De rasoptimist

Anne Bemelman

Anne Bemelman

Maak kennis met Anne. Een optimist, projectcoördinator, teamspeler, sportfanaat en solver bij PwC Nederland.

Anne doet de coördinatie van jaarrekeningcontroles en weet altijd energie te halen uit de projecten die ze doet. “Zeventig procent van je werk is meestal leuk, de resterende dertig procent is je doorzettingsvermogen dat je kunt laten zien.”

De PwC drive

‘Mijn sollicitatieprocedure was tijdens de coronaperiode. Alles ging online. Ondanks dat sprak ik allemaal superenthousiaste mensen. De PwC-drive was meteen voelbaar, heel leuk om mee te maken. Waarom ik voor PwC koos? Mijn marketingmaster in Barcelona was de inspiratiebron voor mijn interesse in een internationale werkomgeving. Dus PwC was een logische stap. Maar eigenlijk kwam het doordat iemand mij de plannersvacature bij PwC Assurance tipte. Ik ben een structuur-persoon dus het was in die zin wel een match. Wel had ik nog een hele waslijst aan vragen voor tijdens de gesprekken zoals met wat voor data wordt er bij PwC gewerkt en hoe ziet het uitvoerende deel van de functie eruit. Voor mij was het belangrijk om erachter te komen of ik de vacature wel goed had gelezen en of mijn gedachten klopten met het beeld wat ik had bij de functie. Gelukkig was het een heel open gesprek en kreeg ik veel bevestiging op de vragen die ik had.

Technologie een hot topic

Ik heb het nu absoluut naar mijn zin hier. Er gebeuren nog genoeg interessante dingen. Binnen de jaarrekeningcontrole zijn we bijvoorbeeld bezig om het werk verder te automatiseren in de vorm van templates. Nieuwe technologie is sowieso hot topic binnen ons team, maar we zien het wel als een uitdaging. Sommige tools hebben nog wat kinderziektes, maar het is een kwestie van zoveel mogelijk uitproberen. Voor een volgende stap in mijn carrière denk ik aan een nieuw consultingproject waarbij je het verloop niet kunt voorspellen.  Als je in een enthousiaste flow zit, dan krijg je bij PwC heel veel ruimte om je leerpad vorm te geven, jezelf verder te ontwikkelen en je rol te pakken binnen het team. Toen ik net begon had ik mijn jaardoelen binnen zes maanden gehaald, kon ik gelijk extra doelen eraan vastplakken. Ik ben een echte optimist. Als ik iets in mijn werk niet leuk vind, dan probeer ik de positieve energie ergens anders uit te halen. De meeste mensen vinden zeventig procent van hun werk leuk, dat is de inzet die je levert. De resterende dertig procent die mensen niet leuk vinden is wel waar je je doorzettingsvermogen kunt laten zien. Dus ik vind altijd dat je ervoor moet gaan.

‘Zelfs in mijn vrije tijd ben ik superactief. Ik doe veel sociale dingen met vriendinnen naast fanatiek sporten. Shoppen doe ik ook graag. Ik heb bij een modezaak gewerkt dus ik let op materialen en het prijskaartje. Misschien omdat ik zo goed op details let ben ik ook een planner. Dat is gelijk mijn valkuil. Want omdat ik zelf vind dat ik soms wat gas terug moet nemen, plan ik zelfs mijn rustmomenten minutieus in. Het is eigenlijk wel grappig want op mijn werk ben ik ook wellbeing ambassadeur. In een team testen we bijvoorbeeld wellbeing-items zoals een virtual reality-bril voor op het werk. Omdat ik toen in een klein appartement woonde heb ik bedankt voor het testen. Anders sneuvelde geheid mijn televisie. Als wellbeing ambassadeur breng ik ook de coachingsprogramma’s onder de aandacht. Veel collega’s denken dat wellbeing alleen over sporten gaat. Maar je mentale gezondheid is minstens zo belangrijk.’

'Zit je in een enthousiaste flow, dan krijg je bij PwC heel veel ruimte om je leerpad vorm te geven.'

Anne Bemelman - PwC