Bachelor Academy

Heb jij jouw bachelordiploma van een financiële studie op zak en ben je op zoek naar een kickstart van jouw carrière? PwC biedt jou de mogelijkheid om werkervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen binnen het programma de Bachelor Academy. Gedurende dit programma word jij opgeleid tot een breed inzetbare professional met kennis op diverse werkterreinen binnen Audit Support. Krijg je kennis van financiële processen met als rol een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de gestandaardiseerde controles. Binnen deze periode ontwikkel je jezelf en ontdek je waar je passies en drijfveren liggen. We bieden je een trainingsprogramma dat niet alleen zit op het ontwikkelen van technische vaardigheden maar nadrukkelijk ook op de ontwikkeling van andere competenties zoals persoonlijk leiderschap en communicatieve vaardigheden.

Het programma start met twee onboarding weken om je vervolgens te ontwikkelen binnen de Audit Support afdeling. Binnen deze afdeling staat werkervaring opdoen en leren centraal. Audit Support is een afdeling die support levert aan de audit. Verschillende ondersteunende teams zijn verzameld binnen Audit Support om synergie te creëren in de audit support activiteiten. Periodiek kom je met je collega's uit de Bachelor Academy samen voor coaching, intervisie en cursussen. Zo leer je van elkaar middels coaching en feedback en doorloop je een steile leercurve. Daarnaast heb je samen met je coach veelvuldig overleg over jouw werkzaamheden en staat learning on the job centraal.

Playback of this video is not currently available

Wat biedt de Bachelor Academy jou?

 • Een programma waarin jij jouw eerste werkervaring kan opdoen binnen een internationale organisatie om jouw carrière een kickstart te geven;
 • Een open werksfeer, waarin feedback geven en ontvangen belangrijke elementen zijn van onze cultuur;
 • Een kennisorganisatie waarin je veel kunt leren van alle experts en specialisten om je heen;
 • Kans om een bijdrage te leveren aan een maatschappelijk relevant topic;
 • Inzicht krijgen in het vakgebied om bewuste keuzes te kunnen maken voor jouw toekomst;
 • Flexibel werken, thuis en op kantoor;
 • Persoonlijke begeleiding van de coaches uit onze praktijk;
 • Een uitgebreid learning en development programma dat zich richt op jouw  carrière en hoe je die richting wilt geven naar de toekomst toe;
 • Teamevents.

Kennismaken met PwC

Heb jij nog vragen en wil jij deze face-to-face stellen aan onze recruiter. Laat het doormiddel van de knop hieronder aan ons weten en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Ja, ik wil kennismaken

Binnen de Bachelor Academy zal je kennis maken met verschillende centers binnen Audit Support door gedurende het programma (3 jaar) binnen de verschillende centers werkzaam te zijn. Lees hieronder meer over welke centers dit zijn.

Competence Center

Binnen het Competence Center worden de meer gestandaardiseerde werkzaamheden met een zekere mate van oordeelsvorming uitgevoerd voor verschillende type (gerenommeerde) klanten in diverse sectoren (bijvoorbeeld banken, beurs en niet beursgenoteerde ondernemingen of de gezondheidszorg) waar we de praktijk ondersteunen bij bijvoorbeeld subsidies en payroll controles. Het is een dynamische omgeving waar je veel contact en interactie hebt met onze internationale Competence Centers en met verschillende klanten en teams. In het Competence Center werk je in een hecht team vanuit ons kantoor in Amsterdam. Zo leer je in een korte tijd veel verschillende klanten, processen en mensen kennen. Leiderschapskwaliteiten ontwikkelen is hier mogelijk; zo kan je na je eerste jaar al een coachende rol op je nemen.

Center of Excellence

Binnen het Center of Excellence worden op projectmatige-of ad hoc basis audit werkzaamheden uitgevoerd met een zekere mate van oordeelsvorming. Dit kan in teamverband met andere collega’s uit het center of gezamenlijk met de audit teams bij de klant. De klanten komen uit diverse sectoren, waarbij een groot aantal uit de financiële en publieke sector komen. Dit zijn sectoren met veelal complexe wet-en regelgeving bovenop de jaarrekening vereisten en daar ondersteunen we de audit teams met name in.
Daarnaast richten we ons ook op het vastleggen van klantprocessen en het testen van de interne beheersing. Je gaat deze werkzaamheden uitvoeren bij grote internationale klanten (top 40 klanten) die testen op internal control. Denk hierbij aan Sarbanes-Oxley testing, Risk Assurance Testing, ISAE 3402 etc. Je doet ervaring op in verschillende projecten en krijgt de mogelijkheid om je verder te specialiseren in een specifieke sector of service. Het is een dynamische omgeving waar je veel contact en interactie hebt met onze controlepraktijk en klanten.

Veelgestelde vragen

Heb jij nog vragen over het programma of wat dan ook? Neem dan contact op met Lysette de Ruiter of kijk of jouw antwoord al bij de veelgestelde vragen staat.

Ga naar vragen en antwoorden

Sollicitatieprocedure

Stap 1. Online sollicitatie

Heb jij een afgeronde HBO BSc of WO BSc studie op het gebied van Accountancy, Bedrijfseconomie, Management, Economie en Recht (MER) of Financial Services Management? Stuur jouw sollicitatie met motivatie en cv in, waarna wij contact met je opnemen. Na een zorgvuldige afweging hoor je of we je opnemen in de verdere procedure.

Stap 2. Online assessment

Het online assessment bevat drie onderdelen: capaciteitentest, persoonlijkheidsvragenlijst en motivatie vragenlijst. Het geeft ons een beeld van jouw voorkeursgedrag in allerlei situaties en van jouw verbale en cijfermatige vaardigheden. Die zijn van groot belang bij het uitoefenen van het accountantsvak. Als jouw uitslag van het online assessment bekend is, hoor je of we je uitnodigen voor het eerste sollicitatiegesprek.

Sollicitaties vinden niet doorlopend plaats. Voor deze vacatures zijn er een aantal vaste momenten waarin de selectiegesprekken plaatsvinden. De eerstvolgende momenten zijn in mei en juni 2021: 

 • Selectiemoment week van 3 en 10 mei 2021
  Solliciteren vóór 26 april 

 • Selectiemoment week van 14 en 28 juni 2021
  Solliciteren vóór 7 juni

Stap 3. Persoonlijke kennismaking recruiter

In een eerste telefonische kennismaking horen we graag jouw duidelijke motivatie om bij PwC aan de slag te gaan. We gaan niet alleen in op jou als persoon, maar bespreken ook jouw toekomstmogelijkheden bij PwC. Uiteraard staan we open voor alle vragen die jij hebt, dus zorg dat je deze paraat hebt. Op basis van dit gesprek hoor je of we je uitnodigen voor een breedte interview.

Stap 4. Breedte interview

Het breedte interview vindt plaats met collega's. Wij willen jou uiteraard graag leren kennen. Maar het is net zo belangrijk dat jij ons beter leert kennen. 

Stap 5. Diepte interview

Het diepte interview heb je met iemand uit onze assurance-praktijk waarin je aan de slag gaat. Tijdens het gesprek gaan we uitgebreid in op jouw vaardigheden en de wederzijdse verwachtingen. Na dit gesprek krijg je van ons bericht of we jou een contract aanbieden.

Aanbod

Als jij het aanbod doorgenomen hebt en ermee akkoord gaat, maken we alles formeel in orde en verwelkomen wij jou per eerstvolgende startdatum als collega bij PwC.

Contact

Lysette de Ruiter

Lysette de Ruiter

Campusrecruiter Bachelor Academy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 10 01 57 84

Volg ons