Closing

De deal wordt geclosed. Het is vaak hectisch, alles komt samen en de laatste puntjes worden op de ‘i gezet. Onze specialisten zorgen dat alle afspraken goed beschreven worden in bijvoorbeeld de koopovereenkomst. Wij werken in deze fase nauw samen met onze juristen en fiscalisten en met de koper, de verkoper, en financiers.

Je kunt aan de slag bij de volgende teams:

Corporate Finance - Debt & Capital Advisory

Omdat de financiële markt na de recente kredietcrisis minder transparant is geworden en wij een leidende rol hebben in het aantrekken van funding, geven CFO's en private equity partijen in toenemende mate hun financieringsproces aan ons uit handen. In opdracht van onze klanten zorg je bij Dept & Capital Advisory voor de inrichting van de best passende en toekomstgerichte financieringsoplossing. Naast een goed technisch fundament bouw je ook een groot en divers netwerk aan relaties op. Je schakelt op onze deals met het management, aandeelhouders en investeringsmaatschappijen, bankiers, advocaten, (sector)experts en overige belanghebbenden. Naast de inhoudelijke skills zijn je commerciële vaardigheden en doorzettingsvermogen belangrijke factoren om een succesvolle financiering te closen.

Financial Due Diligence

Ons Financial Due Diligence team (FDD) is marktleider met talloze private equity en corporate klanten. Bij FDD adviseer je over de grootste en meest complexe, grensoverschrijdende deals. J Je geeft kopers inzicht in wat een transactie tot een succes maakt. Je beoordeelt de financiële situatie van een bedrijf, kijkt wat de kansen en risico's zijn en welke knelpunten een deal mogelijk in de weg staan. Daarnaast onderwerp je bedrijven aan een onafhankelijke beoordeling zodat kandidaat-kopers weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Je helpt jouw klanten om investeringsbeslissingen te nemen door onderliggende winstniveaus, werkkapitaalniveaus en balansposities te analyseren. Jouw bevindingen vormen de basis voor de waardering van de deal en geven klanten een belangrijk houvast bij de onderhandeling over prijs en voorwaarden.

Contact

Tess Uljee

Tess Uljee

Campusrecruiter Advisory Deals, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 483 97 42