Fay Govers

Manager International Corporate Tax Services

Waarom koos je voor PwC?

Voor PwC heb ik eerst bij een ander kantoor gewerkt. Ik was op zoek naar meer uitdaging in het vak. Daarnaast vind ik mijn collega’s en een fijne werksfeer minstens zo belangrijk. Bij PwC werd ik met open armen ontvangen en is er genoeg ruimte voor ontwikkeling. Die combinatie zorgde ervoor dat ik overstapte, waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb.

"Iedere dag is anders! De verschillende werkzaamheden en diversiteit in mensen maakt werken bij PwC leerzaam, afwisselend en leuk."

Fay GoversManager International Corporate Tax Services
Fay Govers

Maak kennis met Fay. Een levensgenieter, doorzetter, fiscalist en solver bij PwC.

Wat doe je precies?

Ik ben manager Corporate Tax in de business unit International Tax Services. Daarbij heb ik een focus op onder andere pharma klanten. Mijn klanten adviseer ik over het reilen en zeilen van hun dagelijkse business. Soms zijn dat complexe vraagstukken, soms het begeleiden van A tot Z van grote projecten zoals herstructureringen. Daarnaast bied ik ook een luisterend oor en denk ik mee met de strategie van het bedrijf.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Iedere dag is anders! Op maandagen en donderdagen ga ik eerst naar mijn HIIT-klasje en begin ik rond 10 uur. Op andere dagen start ik graag eerder. Sommige werkdagen vullen zich met klantafspraken en overleggen, maar ik kan ook bezig zijn met een technisch complexe casus. Andere keren ga ik voor klantmeetings naar Zwitserland of Parijs. Geen week is hetzelfde. Ook werk je met veel verschillende klantteams waardoor je met veel diverse mensen werkt. Ook dat maakt het leerzaam, afwisselend en leuk.

Wat vind je leuk aan je werk?

Naast mijn interesse voor de fiscaliteit vind ik het ontzettend leuk om met klanten samen te werken. Het opbouwen van een relatie zodat je een ‘trusted advisor’ wordt, geeft veel voldoening. Dat je merkt dat klanten je altijd bellen; voor iets kleins waar ze even over willen sparren, of voor grotere vraagstukken. Dat geeft het gevoel dat je echt iets kan bijdragen aan de mooie business van de klant.

Hoe ziet je team eruit?

Wij hebben een ontzettend leuk en hecht team (al zeg ik het zelf). We hebben veel borrels, uitjes en activiteiten waardoor je elkaar niet alleen ‘van werk’ kent. In mijn ogen komt dat de samenwerking op klantendossiers ten goede omdat je elkaar al heel goed kent. Ik zeg altijd maar zo; je bent per week teveel tijd met je werk bezig om het niet leuk te hebben. Ons leuke team geeft mij veel energie en zo maken we ook vaak tijd om na een drukke week samen het weekend in te luiden.

Fay Govers

Wat vind je van de work-life balance bij PwC? 

Je bepaalt zelf je agenda. Soms moet je rennen, maar daarentegen is er ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld na een drukke week op tijd te stoppen. Doordat je zelf je tijd in kan delen, ben je heel flexibel. Zoals gezegd kan ik dus ook makkelijk mijn sportlesjes combineren met werk of eventuele andere afspraken die tussendoor komen.

Wat typeert de werkfsfeer bij PwC? 

We zijn een heel informele organisatie. We werken hard, maar kijken naar elkaar om en met een sterke band komen we tot de beste resultaten voor de klant. Ook het gevoel voor humor wordt in de samenwerking gelukkig niet vergeten.

Hoe helpt PwC bij je carrièrepad? 

Je zit zelf in de ‘drivers seat’ en er kan heel veel als je het aangeeft. Collega’s helpen je bij je ambities en ontwikkeling en steunen je. Als je laat weten dat je iets leuk vindt bijvoorbeeld, kan er heel veel geregeld worden. Belangrijk is dat je zelf het initiatief neemt.

Welk project maakt jou het meest trots?

Dat is moeilijk kiezen! Zo heb ik onder andere ongeveer een jaar nagenoeg fulltime gewerkt aan een afsplitsing in circa 70 landen. Toen dat eenmaal geclosed was en je er in de media over leest, maakt dat je wel trots. Maar ook technisch zeer complexe vraagstukken tackelen die voor de klant een zeer grote impact op hun onderneming hebben, en daarmee de klant blij maken, geeft veel voldoening. Ten slotte misschien ook wel als je merkt dat klanten vertrouwen in je hebben en op je kunnen bouwen, waarbij je samen nadenkt over de visie van het bedrijf.

Wat zou je tegen je toekomstige collega’s willen zeggen?

PwC is een plek waar je veel kan leren, je jezelf goed kan ontwikkelen en waar we de omgang met elkaar hoog in het vaandel hebben staan. Met hard werken en veel plezier kan je ver komen. Als dat je aanspreekt, nodig ik je graag uit voor een kopje koffie!

"Het opbouwen van een klantrelatie zodat je een ‘trusted advisor’ wordt, geeft veel voldoening en trots."

Fay GoversManager International Corporate Tax Services
Volg ons