Sollicitatietips

Praktische tips voor je gesprek

Solliciteren kan best spannend zijn. Je wilt tenslotte heel graag die mooie stage of baan. Hoe vergroot je jouw kansen op een toekomst bij PwC? Om je te helpen vast wat praktische tips. Er zit er ongetwijfeld een bij waar je iets aan hebt.

Zet in je cv alles wat jou onderscheidt 

Je cv bestaat waarschijnlijk vooral uit je opleidingen en werkgevers/bijbanen. Logisch. We vinden het daarom ook leuk en belangrijk om te lezen welke activiteiten je ernaast doet, welke (bij)banen je hebt gehad, vrijwilligerswerk of dat je als student actief bent bij een vereniging. Vergeet ook je hobby’s of sporten niet. Zo geef je ons al voor je echt langskomt een completer beeld van wie je bent en wat je kunt.

Check je mail en cv goed op taalfouten

Welke eerste indruk maak jij? Het zou jou natuurlijk nooit overkomen, maar we ontvangen soms sollicitaties met flink wat taal- of spelfouten. Als je van jezelf weet dat je wel eens een foutje maakt, let hier dan extra op of laat iemand anders even meelezen.

Recruiters zijn er voor jou. Gebruik ze!

De recruiters van PwC zijn altijd beschikbaar voor vragen over de procedure, de inhoud van een vacature of algemene tips. Bel of mail ze als je vragen hebt of iets niet duidelijk is.

Verdiep je in PwC

Zorg dat je een duidelijk antwoord hebt op de vraag ‘waarom PwC?’. Deze vraag speelt een grote rol in de sollicitatiegesprekken. Zo’n gesprek is een wederzijdse kennismaking en interesse in elkaar is een goede start om uiteindelijk echt voor elkaar te kiezen. Wil je meer over ons te weten komen, kom dan naar een van de recruitmentactiviteiten of neem contact met ons op voor andere mogelijkheden.

Maak contact met een PwC’er in je netwerk

Kijk in je eigen omgeving of je iemand kent die bij PwC werkt. De kans dat je iemand tegenkomt, is groter dan je misschien denkt. Bijvoorbeeld via de kennissen- of vriendenkring van ouders, familie en buren. Zo leer je uit eerste hand meer over een bepaalde functie en hoe het is om bij PwC te werken.

Maak een duidelijke keuze

Solliciteer op een functie die echt je interesse heeft. Daar heb je meer aan dan tegelijkertijd te reageren op vijf verschillende vacatures. En maak in je motivatie duidelijk waarom je juist die functie of stage wilt.

Kleed je netjes

Trek iets aan dat jou in een zakelijke omgeving zelfvertrouwen geeft. We verwachten niet van je dat je een pak koopt voor je gesprek, maar zorg dat je er representatief uitziet. Voor het opbouwen van een uitgebreide garderobe heb je na je sollicitaties nog tijd genoeg!

Stel je vragen

Bedenk van tevoren wat jij van ons wilt weten. Wij willen graag een heleboel te weten komen over jou. Maar vergeet niet dat je zelf ook al je vragen beantwoord moet krijgen. Schrijf ze eventueel op en stel ze tijdens je gesprekken.

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met één van de recruiters.