PwC Tax Traineeship

Stel je voor: je hebt recent je master aan de universiteit behaald. Je bent nog lang niet uitgeleerd en staat te popelen om uit je comfortzone te stappen en een sprong in het diepe te wagen. Wat je studieachtergrond ook is, PwC biedt jou een unieke uitdaging: het Tax Traineeship! Dé ideale mix van werken in de belastingadviespraktijk en tegelijkertijd het behalen van een mastertitel Fiscaal Recht. Deze studiekosten neemt PwC voor haar rekening als investering in jouw toekomst. Zie je het al helemaal voor je?

Meer weten? Stay tuned! We vertellen je binnenkort meer over een nieuwe startdatum.

Playback of this video is not currently available

0:02:55

PwC Tax Traineeship

Wat is Tax?

“Hmm… waar richt Tax zich ook alweer op?” vraag je je nu wellicht af. Bij PwC Tax geef je klanten houvast door het ontwikkelen van duurzame oplossingen. Of dit nu is met advies, (digitale) innovaties, of het implementeren van oplossingen, in een continu veranderende wereld weegt, naast onze fiscale, juridische en people kennis, het maatschappelijk belang altijd mee. Onze integrale aanpak, de manier waarop wij dingen doen én door in verbinding te zijn met de omgeving waarin we opereren maakt dat wij ons onderscheiden. We werken samen met technologiepartners en digitale oplossingen zijn onderdeel van onze dienstverlening. Hierdoor kunnen onze klanten zorgvuldig en transparant rapporteren over hun financiële en niet-financiële informatie. Onze klanten zijn privépersonen, middelgrote ondernemingen, beursgenoteerde bedrijven, overheden en andere organisaties.

Dit ga je doen

Als trainee doe je ervaring op binnen drie verschillende Tax werkvelden, terwijl je doorstudeert voor het behalen van een extra master met een vaste baan als toekomstperspectief. Het traineeship duurt in totaal drie jaar, waarbij je de eerste twee jaar elke week drie dagen in de praktijk werkzaam bent. De overige twee dagen besteed je aan de pré-master en master Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. In het laatste jaar ga je fulltime aan de slag binnen de praktijk.

Je rouleert binnen drie diverse ambitieuze en hechte teams in een van de afdelingen: ITS (International Tax Services, Transfer Pricing, Middle Markets, Tax Policy, Douane, P&O Rewards (People & Organisation Rewards), Indirect Tax (BTW) en Corporate Tax. Daarbij is er volop ruimte voor jouw ambitie en persoonlijke keuzes. Je wordt intensief begeleid door een persoonlijke coach en doet ruime ervaring op binnen verschillende sectoren. Door middel van afwisselende en uitdagende projecten waarin jouw werkzaamheden variëren van het geven van adviezen aan (inter)nationale (beursgenoteerde klanten tot het voeren van eventuele verdedigingen tegenover belasting instanties en -rechters.

Testimonials 

Playback of this video is not currently available

1:29

Nina Boekhoudt

Playback of this video is not currently available

0:01:01

Mees Kraaijenbrink

“PwC gelooft in diversiteit: Trainees zonder fiscale achtergrond voegen enorm toe aan die diversiteit, omdat zij anders naar problemen kijken. Zij kunnen daardoor fiscalisten aanvullen en anders naar vraagstukken laten kijken in het vinden van de beste oplossingen.”

Rogier - tax trainee

Zes redenen waarom je het Tax Traineeship niet mag missen:

  • Je geeft je carrière een kickstart door werkervaring op te doen binnen een grote internationale kennisorganisatie;
  • Een unieke mogelijkheid om te rouleren binnen de verschillende Tax werkvelden om zo jouw voorkeur te ontdekken;
  • De ideale combinatie van praktijkervaring opdoen en doorstuderen voor het behalen van een premaster & master Fiscaal Recht op kosten van PwC;
  • Veel trainingen en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling;
  • Een performance coach die jou negen maanden intensief begeleidt om jouw ambities te realiseren op de lange termijn;
  • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden, waaronder een ‘well-being budget’. Dit is een persoonlijk jaarlijks budget van € 1.000,- uit te geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching en wellness.

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Q&A Tax Traineeship

Hoeveel trainees starten er per jaar?

Per jaar starten er tussen de vijf en tien trainees. Doordat je samen de pre-master en master volgt, word je al snel een hechte groep. Dit geldt ook voor de lichting trainees van het jaar boven je die je ook nog op de universiteit tegenkomt

Waarom heeft PwC een traineeship speciaal voor Masters zonder fiscale achtergrond?

Hoe groter de diversiteit binnen het bedrijf, hoe groter de kans dat mensen met verschillende achtergronden en afwijkende gedachten elkaar ontmoeten en samen tot oplossingen komen die anders nooit gevonden kunnen worden. Trainees zonder fiscale achtergrond voegen enorm toe aan die diversiteit, omdat zij anders naar problemen kijken. Zij kunnen daardoor fiscalisten aanvullen en anders naar de vraagstukken laten kijken in het vinden van de beste oplossingen, waar de klant uiteindelijk weer van profiteert.

Is het studieprogramma goed te combineren met werk?

Er wordt van je verwacht dat je drie dagen per week werkt. De overige twee dagen besteed je aan je studie. Voor de werkcolleges moet je in Nijmegen op de universiteit aanwezig zijn, de hoorcolleges kan je ook online terugkijken. Zo heb je de mogelijkheid om grotendeels zelf te bepalen hoe en wanneer je studeert. Als trainee krijg je een ruime hoeveelheid vakantiedagen, zodat je rondom tentamens makkelijk extra dagen vrij kan nemen om te leren. Tijdens de zomervakantie werk je in plaats van drie dagen fulltime.

Ik heb nog nooit een rechtenvak gevolgd, laat staan een wettenbundel gebruikt. Kan ik de bijkomende studie dan wel volgen?

Hoewel de trainees verlaat instromen in het reguliere bachelor programma van universiteit en daardoor twee bachelor jaren achterstand hebben, leert de ervaring dat trainees de nieuwe stof ontzettend snel oppakken. De studie vergt echter wel gemotiveerde studenten die efficiënt met hun tijd kunnen omgaan. Het voordeel is natuurlijk dat de stof soms direct kan worden toegepast op de werkvloer. Bovendien is er binnen PwC heel veel kennis beschikbaar waaronder die van de trainees die de studie inmiddels hebben afgerond, om de nieuwe trainees te ondersteunen.

Contact

Sjoukje Fischer

Sjoukje Fischer

Campusrecruiter Workforce, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)68 136 48 63

Lune Stoelinga

Lune Stoelinga

Junior Recruiter Tax, Legal & People, PwC Netherlands