Capital Markets and Accounting Advisory Services

Capital Markets and Accounting Advisory Services (CMAAS) is één van de snelst groeiende en meest afwisselende business units van PwC. Onze klanten zijn over het algemeen internationaal opererende, beursgenoteerde bedrijven en gereguleerde instellingen. De veranderingen en complexiteit in de wereld van deals, IFRS, regulatory reporting en sustainability vormen grote uitdagingen waarbij klanten ons om hulp vragen.

CMAAS helpt haar klanten om te gaan met al deze veranderingen en complexiteiten. Werken in onze CMAAS praktijk betekent samenwerken met meer dan 140 zeer gemotiveerde professionals met diverse culturele achtergronden, die een open- en informele cultuur omarmen. Een aangename werkomgeving, persoonlijke ontwikkeling en well-being vinden we zeer belangrijk.

Commercial Services / Capital Markets

Binnen Commercial Services / Capital Markets (CS/CM) adviseer je klanten over complexe accounting en financiële vraagstukken rondom beursgangen, transacties en veranderingen in IFRS regelgeving, maar ook over het rapporteren omtrent niet-financiële data en de invloed van digitalisering op hun finance afdeling.

Als onderdeel van het CS/CM team werk je mee aan aansprekende projecten en doe je ruime ervaring op bij toonaangevende bedrijven in verschillende sectoren, bedrijfstakken en disciplines. Je bent verantwoordelijk voor het adviseren van klanten op het terrein van verslaggeving, deal-gerelateerde vraagstukken, digital finance en kapitaalmarkttransacties. Daarnaast krijg je te maken met complexe IFRS vraagstukken bij jaarrekeningen of bij fusies, overnames en spin-offs. Je werkt samen met specialisten met verschillende achtergronden en afkomstig uit diverse landen. Ook zijn er veel mogelijkheden om op internationale en uitdagende projecten te werken.

Financial Services

Het Financial Services (FS) team focust zich op het adviseren van financiële instellingen op het gebied van risicomanagement, accounting en prudentiële wet- en regelgeving. FS is een multidisciplinair team met achtergronden die variëren van accounting en finance tot econometrie en natuurkunde.

Binnen het FS team zijn er verschillende subteams die ieder hun eigen expertise hebben. Afhankelijk van jouw achtergrond en interesses, kun je meewerken in een team dat accounting advies geeft aan financiële instellingen (bijv. IFRS 9 en IFRS 17); of in een team dat financiële instellingen helpt met het interpreteren en implementeren van prudentiële regelgeving (bijv. Basel III/IV, CRR I/II, CRD IV/V and IFR/IFD);  in een team dat kwantitatieve risicomodellen ontwikkelt en valideert (A-IRB, IFRS 9 ECL); of misschien wel klanten adviseert op het gebied van financiële compensatie aan klanten als onderdeel van Remediation en Conduct Risk. Naast de rol als adviseur, ondersteunt het FS team ook de collega’s van PwC Core Assurance met het controleren van jaarrekeningen, en dan specifiek op de complexe onderdelen zoals Fair Value schattingen en IFRS 17.

Bovendien kun je onderdeel worden van een team dat financiële instellingen bijstaat bij het interpreteren van ESG / Sustainable Finance-gerelateerde regelgeving (bijvoorbeeld SFDR en EU-taxonomie).

Digital

Binnen ons Digital Team adviseer je klanten over hoe ze hun vraagstukken kunnen aanpakken en ontwikkel je digitale oplossingen voor de klant. Je krijgt inzicht in bedrijven in diverse sectoren en je krijgt de kans om jezelf op technisch en persoonlijk vlak te ontwikkelen.

Het team bestaat uit full-stack developers, data-analisten, data scientists en consultants. Het team heeft succesvolle producten gebouwd en geïmplementeerd in:

  • Python (Django, Flask en FastAPI),
  • R (RShiny),
  • SQL (MSSQL, PostgreSQL),
  •  Java (Springboot),
  • Javascript (Reageer, Plotly).

We waarderen innovatie, kwaliteit en proactiviteit. Je werkt met specialisten uit verschillende vakgebieden en op uiteenlopende onderwerpen. Je krijgt ook de kans om te werken aan uitdagende internationale projecten. Neem vandaag nog contact op om informatie te krijgen over de huidige mogelijkheden!

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Anne van der Burg

Anne van der Burg

Recruiter professionals Audit & Assurance en CMAAS, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 18 90 99 08

Harm Sterk

Harm Sterk

Campusrecruiter Broader Assurance Services, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 38 75 94 73