Tax Reporting & Strategy

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met toenemende (fiscale) complexe wet– en regelgeving, overheden die volledige transparantie eisen en een toenemende (real-time) informatiebehoefte bij interne en externe stakeholders van de onderneming. Wil jij hét verschil maken ten aanzien van deze grote uitdagingen voor onze klanten? Dan is Tax Reporting & Strategy jouw afdeling!

Playback of this video is not currently available

2:31

Werken bij Tax Reporting & Strategy is?

Bij Tax Reporting & Strategy adviseer en ondersteun je bedrijven bij het in control zijn over hun (fiscale) compliance- en reporting processen. Dit doe je onder andere door te adviseren over de inrichting van de interne financiële en fiscale processen en het identificeren en implementeren van nieuwe technologische oplossingen bij de klant. Hiermee stel je bedrijven in staat om hun compliance op orde te hebben en te kunnen rapporteren aan alle relevante interne en externe stakeholders.

Tax Reporting & Strategy heeft verschillende teams waarin jij aan de slag kunt. Je kunt je focussen op Compliance & Reporting Services, Tax Accounting & Tax Compliance Services, Tax Strategy & Operations, Quantitative Solutions of een combinatie van deze werkzaamheden. In jouw sollicitatiegesprek(ken) bespreken we wat het beste bij jou past. Vanzelfsprekend mag je in jouw motivatiebrief al een specifieke interesse of voorkeur benoemen. Ook kun je eerst de brede praktijk leren kennen, alvorens jij in overleg met je leidinggevende één of meer specialisaties kiest. 

Tax Reporting & Strategy teams

Compliance & Reporting Services

Binnen het team Compliance & Reporting Services kan je aan de slag in de disciplines Accounting, Reporting & Compliance Services, Global Compliance Services, Other Compliance Services en Payroll Services.

Accounting, Reporting & Compliance Services

Als (Senior) consultant Accounting, Reporting & Compliance help je bedrijven bij het in control zijn over hun compliance- en reporting processen. Dit zijn je belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Je bent betrokken bij de advisering aan ondernemingen om te anticiperen op enerzijds de informatiebehoeften van relevante stakeholders en anderzijds de veranderende wet- en regelgeving en bepaalt hoe zij hun financiële functie optimaal kunnen inrichten.
 • Je adviseert en ondersteunt ondernemingen ten aanzien van het optimaliseren van financiële en administratieve processen (automatisering).
 • Met behulp van technologische mogelijkheden, zoals data-extractie en dashboarding help je klanten optimaal gebruik te maken van hun beschikbare data voor interne rapportages, maar ook voor externe rapportageverplichtingen.
 • Om klanten optimaal te kunnen adviseren over de inrichting van hun financiële processen, zal je in de eerste jaren van je carrière ook betrokken zijn bij het samenstellen van de statutaire jaarrekening/publicatiestukken, alsmede het voorbereiden en opstellen van fiscale aangiften.
 • Dit doe je onder andere door te adviseren over de inrichting van de interne financiële processen en het identificeren en implementeren van nieuwe technologische oplossingen bij de klant. Hiermee stel je bedrijven in staat om hun compliance op orde te hebben en te kunnen rapporteren aan alle relevante interne en externe stakeholders.

Other Compliance Services

Als (Senior) Consultant werk je aan afwisselende projecten. Je bent betrokken bij al het werk van Compliance dat om financiële en niet-financiële verantwoording draait. Je stelt orde op zaken in de administratie van toonaangevende klanten, helpt bij het opstellen of controleren van verantwoordingen, assisteert bij internal of SOX audit-opdrachten en controleert en implementeert risk & compliance frameworks en optimaliseert processen. Het is tastbaar en verantwoordelijk werk, want je helpt de klant bij hun verantwoording en je hebt direct contact met klanten en collega’s.

Global Compliance Services

Als (Senior) Consultant coördineer je dat de klant in elk land voldoet aan de relevante wet- en regelgeving.

Payroll Services

Als (Senior) Consultant ben jij de verbindende factor tussen advisering en praktische uitvoering op het gebied van salarisadministratie. Je houdt je onder meer bezig met het voeren en het controleren van salarisadministraties op naleving van relevante wet- en regelgeving. Je signaleert risico’s en kansen die zich voordoen in salarisadministraties, analyseert kengetallen en rapporteert hierover. Ook signaleer jij procesverbeteringen en adviseer je hierover.

Tax Accounting Services

Als (Senior) consultant Tax Accounting & Tax Compliance Consultancy adviseer en ondersteun je bedrijven om op (inter)nationaal niveau te voldoen aan hun tax compliance en reporting verplichtingen. Dit zijn je belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Je adviseert en ondersteunt ondernemingen ten aanzien van het optimaliseren (automatiseren) van fiscale en financiële processen.
 • In de eerste jaren van je carrière ben je betrokken bij het opstellen van (complexe) belastingaangiften en het opstellen/controleren van de tax positie in de jaarrekening.
 • Je adviseert en ondersteunt klanten bij tax accounting vraagstukken (Dutch Gaap / IFRS / US GAAP).
 • Met behulp van data-extractie en softwareoplossingen help je klanten optimaal gebruik te maken van hun financiële en fiscale data om zo snel mogelijk te voldoen aan hun compliance en rapportageverplichtingen (bijvoorbeeld: vpb-aangifte, Country-by-Country-rapportage).

Tax Strategy & Operations

Binnen het team Tax Strategy & Operations help je klanten met fiscale beheersing: je ontwikkelt fiscale strategieën, houdt zicht op risico’s en uitdagingen in een veranderingsproces en voldoet aan de transparantieregels. Je adviseert over inrichting van de fiscale functie, het Tax Control Framework en Horizontaal Toezicht. Je biedt onze klanten inzichten over de manier waarop belastingen in hun organisatie beheerst moeten worden en hoe hun fiscale strategie moet aansluiten bij commerciële doelstellingen. Dit alles, op een manier die realtime compliance en datagerichte controle mogelijk maakt.

Quantitative Solutions

Quantitative Solutions is een jong team binnen PwC dat zich met toegepaste technologie richt op de digitale transformatie bij klanten. Het is een innovatief team waar verschillende tools en analyses worden ontwikkeld. Je werkt intensief aan geavanceerde analyses die op grote datasets uitgevoerd worden.

Werkzaamheden zijn:

 • Het adviseren van klanten voor het toepassen van “Small Automation & Quantitative Solutions”
 • Bouwen van slimme modellen om klanten te helpen beslissingen te maken op basis van hun data
 • Het automatiseren van processen met efficiënte data flows
 • Het bouwen van digitale robots om klanten te helpen handmatig werk te automatiseren
 • Verrijken en visualiseren van data om klanten nieuwe inzichten te geven in hun data

Je bent vanaf de eerste dag onderdeel van het team en kan vervolgens specialiseren in bijvoorbeeld RPA, ETL, Visualisaties of Machine Learning & AI.

Quantitative Solutions

Contact

Maaike Janssens

Maaike Janssens

Recruiter professionals Tax Reporting & Strategy, & Indirect Tax, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 132 48 94

Justin de Mari

Justin de Mari

Campusrecruiter Tax Reporting & Strategy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 890 99 63