One Assurance Academy = Unlimited Possibilities

De One Assurance Academy is een tweejarig traineeship voor super ambitieuze mensen die op zoek zijn naar een kick-start van hun carriere in accountancy. Je start met een groep mensen met verschillende financiële specialisaties en achtergronden, zo bouw je meteen een divers netwerk op. Want bij PwC geloven we dat je de beste oplossingen samen bedenkt.


Playback of this video is not currently available

0:00:34

De voordelen op een rijtje

  • Er is heel veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling o.a. door soft-skill trainingen en een persoonlijke coach
  • Je werkt meteen al voor de meest aansprekende (internationale) klanten en leert verschillende sectoren kennen
  • Je wordt breed opgeleid, zodat jij klaar bent voor de toekomst
  • Je bouwt vanaf de eerste dag een divers netwerk op
  • Je maakt impact door samen met collega’s aan de oplossingen voor morgen te werken
  • En natuurlijk krijg je de beste basis voor jouw vakgebied

Heb je interesse? Kom met ons in contact!

Heb jij een financiële, economische, bedrijfskundige of IT studieachtergrond? We kijken graag samen met jou welke track het beste past. Ben je enthousiast? Meld je aan en vul het interesseformulier in.

Binnen drie werkdagen nemen we contact met je op voor een telefonische kennismaking en bespreken we samen jouw ambities en de mogelijkheden. Vervolgens krijg je de vacature toegestuurd van de track waarmee jij matcht en kun je solliciteren! Hierna volgt een online assessment en een interview.

Meld je aan

Playback of this video is not currently available

0:00:20

Collega's aan het woord

Fleur

Viel als een blok voor PwC nadat ze de Audit Course had gedaan (snappen we). Controleert sindsdien met militaire precisie de jaarrekeningen van beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen. Fleurs’ favoriete onderdeel van het controleproces is met afstand het bedrijfsbezoek alias de gesprekken bij de klant.

Gelukkig is ze ook dol op de sfeer binnen de organisatie die heel laagdrempelig is want ‘het is niet zo dat wij nooit met partners of directors praten.’ Ook gaat ze heel goed op de samenwerking op de werkvloer waarin collega’s 24/7 klaarstaan als ze ergens tegenaan loopt.

Facts: Fleur werkt voor zes verschillende klanten, met zes verschillende teams in drie verschillende sectoren. Wij zijn de tel inmiddels kwijt maar gelukkig kan Fleur zelf dit gewoon wel aan.

Wibo

Is fan van het eerste uur van de One Assurance Academy want ‘je maakt kennis met allerlei klanten en tegelijkertijd maak je je eerste stapjes in je professionele carrière.’  Mooi om te zien dat Wibo ook fan is van de sfeer binnen PwC. ‘Eentje waarin veel jonge mensen uit verschillende culturen werken die elkaar graag verder helpen.’

Verder vindt Wibo het superfijn dat hij voor aansprekende klanten werkt, want ‘bekende merken spreken toch meer tot de verbeelding als je je werk moet uitleggen aan vrienden.’ Precies. En hoe zou hij zijn financiële kennis nog meer willen fine tunen? ‘Met een kort uitwisselingsprogramma van drie maanden voor PwC in het buitenland, dat zou ik heel tof vinden.’

Facts: Wibo was tijdens zijn studententijd in Groningen een superactief baasje bij de studievereniging Accountancy & Controlling. Dat hij nu assistant-accountant is lijkt ons dan niet meer dan een inkoppertje toch?

Jordy

Jordy is een trotse collega. En daar bedoelen we mee dat hij altijd een beetje trots is op het moment dat een audit is afgerond. Want kloppende cijfers in een jaarrekening van een klant, wie wil dat nu niet? Verder gaat Jordy heel goed op al die collega’s met verschillende achtergronden en culturen. ‘De diversiteit in teams waarmee ik werk vind ik persoonlijk superleerzaam’ (die uitspraak maakt ons dan weer heel trots).

We blijven in het thema want ook Jordy’s werkweek is divers en vertoont geen spoortje van eentonigheid. Ga er maar aan staan: de ene week werkt hij bij een verzekeraar en de andere week is hij druk bij een logistieke dienstverlener. Dat alles combineert hij maar mooi met zijn post-graduate studie tot registeraccountant.

Facts:
Jordy is een meesterplanner. Hij schakelt soepel en moeiteloos tussen zijn studie registeraccountant en het controleren van de jaarrekeningen bij PwC. Daardoor hoeft hij het werk nooit mee naar huis te nemen en zijn de weekenden helemaal vrij, yes!

Tim

Tim is een held want tijdens de heftige coronaperiode ging hij op de Amsterdam Career Days gewoon vol voor een speedategesprek met PwC. Dat er direct een klik was tijdens het online gesprek, “het voelde gewoon direct goed”, zal natuurlijk niemand verbazen. Tim is inmiddels fervent deelnemer van de trainingen die we regelmatig organiseren. De jaarlijkse training inclusief sleepover behoort tot Tim’s favorieten. Al kan het natuurlijk ook liggen aan het legendarische avondprogramma waar je je mede-associates goed leert kennen.

Was de pandemie al geen obstakel voor Tim, ook zijn internationale ambities reiken ver. Het liefst gaat hij namelijk aan de slag in Mexico-stad, ‘Werken in het buitenland is een bucketlistding. Heel vet dat dit kan bij PwC. Al denk ik eerder dat het Madrid zou worden als ik de kans zou krijgen.’ Altijd groots en in kansen blijven denken Tim, daar houden we van.

Facts:
Ondanks een uitstapje naar de UvA blijkt Tim een ware Neyenrode-fan waar hij zo ongeveer al zijn opleidingen heeft gedaan en momenteel een postmaster Accountancy volgt. Goed bezig Tim.

Samira

Bleef na haar scriptiestage Accountancy & Control plakken bij PwC. Met dank aan de open sfeer op de werkvloer (en het inhoudelijke verhaal natuurlijk). Samira’s allergrootste challenge? ‘Het vinden van een soepele werkroutine. Want het is wel werk, studie en de andere activiteiten binnen de Academy die tegelijkertijd aan staan hè. Gelukkig zijn er altijd ervaren collega’s die de tijd nemen om je dingen te leren, mocht Samira vastlopen.

Verder is Samira een sociaal (werk)dier: Waar Samira is, is haar team. Samen zorgen ze ervoor dat jaarrekeningen van klanten on point zijn. Of ze doet een stukje coaching voor teamleden die nog ervaring op moeten doen, vindt ze leuk.

Facts: Samira is dan wel beginnend accountant, ze is mooi wel ervaren evenementenregelaar voor haar business unit. Dus mocht je iets horen over leuke feestjes bij Assurance, grote kans dat Samira en haar collega’s dat geregeld hebben.

Wat kan je verwachten? 

In de One Assurance Academy start jij als trainee samen in één academy met alle starters uit verschillende Assurance disciplines. Binnen ons Assurance werkveld werken meer dan 2000 collega's op diverse afdelingen. Dit geeft jou de mogelijkheid om vanaf het begin een uitgebreid netwerk op te bouwen, zowel binnen verschillende kantoren als afdelingen. Je ontmoet elkaar tijdens trainingsdagen, waarbij persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staan en natuurlijk ook op de werkvloer!

Zo voel je je gauw thuis bij PwC en dit bevordert niet alleen een goede samenwerking, maar geeft je ook inzicht in de talloze mogelijkheden binnen het Assurance werkveld. Naast de gezamelijke Academy trainingen, waar alle trainees aan deelnemen, krijg je per track ook vakspecifieke trainingen en intervisiesessies om je verder te ontwikkelen in je eigen discipline.

Je kunt kiezen uit verschillende tracks; Financial Audit, IT Risk, Audit & Control, Deals, Risk & Regulatory, Digital Transformation en Technical Accounting.

Contact us

Ashley Pereira

Ashley Pereira

Campusrecruiter Digital Trust - IT Risk, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 845 20 60

Roos Haarman

Roos Haarman

Campus recruiter Financial Audit, Amsterdam, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 244 84 97

Esmee van Heesewijk

Esmee van Heesewijk

Campusrecruiter - Broader Assurance Services, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 977 45 99