Tax Reporting & Strategy

Binnen Tax Reporting & Strategy geef je (inter)nationale klanten advies over hoe ze fiscaal en financieel in control kunnen zijn. Je bekijkt hoe ze zich kunnen aanpassen aan de veranderende wet- en regelgeving en hoe zij (fiscale) strategieën kunnen waarborgen. Verder adviseer je hoe klanten hun financiële, fiscale en administratieve processen optimaal kunnen inrichten. Je ondersteunt bij Horizontaal Toezicht, stelt belastingaangiften op (zowel inkomstenbelasting als vennootschapsbelasting) of stelt de (statutaire) jaarrekening samen. Afhankelijk van jouw interesses kun jij je ook bezighouden met Tax Accounting, Audit of Tax, Tax Strategy of Tax Technology.

Tax Reporting & Strategy heeft vier verschillende teams waarin jij aan de slag kunt. In jouw sollicitatiegesprek(ken) bespreken we wat het beste bij jou past. Vanzelfsprekend mag je in jouw motivatiebrief al een specifieke interesse of voorkeur benoemen. Ook kun je eerst de brede praktijk leren kennen, alvorens jij in overleg met je leidinggevende één of meer specialisaties kiest.

Tax Reporting & Strategy teams

Tax Reporting & Compliance

Binnen het team Tax Reporting & Compliance kun je aan de slag in de disciplines Statutaire Compliance praktijk, Fiscale Compliance praktijk, Global Compliance Services, Other Compliance Services en Payroll Services.

 • Statutaire Compliance praktijk (Samenstelpraktijk)
  Als (Senior) Consultant Accounting & Compliance vertaal je wet- en regelgeving naar cijfers. Jouw werkzaamheden kunnen financieel, fiscaal of administratief zijn. Een van je belangrijkste taken is om de jaarrekening samen te stellen voor je klanten. Maar je verzorgt ook hun boekhouding en tussentijdse rapportages. Hierbij maak je gebruik van een geautomatiseerd rapportagesysteem volgens de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving.

 • Fiscale Compliance praktijk (Aangiftepraktijk)
  Als (Senior) Consultant Tax & Compliance draait je werk om (fiscale) cijfers. Je stelt aangiften vennootschapsbelasting op voor (inter)nationale ondernemingen en/of inkomstenbelasting voor particuliere ondernemers. Ook maak je Tax-berekeningen voor de jaarrekening of houd jij je bezig met Horizontaal Toezicht. Vaak ga je je op (langere) termijn bezighouden met één van de andere specialisaties binnen de TRS-praktijk.

 • Other Compliance Services
  Als (Senior) Consultant werk je aan afwisselende projecten. Je bent betrokken bij al het werk van Compliance dat om financiële en niet-financiële verantwoording draait. Je stelt orde op zaken in de administratie van toonaangevende klanten, helpt bij het opstellen of controleren van verantwoordingen, assisteert bij internal of SOX audit-opdrachten en controleert en implementeert risk & compliance frameworks en optimaliseert processen. Het is tastbaar en verantwoordelijk werk, want je helpt de klant bij hun verantwoording en je hebt direct contact met klanten en collega’s. 

 • Global Compliance
  Als (Senior) Consultant coördineer je dat de klant in elk land voldoet aan de wet- en regelgeving.

 • Payroll Services
  Als (Senior) Consultant ben jij de verbindende factor tussen advisering en praktische uitvoering op het gebied van salarisadministratie. Je houdt je onder meer bezig met het voeren en het controleren van salarisadministraties op naleving van relevante wet- en regelgeving. Je signaleert risico’s en kansen die zich voordoen in salarisadministraties, analyseert kengetallen en rapporteert hierover. Ook signaleer jij procesverbeteringen en adviseer je hierover.

View more

Tax Strategy & Operations

Binnen het team Tax Strategy & Operations help je klanten met fiscale beheersing: je ontwikkelt fiscale strategieën, houdt zicht op risico’s en uitdagingen in een veranderingsproces en voldoet aan de transparantieregels. Je adviseert over inrichting van de fiscale functie, het Tax Control Framework en Horizontaal Toezicht. Je biedt onze klanten inzichten over de manier waarop belastingen in hun organisatie beheerst moeten worden en hoe hun fiscale strategie moet aansluiten bij commerciële doelstellingen. Dit alles, op een manier die realtime compliance en datagerichte controle mogelijk maakt.

View more

Tax Accounting Services

Binnen het team Tax Accounting Services houd jij je onder meer bezig met Tax Accounting en Audit of Tax. Op het snijvlak van fiscaliteit en accounting verwerk je winstbelastingen in de jaarrekening van Nederlandse en buitenlandse multinationals. Je adviseert hierover richting jouw klanten of bent in een team van accountants verantwoordelijk voor de controle van de fiscale posities in de jaarrekening.

View more

Tax Technology

Binnen het team Tax Technology adviseer jij jouw klanten over de (impact van) keuzes die zij moeten maken als gevolg van veranderende regelgeving of wijzigende ondernemingsstructuren. Ook lever jij een bijdrage aan de ontwikkeling van innovatieve tools die onze klanten dynamische inzichten geven om financiële, strategische en/of operationele beslissingen te nemen. Je helpt klanten onder meer met de ontwikkeling en de implementatie van de strategie voor hun fiscale technologie en de verbetering van hun fiscale verslagleggingsprocessen. Je informeert hen over de voordelen die technologie heeft voor samenwerking en het automatiseren en het bewaken van fiscale processen en werkstromen.

View more

Contact

Joanne van Gurp

Recruiter Tax Reporting & Strategy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 17 79

Volg ons