PwC Tax Traineeship

Stel je voor: je hebt recent je master aan de universiteit behaald. Je bent nog lang niet uitgeleerd en staat te popelen om uit je comfortzone te stappen en een sprong in het diepe te wagen. Wat je studieachtergrond ook is, PwC biedt jou een unieke uitdaging: het Tax Traineeship! Dé ideale mix van werken in de belastingadviespraktijk en tegelijkertijd het behalen van een mastertitel Fiscaal Recht. Deze studiekosten neemt PwC voor haar rekening als investering in jouw toekomst. Zie je het al helemaal voor je?

Meer weten? Lees gerust verder en check de vacature voor meer informatie.
Vergeet niet te solliciteren:
- Vóór 1 juni voor een startdatum per september of;
- Vóór 1 oktober voor een startdatum per januari.

Playback of this video is not currently available

0:02:55

PwC Tax Traineeship

Wat is Tax?

“Hmm… waar richt Tax zich nu ook alweer op?” vraag je je nu wellicht af. Bij PwC Tax geef je klanten houvast door het ontwikkelen van duurzame oplossingen. Of dit nu is met advies, (digitale) innovaties, of het implementeren van oplossingen, in een continu veranderende wereld weegt het maatschappelijk belang altijd mee. Onze integrale aanpak met onze fiscale, juridische en people kennis, de manier waarop wij dingen doen én door in verbinding te zijn met de omgeving waarin we opereren maakt dat wij ons onderscheiden. We werken samen met technologiepartners en digitale oplossingen zijn onderdeel van onze dienstverlening. Hierdoor kunnen onze klanten zorgvuldig en transparant rapporteren over hun financiële en niet-financiële informatie. Onze klanten zijn privépersonen, middelgrote ondernemingen, beursgenoteerde bedrijven, overheden en andere organisaties. 

Dit ga je doen

Als trainee doe je ervaring op binnen drie verschillende Tax werkvelden, terwijl je doorstudeert voor het behalen van een extra master met een baangarantie. Het traineeship duurt in totaal drie jaar, waarbij je de eerste twee jaar elke week drie dagen in de praktijk werkzaam bent. De overige twee dagen besteed je aan de pré-master en master Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. In het laatste jaar ga je fulltime aan de slag binnen de praktijk. 

Je rouleert binnen drie diverse ambitieuze en hechte teams in een van de afdelingen: ITS (International Tax Services), Transfer Pricing, Middle Markets, Tax Policy, Douane, Workforce Rewards (Workforce Rewards), Indirect Tax (BTW) en Corporate Tax. Daarbij is er volop ruimte voor jouw ambitie en persoonlijke keuzes. Je wordt intensief begeleid door een persoonlijke coach en doet ruime ervaring op binnen verschillende sectoren.  Je wordt betrokken bij afwisselende en uitdagende projecten waarin jouw werkzaamheden variëren van het uitzoeken van (fiscale) regels, het schrijven van adviezen, het volgen en maken van presentaties en het werken met nieuwe technologie.

Trainees aan het woord

Anna

Voor Anna was het traineeship Fiscaal Recht een bewuste sprong in het diepe. ‘Mijn achtergrond ligt in het Civiel Recht en Kunstgeschiedenis, maar ik houd van totaal nieuwe ervaringen opdoen en ik wilde heel graag mijn horizon verbreden.’ Inmiddels is Anna groot fan van ‘het fiscale’ vanwege de dynamiek en de maatschappelijke relevantie: 'Wet- en regelgeving verandert regelmatig, waardoor je continu moet blijven leren. En er is steeds meer aandacht voor de fiscale aspecten van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit speelt een grote rol binnen het belastingadvies.’ Niet alleen de fiscaliteit zelf, ook haar collega's dragen enorm bij aan Anna's zelfontwikkeling: ‘Mijn collega's zijn niet alleen experts in hun vakgebied, het zijn ook mentoren die altijd voor me klaarstaan.’

Florine

Florine is Tax trainee sinds 2021 en werkte in de afgelopen jaren met veel verschillende collega's en binnen verschillende afdelingen. Het resultaat is er dan ook naar want inmiddels is haar kennis flink uitgebreid en is haar netwerk imposant te noemen. Verder heeft Florine dankzij haar vele vlieguren steeds duidelijker voor ogen hoe ze haar carrière binnen PwC  wil gaan vormgeven. Haar interesse ligt vooral bij de menselijke kant van de fiscaliteit: ‘Het is een kwestie van ontdekken wat je wel of niet leuk vindt om te doen. Ik vind het leuk om te werken aan individuele casussen omdat het heel tastbaar is.’

Kirsten

Van belastingadvies tot programmeerwerk, aan variatie geen gebrek tijdens het traineeship van Kirsten. ‘Het heeft mij in elk geval geholpen te ontdekken waar ik enthousiast van word . Zo ben ik graag systematisch bezig met verschillende wetgeving, waar ik voor mijn traineeship nog weinig van wist. Ook heb ik het programmeren ontdekt. Ik werkte bijvoorbeeld mee aan een tool voor de scheepvaart waarmee de CO2-uitstoot en gerelateerde kosten inzichtelijk worden.’​ Is Kirsten binnen PwC al aardig op weg een expert te worden, ook buiten haar werk blijven haar vaardigheden niet onopgemerkt. ‘Vrienden en kennissen vragen haar regelmatig om advies, variërend van Excel tot data-analyse. Het is grappig om te merken dat als je bij een grote organisatie werkt, men meteen denkt dat je overal verstand van hebt.’

“PwC gelooft in diversiteit: Trainees zonder fiscale achtergrond dragen enorm bij aan die diversiteit, omdat zij anders naar problemen kijken. Zij kunnen daardoor fiscalisten aanvullen en anders naar vraagstukken laten kijken in het vinden van de beste oplossingen.”

Rogier Habets - Manager Indirect Tax (Deals)Oud Tax trainee

Zes redenen waarom je het Tax Traineeship niet mag missen:

  • Je geeft je carrière een kickstart door werkervaring op te doen binnen een grote internationale kennisorganisatie;

  • Een unieke mogelijkheid om te rouleren binnen de verschillende Tax werkvelden om zo jouw voorkeur te ontdekken;

  • De ideale combinatie van praktijkervaring opdoen en doorstuderen voor het behalen van een premaster & master Fiscaal Recht op kosten van PwC; 

  • Veel trainingen en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling; 

  • Een performance coach die jou intensief begeleidt om jouw ambities te realiseren op de lange termijn;

  • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden inclusief 'well-being budget' voor fysieke en mentale gezondheid.

Testimonials 

Playback of this video is not currently available

0:01:01

Mees Kraaijenbrink

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Q&A Tax Traineeship

Start je samen met andere trainees?

Ja, absoluut! Je start in een groep met meerdere trainees, waarbij het aantal per jaar kan verschillen. Samen volg je de pre-master en master, waardoor je al snel een hechte band opbouwt. Bovendien kom je ook regelmatig trainees uit voorgaande jaren tegen op de universiteit, wat zorgt voor een breed netwerk.

Waarom heeft PwC een traineeship speciaal voor Masters zonder fiscale achtergrond?

Hoe groter de diversiteit binnen het bedrijf, hoe groter de kans dat mensen met verschillende achtergronden en andere gedachten elkaar ontmoeten en samen tot oplossingen komen die anders nooit gevonden kunnen worden. Trainees zonder fiscale achtergrond dragen enorm bij aan die diversiteit, omdat zij anders naar problemen kijken. Zij kunnen daardoor fiscalisten aanvullen en anders naar de vraagstukken laten kijken in het vinden van de beste oplossingen, waar de klant uiteindelijk weer van profiteert. 

Is het studieprogramma goed te combineren met werk?

Er wordt van je verwacht dat je drie dagen per week werkt. De overige twee dagen besteed je aan je studie. Voor de werkcolleges moet je in Nijmegen op de universiteit aanwezig zijn, de hoorcolleges kan je ook online terugkijken. Zo heb je de mogelijkheid om grotendeels zelf te bepalen hoe en wanneer je studeert. Als trainee krijg je 30 vakantiedagen, en de flexibiliteit om rondom je tentamens makkelijk extra dagen vrij te nemen om te leren. Tijdens de zomervakantie werk je in plaats van drie dagen fulltime.

Ik heb nog nooit een rechtenvak gevolgd, laat staan een wettenbundel gebruikt. Kan ik de bijkomende studie dan wel volgen?

Hoewel de trainees verlaat instromen in het reguliere bachelor programma van de universiteit en daardoor twee bachelor jaren achterstand hebben, leert de ervaring dat trainees de nieuwe stof ontzettend snel oppakken. De studie vergt echter wel gemotiveerde studenten die efficiënt met hun tijd kunnen omgaan. Het voordeel is natuurlijk dat de stof soms direct kan worden toegepast op de werkvloer. Bovendien is er binnen PwC heel veel kennis beschikbaar waaronder die van de trainees die de studie inmiddels hebben afgerond, om jou als nieuwe trainee te ondersteunen.

Contact

Sjoukje Fischer

Sjoukje Fischer

Campusrecruiter Workforce, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)68 136 48 63