Financial Services

PwC Financial Services is de marktleider op het gebied van duurzame fiscale advisering voor financiële instellingen. Wij adviseren onze (inter)nationale klanten op het gebied van vennootschapsbelasting, bronbelastingen en internationale belastingen. Daarnaast adviseren wij klanten op het gebied van fiscale transparantiewetgeving en tax policy. Technologie, veranderende wet- en regelgeving en maatschappelijke relevantie spelen een cruciale rol in onze dagelijkse werkzaamheden. Wij werken nauw samen met onze collega’s van strategie, onze deals en finance specialisten en de regulatory consultants.  Wij kijken niet alleen naar de dag van vandaag maar vooral naar de dag van morgen.

Wij houden ons bezig met de laatste nationale en internationale fiscale ontwikkelingen. We werken daarin actief samen met andere PwC collega’s in zowel Nederland als wereldwijd. Daarnaast hebben regelmatig overleg met de Belastingdienst en regelgevende instanties zoals de OECD. 

Ons team houdt zich enerzijds bezig met duurzame fiscale advisering van hoog niveau waarbij we ons vastbijten in complexe vraagstukken. Dit is bijvoorbeeld het uitwerken van fiscale consequenties van  nieuwe wetgeving, ESG (duurzame strategie) en technologische ontwikkelingen binnen de financiële sector.

Daarnaast houden wij ons ook bezig met fiscale projecten met een technologische innovatie of maatschappelijke invalshoek. Zo bedenken wij technologische oplossingen waardoor onze klanten makkelijker aan fiscale verplichtingen kunnen voldoen. Denk aan het automatiseren van internationale rapportage verplichtingen voor onder andere banken.

Benieuwd of een carrière binnen Financial Services bij PwC iets voor jou is? Je ontdekt het op deze pagina.

Ons team adviseert toonaangevende (inter)nationale klanten op het gebied van belastingen.

Ons team adviseert op het gebied van fiscale transparantie wetgeving en nieuwe wetsvoorstellen.

Wij helpen klanten te navigeren door complexe wet- en regelgeving.

Wij helpen met duurzame ontwikkeling door transparantie en belasting rapportage met een focus op ESG.

Wij adviseren pensioenfondsen en verzekeraars bij het doen van investeringen op het gebied van onder andere private equity en vastgoed.

Ons team met implementeert met technology nieuwe wetgeving in de digitale infrastructuur van financiële instellingen.

< Back

< Back
[+] Read More

Contact us

Evelyn Ravesteijn

Evelyn Ravesteijn

Recruiter professionals Corporate Tax & Legal, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 319 84 74

Annemijn van t Wout

Annemijn van t Wout

Campusrecruiter Corporate Tax & Legal, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)68 136 48 75