Indirect Tax

Werkstudentschap binnen Indirect Tax

Je kunt als werkstudent instromen binnen een van de volgende teams waaruit onze Business Unit Indirect Taxes bestaat. Mocht je nog geen keuze kunnen maken voor een van de teams, dan is het – in overleg – ook mogelijk om bij twee teams een kijkje te nemen.

Playback of this video is not currently available

2:07

Werken bij Indirect Tax is?

Indirect Tax

Douane en Internationale Handel (Rotterdam, Eindhoven)

Binnen de afdeling Douane adviseer je nationale en internationale klanten over de douane- en accijnsgevolgen van internationale handel. Je komt in aanraking met de goederenstromen en logistieke processen van bedrijven en biedt (inhoudelijke en/of technologische) oplossingen voor problemen die onze klanten op douanevlak hebben. Ons werk is zeer divers en internationaal georiënteerd en staat ook volop in de actualiteit gezien de verschillende geopolitieke spanningen op het vlak van de internationale handel.

Middle Market & Public Services (Utrecht, Eindhoven, Groningen)

Het MM-PS team kenmerkt zich door een grote diversiteit aan werkzaamheden in zowel de private als de publieke sector, waardoor geen dag hetzelfde is. Binnen de private sector richten wij ons op (inter)nationale klanten in het Middle Market segment die vaak in Nederland het grootste deel van hun activiteiten hebben. Binnen de publieke sector adviseren wij onder meer gemeenten, provincies, andere overheidsinstellingen en ziekenhuizen en stichtingen. Deze instellingen hebben vaak te maken met een beperkt btw-aftrekrecht voor de goederen en diensten die zij inkopen. Wij helpen deze klanten dan ook om hun btw-positie te optimaliseren, (bijvoorbeeld) door middel van advies en data-analyse.

Public Interest Entities (Amsterdam, Rotterdam)

Het PIE team richt zich op grote (veelal beursgenoteerde) multinationals die binnen Europa of over de gehele wereld activiteiten hebben. De diversiteit aan klanten binnen het PIE team is daarom enorm groot en varieert van klanten uit Amerika tot Azië en van klanten die actief zijn in sectoren als technology, pharma, agrifood, consumables, energy & utilities en vele meer. Het PIE team is ook regelmatig betrokken bij grote internationale fusie- en overnametrajecten, waarbij we met collega’s uit andere (tax) disciplines samenwerken.

Financial Services (Amsterdam)

Ons Financial Services team is het leading team op dit gebied binnen Nederland. Binnen FS werk je aan verschillende btw-vraagstukken voor (inter)nationale verzekeraars, pensioenfondsen/-uitvoerders, banken en andere financiële instellingen. Veel van onze klanten verrichten btw-vrijgestelde prestaties en hebben daardoor een beperkt recht op aftrek van de btw die zij moeten betalen op de goederen en diensten die zij inkopen. Wij helpen onze klanten dan ook om hun btw-positie te optimaliseren, (bijvoorbeeld) door middel van advies en data-analyse. Binnen FS zijn er ook een aantal belastingadviseurs (o.a. Joost Heemskerk) die zich bezig houden met technologie.

Real Estate (Amsterdam)

Ons Real Estate team is een van de leading teams binnen Nederland. We zijn gespecialiseerd in de btw- en overdrachtsbelastingaspecten van de aankoop, ontwikkeling, exploitatie en verkoop van vastgoed, alsmede de (her)structurering daarvan. Wij adviseren onder andere ontwikkelaars, bouwers, gebruikers, beleggers en overige vastgoedexploitanten. Kenmerkend aan het werk binnen het Real Estate team is de nauwe samenwerking met onze collega’s van vennootschapsbelasting en vastgoedwaardering.

Technology, Process & Control (Amsterdam)

In het TPC-team komen btw en technologie echt samen. We helpen multinationals met het vertalen van de btw-regels naar het ERP-systeem van deze bedrijven. Dit doen we met verschillende technologische oplossingen, zoals het implementeren van een tax engine (Tax Mark). Daarnaast houden we ons bezig met data-analyse en met statistische steekproeven op de btw-administratie van onze klanten. Op basis van de uitkomsten van de data-analyse maak je een vertaalslag naar de risico’s en optimalisatiemogelijkheden en ga je actief met de klant aan de slag om de processen en inrichting van de administratie te verbeteren.

Value Chain Transformation (Amsterdam)

Binnen het VCT-team ligt de focus op grote transformatieprojecten voor internationale klanten. We adviseren klanten over het design van nieuwe businessmodellen en helpen ze bij de implementatie daarvan. Daarnaast helpen we klanten bij de implementatie van nieuwe ERP-systemen. Btw is weliswaar een belangrijk onderdeel van deze projecten, maar er komen tegelijkertijd veel andere zaken bij kijken. Op onze projecten werken we daarom vaak samen met andere Tax collega’s en met collega’s van Advisory. In het VCT-team richten we ons ook op M&A werkzaamheden en heb je de mogelijkheid om mee te werken aan due diligence projecten.

Contact

Maaike Janssens

Maaike Janssens

Recruiter professionals Tax Reporting & Strategy, & Indirect Tax, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 132 48 94