoukje Fischer

Campusrecruiter Workforce, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)68 136 48 63

Annemijn van t Wout

Annemijn van t Wout

Campusrecruiter Corporate Tax & Legal, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)68 136 48 75