Bachelor Academy

Als je als bachelor, met een financiële studie op zak, je verder wil ontwikkelen bij PwC volg je ons driejarig opleidingsprogramma; Bachelor Academy. We leiden je in de eerste drie jaar op tot een breed inzetbare professional met kennis op diverse werkterreinen, processen en producten binnen Audit Support. In deze periode ontwikkel je jezelf en ontdek je waar je passies en drijfveren liggen. We bieden je een intensief trainingsprogramma dat niet alleen zit op het ontwikkelen van technische vaardigheden maar nadrukkelijk ook op de ontwikkeling van andere competenties zoals persoonlijk leiderschap en communicatieve vaardigheden.

Na twee intensieve onboarding weken ontwikkel jij je verder binnen één van de verschillende Centers binnen de Audit Support afdeling en staan werkervaring opdoen en leren centraal. Audit Support is een afdeling waarin alle audit ondersteunende teams verzameld zijn om synergie te creëren in de audit supportactiviteiten. Periodiek kom je met je collega's uit de academy samen voor coaching, intervisie en cursussen. Zo leer je van elkaar middels coaching en feedback en doorloop je een steile leercurve. Daarnaast heb je samen met je coach veelvuldig overleg over jouw werkzaamheden en staat learning on the job centraal.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Wat biedt de Bachelor Academy jou?

 • Een open werksfeer, waarin feedback geven en ontvangen belangrijke elementen zijn van onze cultuur;
 • Een kennisorganisatie waarin je veel kunt leren van alle experts en specialisten om je heen;
 • Flexibel werken, thuis en op kantoor;
 • Persoonlijke begeleiding van de coaches uit onze praktijk;
 • Een uitgebreid learning en development programma dat zich richt op jouw  carrière en hoe je die richting wilt geven naar de toekomst toe;
 • Teamevents.

Kennismaken met PwC

Heb jij nog vragen en wil jij deze face-to-face stellen aan onze recruiter. Laat het doormiddel van de knop hieronder aan ons weten en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Ja, ik wil kennismaken

Voorafgaand aan de academy maak je samen de keuze in welke richting jij je verder wilt ontwikkelen. Ontwikkel jij je verder binnen het Competence Center of binnen één van de Centers of Excellence? Na twee jaar krijg je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen één van de andere Centers. Lees hieronder welke mogelijkheden wij kunnen bieden. 

Competence Center

Binnen het Competence Center worden de meer gestandaardiseerde werkzaamheden met een zekere mate van oordeelsvorming uitgevoerd voor verschillende type (gerenommeerde) klanten in diverse sectoren (bijvoorbeeld banken, beurs en niet beursgenoteerde ondernemingen of de gezondheidszorg) waar we de praktijk ondersteunen bij bijvoorbeeld subsidies en payroll controles. Het is een dynamische omgeving waar je veel contact en interactie hebt met onze internationale Competence Centers en met verschillende klanten en teams. In het Competence Center werk je in een hecht team vanuit ons kantoor in Amsterdam. Zo leer je in een korte tijd veel verschillende klanten, processen en mensen kennen. Leiderschapskwaliteiten ontwikkelen is hier mogelijk; zo kan je na je eerste jaar al een coachende rol op je nemen.

 

Veelgestelde vragen

Heb jij nog vragen over het programma of wat dan ook? Neem dan contact op met Esther Morren of kijk of jouw antwoord al bij de veelgestelde vragen staat.

Ga naar vragen en antwoorden

Centers of Excellence

Financial Services

Binnen het Financial Services team van de afdeling Audit support ga je als specialist werkzaamheden uitvoeren op een specifiek terrein bij onze financiële sector klanten (denk hierbij aan banken, vermogensbeheerders, verzekeringsmaatschappijen etc.).

In het Center of Excellence Financial Services:

 • Kun je vanuit elke locatie werken, want je bent veel bij de klant aanwezig;
 • Word je periodiek in Amsterdam verwacht omdat je onderdeel bent van Audit support;
 • Leer je de financiële sector goed kennen omdat je bij verschillende typen klanten aan de slag gaat;
 • Werk je samen met het Financial Services team dat door het hele land verspreid zit;
 • Werk je samen met het audit team en heb je contact met de klant.

View more

Public Sector

Binnen het Public Sector team van de afdeling Audit support ga je als specialist werkzaamheden uitvoeren op een specifiek terrein bij onze publieke sector klanten (denk aan woningcorporaties, gemeentes, ziekenhuizen, universiteiten etc.).

In het Center of Excellence Public Sector:

 • Kun je vanuit elke locatie werken, want je bent veel bij de klant aanwezig;
 • Word je periodiek in Amsterdam verwacht omdat je onderdeel bent van Audit support;
 • Zijn je werkzaamheden industrie gericht, want je focus ligt op de publieke sector;
 • Werk je samen met het Public Sector team dat door het hele land verspreid zit;
 • Werk je samen met het audit team en heb je contact met de klant.  

View more

Control Testing

Binnen het Controls Testing team van de afdeling Audit support ga je als interne controle specialist specifieke werkzaamheden uitvoeren bij grote internationale klanten (top 40 klanten) die testen op internal control. Denk hierbij aan Sarbanes-Oxley testing, Risk Assurance Testing, ISAE 3402 etc.

In het Center of Excellence Controls Testing:

 • Kun je vanuit elke locatie werken, want je bent veel bij de klant aanwezig;
 • Word je periodiek in Amsterdam verwacht omdat je onderdeel bent van Audit support;
 • Zijn je werkzaamheden industrie-overstijgend (werkzaam voor top 40 klanten);
 • Werk je samen met het Controls Testing team dat door het hele land verspreid zit;
 • Werk je samen met het audit team en heb je contact met de klant.

View more

Projectmanagement Ondersteuning

Binnen het Projectmanagement team van de afdeling Audit support zullen je werkzaamheden bestaan uit het ondersteunen van verschillende Audit engagement teams bij de operationele opzet en uitvoering van de audit opdrachten. Je werkt nauw samen met controleteams en draagt zorg voor o.a. de planning, budget en communicatie tussen alle stakeholders

In het In het Center of Excellence Projectmanagement:

 • Werk je vanuit Amsterdam, maar ben je ook veel bij de klant aanwezig;
 • Je bedient de top 40 klanten van PwC die voornamelijk in de Randstad zitten;
 • Werk je nauw samen met het landelijke Projectmanagement team;
 • Ben je onderdeel van het engagement team en heb je contact met de klant.

View more

Sollicitatieprocedure

Stap 1. Online sollicitatie

Heb jij een afgeronde HBO BSc of WO BSc studie op het gebied van Accountancy, Bedrijfseconomie, Management, Economie en Recht (MER) of Financial Services Management? Stuur jouw sollicitatie met motivatie en cv in, waarna wij contact met je opnemen. Na een zorgvuldige afweging hoor je of we je opnemen in de verdere procedure.

Stap 2. Online assessment

Het online assessment bevat drie onderdelen: capaciteitentest, persoonlijkheidsvragenlijst en motivatie vragenlijst. Het geeft ons een beeld van jouw voorkeursgedrag in allerlei situaties en van jouw verbale en cijfermatige vaardigheden. Die zijn van groot belang bij het uitoefenen van het accountantsvak. Als jouw uitslag van het online assessment bekend is, hoor je of we je uitnodigen voor het eerste sollicitatiegesprek.

Stap 3. Telefonisch interview recruiter

In een eerste telefonische kennismaking horen we graag jouw duidelijke motivatie om bij PwC aan de slag te gaan. We gaan niet alleen in op jou als persoon, maar bespreken ook jouw toekomstmogelijkheden bij PwC. Uiteraard staan we open voor alle vragen die jij hebt, dus zorg dat je deze paraat hebt. Op basis van dit gesprek hoor je of we je uitnodigen voor een diepte interview.

Stap 4. Diepte interview

Het diepte interview heb je met iemand uit onze assurance-praktijk waarin je aan de slag gaat. Tijdens het gesprek gaan we uitgebreid in op jouw vaardigheden en de wederzijdse verwachtingen. Na dit gesprek krijg je van ons bericht of we jou een contract aanbieden.

Stap 5. Aanbod

Als jij het aanbod doorgenomen hebt en ermee akkoord gaat, maken we alles formeel in orde en verwelkomen wij jou per eerstvolgende startdatum als collega bij PwC.

Contact

Esther Morren

Esther Morren

Campusrecruiter Bachelor Academy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 14 83 94 98

Volg ons