Digital Trust

Ontdek jouw carrière bij PwC's Digital Trust

De business unit Digital Trust levert Assurance-diensten op het gebied van technologie, processen, data en controls door middel van digitale, innovatieve oplossingen. Vanuit deze business unit drijven we de realisatie van de audit van de toekomst, waarbij we opschuiven naar een ‘human-led en tech powered’ audit. Benieuwd of een carrière bij Digital Trust van PwC iets voor jou is? Je ontdekt het op deze pagina. 

Commercial & Public Services en Financial Services

De teams Commercial & Public Services (CPS) en Financial Services (FS) voeren IT-audits uit en leveren diensten op het gebied van Trust & Transparency. CPS-klanten variëren van lokale spelers en de publieke sector, zoals de overheid en de gezondheidszorg, tot grote multinationals in diverse marktsectoren, zoals Retail & Consumer, Manufacturing en Technology & Media, zowel beursgenoteerd als niet-beursgenoteerd. FS-klanten zijn actief in de financiële sector, waaronder banken, FinTech en verzekeraars.

IT-audit

Je voert IT-audits uit in het kader van de jaarrekeningcontrole door middel van klantinterviews, (data)analyses en het testen van beheersmaatregelen. Je werkt samen in teams, waarbij jij onze klanten helpt bij het identificeren van risico’s en adviseert over hoe klanten hun processen en IT in een digitale omgeving kunnen optimaliseren. Ook help je klanten die bezig zijn met de implementatie van nieuwe softwareoplossingen en datamigraties.

Trust & Transparency-diensten

Naast het uitvoeren van IT-audits richt je je op de vraag hoe een organisatie Assurance kan verlenen richting stakeholders over de mate waarin zij ‘in control’ zijn over geleverde diensten. Met een onafhankelijk Assurance-rapport, zoals een ISAE 3402, geven we zekerheid over alle relevante processen en beheersmaatregelen die klanten, externe accountants en andere belanghebbenden nodig hebben. 

Data & Technology

Het Data & Technology-team bestaat uit een combinatie van specialisten op het gebied van Data en Artificial Intelligence (AI) experts en software engineers. Zij hebben uiteenlopende rollen: van het ondersteunen in de audit en het geven van adviezen tot het ontwikkelen van geavanceerde tools en algoritmes voor onze klanten en collega’s wereldwijd. Onze werkzaamheden vallen in vier thema's uiteen:

  • Betrouwbare AI;
  • Data Analytics ter ondersteuning van de financiële en IT-audit;
  • Controls (hyper)automatisering;
  • Softwareontwikkeling voor IT-audittools en het Continuous Monitoring Platform van PwC.

Sourcing

Binnen Sourcing ondersteun je de financiële auditteams aan de hand van gestandaardiseerde procedures om de kwaliteit te verhogen, met als doel verdere automatisering en digitalisering van de auditwerkzaamheden. Het standaardiseren van werkzaamheden is cruciaal voor verdere verandering en een eerste stap richting automatisering van (gedeelten van) de audit. Jij draagt bij aan deze verdere standaardisatie en automatisering. Binnen de afdeling Sourcing hebben wij verschillende aandachtsgebieden. Binnen SDC specialiseer je je in specifieke, gestandaardiseerde auditwerkzaamheden met een lager risico waar geen of slechts een beperkt oordeel nodig is. Binnen CoE specialiseer je je in specifieke werkzaamheden voor een sector zoals de financiële dienstverlening of de publieke sector of op een bepaald gebied zoals het testen van beheersmaatregelen of projectmanagement. Ons team werkt rechtstreeks voor de auditteams en voert gestandaardiseerd werk uit voor Financial Audit, IT Audit en Trust & Transparency.

Digital Trust Associate Academy

Na het afronden van je bachelor (HBO) of master (universiteit) start je bij de Digital Trust Associate Academy. De Digital Trust Associate Academy is de eerste twee jaar je 'home team'. Een veilige plek om collega's te leren kennen en jezelf te ontwikkelen van student naar professional, met een focus op groei. Bij de Digital Trust Associate Academy kom je alles te weten over de diensten die wij leveren, werk je voor allerlei soorten klanten en maak je kennis met de ondersteunende diensten voor onze klantprojecten. Zo kom je er vanzelf achter waar je jouw talenten het beste verder kunt ontwikkelen.  Afhankelijk van je studieachtergrond ligt je focus op IT Audit en Trust & Transparency, Data & Technology of Sourcing.

Na twee tot drie jaar rond je de Digital Trust Associate Academy af en vervolg je je carrière in een van onze teams.

Contact us

Ashley Pereira

Ashley Pereira

Campusrecruiter Digital Trust - IT Risk, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 845 20 60

Emma Sebel

Emma Sebel

Campusrecruiter Digital Trust - Audit & Control, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 875 94 96