Skip to content Skip to footer
Search

Tax Reporting & Strategy

Bij Tax Reporting & Strategy geef je (inter)nationale klanten advies over hun fiscale en financiële strategie. Je helpt ze om te anticiperen en te voldoen aan de veranderende (internationale) wet- en regelgeving inzake financiële en tax rapportages. Daarnaast help je klanten met het optimaliseren van hun financiële, fiscale en administratieve processen. 

Met behulp van de laatste data-extractie, transformatie en visualisatie softwareoplossingen help je klanten optimaal gebruik te maken van hun financiële en tax data om zo snel als mogelijk te voldoen aan de internationale rapportagevereisten.

Dit gebeurt in multidisciplinaire teams met verschillende expertises. Er wordt intensief samenwerkt door accountants, fiscalisten, bedrijfskundigen, en data-  en technologie specialisten. 

Tax Reporting & Strategy heeft verschillende teams waarin jij aan de slag kunt. Je kunt je focussen op Compliance Engineering, Tax Accounting Services, Compliance Services, Tax Strategy & Operations, Quantitative Solutions of een mix. In jouw sollicitatiegesprek(ken) bespreken we wat het beste bij jou past. Vanzelfsprekend mag je in jouw motivatiebrief al een specifieke interesse of voorkeur benoemen. Ook kun je eerst de brede praktijk leren kennen, alvorens jij in overleg met je leidinggevende één of meer specialisaties kiest.  

Playback of this video is not currently available

2:31

Werken bij Tax Reporting & Strategy is?

Tax Reporting & Strategy teams

Tax Reporting & Compliance

Binnen het team Tax Reporting & Compliance kun je aan de slag in de disciplines Statutaire Compliance praktijk, Fiscale Compliance praktijk, Global Compliance Services, Other Compliance Services en Payroll Services.

 • Statutaire Compliance praktijk
  Als (Senior) Consultant Accounting & Compliance vertaal je wet- en regelgeving naar cijfers. Jouw werkzaamheden kunnen financieel, fiscaal of administratief zijn. Een van je belangrijkste taken is om de jaarrekening samen te stellen voor je klanten. Maar je verzorgt ook hun boekhouding en tussentijdse rapportages. Hierbij maak je gebruik van een geautomatiseerd rapportagesysteem volgens de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving.
 • Fiscale Compliance praktijk
  Als (Senior) Consultant Tax & Compliance draait je werk om (fiscale) cijfers. Je stelt aangiften vennootschapsbelasting op voor (inter)nationale ondernemingen en/of inkomstenbelasting voor particuliere ondernemers. Ook maak je Tax-berekeningen voor de jaarrekening of houd jij je bezig met Horizontaal Toezicht. Vaak ga je je op (langere) termijn bezighouden met één van de andere specialisaties binnen de TRS-praktijk.
 • Other Compliance Services
  Als (Senior) Consultant werk je aan afwisselende projecten. Je bent betrokken bij al het werk van Compliance dat om financiële en niet-financiële verantwoording draait. Je stelt orde op zaken in de administratie van toonaangevende klanten, helpt bij het opstellen of controleren van verantwoordingen, assisteert bij internal of SOX audit-opdrachten en controleert en implementeert risk & compliance frameworks en optimaliseert processen. Het is tastbaar en verantwoordelijk werk, want je helpt de klant bij hun verantwoording en je hebt direct contact met klanten en collega’s.
 • Global Compliance
  Als (Senior) Consultant coördineer je dat de klant in elk land voldoet aan de wet- en regelgeving.
 • Payroll Services
  Als (Senior) Consultant ben jij de verbindende factor tussen advisering en praktische uitvoering op het gebied van salarisadministratie. Je houdt je onder meer bezig met het voeren en het controleren van salarisadministraties op naleving van relevante wet- en regelgeving. Je signaleert risico’s en kansen die zich voordoen in salarisadministraties, analyseert kengetallen en rapporteert hierover. Ook signaleer jij procesverbeteringen en adviseer je hierover.

Compliance Engineering

Binnen het team van Compliance Engineering geven wij (inter)nationale klanten advies over hun fiscale en financiële strategie. We helpen hen om te anticiperen op de veranderende wet- en regelgeving en bepalen hoe zij (fiscale) strategieën kunnen realiseren. Verder adviseren wij hoe ze hun financiële, fiscale en administratieve processen kunnen optimaliseren. Met behulp van de laatste data-extractie, transformatie en visualisatie softwareoplossingen helpen wij klanten optimaal gebruik te maken van hun financiële en tax data om zo snel mogelijk te voldoen aan de internationale rapportagevereisten. We zijn betrokken bij het opstellen van de belastingaangiften en samenstellen van de jaarrekening. Dit gebeurt in multidisciplinaire teams met verschillende expertises. Er wordt intensief samenwerkt door accountants, fiscalisten, bedrijfskundigen, en data-  en technologie specialisten.

Tax Strategy & Operations

Binnen het team Tax Strategy & Operations help je klanten met fiscale beheersing: je ontwikkelt fiscale strategieën, houdt zicht op risico’s en uitdagingen in een veranderingsproces en voldoet aan de transparantieregels. Je adviseert over inrichting van de fiscale functie, het Tax Control Framework en Horizontaal Toezicht. Je biedt onze klanten inzichten over de manier waarop belastingen in hun organisatie beheerst moeten worden en hoe hun fiscale strategie moet aansluiten bij commerciële doelstellingen. Dit alles, op een manier die realtime compliance en datagerichte controle mogelijk maakt.

Tax Accounting Services

Vind jij het leuk om aan de slag te gaan met cijfers, word je ook enthousiast van fiscale wet- en regelgeving en wil jij onderdeel worden van een jong en dynamisch team? Dan is tax accounting precies wat je zoekt! Binnen het Tax Accounting team houd jij je bezig met het controleren van de belastingpositie in de jaarrekening. Daarnaast zal je ook belastingposities opstellen voor jouw klanten en zal je hen adviseren hoe belastingen in de jaarrekening te verwerken. Dit betekent dat je je begrip van fiscaliteit koppelt aan het jaarrekeningenrecht (IFRS, US GAAP, Dutch GAAP), waarbij cijfermatig, analytisch en logisch denken om de hoek komen kijken. Door nauwe samenwerking met de klant, je Assurance collega’s én je collega’s van de fiscale praktijk ben jij dé spin in het web die de verbinding legt tussen accountancy en fiscaliteit, om op deze manier optimale ondersteuning te kunnen bieden in dit specialisme.

Quantitative Solutions

Quantitative Solutions is een jong team binnen PwC dat zich met toegepaste technologie richt op de digitale transformatie bij klanten. Het is een innovatief team waar verschillende tools en analyses worden ontwikkeld. Je werkt intensief aan geavanceerde analyses die op grote datasets uitgevoerd worden.

Werkzaamheden zijn:

 • Het adviseren van klanten voor het toepassen van “Small Automation & Quantitative Solutions”
 • Bouwen van slimme modellen om klanten te helpen beslissingen te maken op basis van hun data
 • Het automatiseren van processen met efficiënte data flows
 • Het bouwen van digitale robots om klanten te helpen handmatig werk te automatiseren
 • Verrijken en visualiseren van data om klanten nieuwe inzichten te geven in hun data

Je bent vanaf de eerste dag onderdeel van het team en kan vervolgens specialiseren in bijvoorbeeld RPA, ETL, Visualisaties of Machine Learning & AI.

Quantitative Solutions

Contact

Justin de Mari

Justin de Mari

Campusrecruiter Tax Reporting & Strategy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 18 90 99 63

Eliane Stuijt

Eliane Stuijt

Recruiter professionals People & Organisation, Tax Reporting & Strategy en Legal, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 13 39 68 43