Audit & Assurance

'Inspire a movement that builds trust in business and beyond’

Dat is de legitimatie van ons bestaan binnen onze Assurancepraktijk. Met onze audit en assurance diensten dragen we bij aan het bouwen aan vertrouwen en aan het oplossen van belangrijke problemen. Op die manier creëren we waarde voor de maatschappij, onze klanten en onze mensen.

Als Assuranceprofessional verbind je 3 thema’s; inzicht, reputatie en slimmer werken. Jij kan als accountant je rol waarmaken door met jouw vaardigheden nieuwe inzichten te verschaffen. Die inzichten kunnen liggen op het gebied van de jaarrekening, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld de strategie en de waarde bepalende factoren van de onderneming en de daaraan verbonden risico’s. Of over nieuwe ontwikkelingen zoals werken in de cloud of cybersecurity. Kortom, er is meer dan alleen de jaarrekening. Als professional berust je niet in “the status quo” maar ben je continu op zoek naar verbeteringen in onze auditpraktijk en je wijst klanten op het belang van een kwalitatief hoogwaardige controle. Jouw vaardigheden, inzichten en de relaties die je opbouwt bij PwC bepalen je carrière.

Wil jij ervaren hoe het is om aan de slag te gaan bij PwC? 

Ja, ik wil een dag meelopen!

Audit & Assurance (core assurance)

Je houdt je bezig met de jaarrekeningcontrole van onze klanten binnen domeinen als Financial Services, Public Sector, Private Companies en Consumer Industry Production Services. Je voert controles uit die extra zekerheid toevoegen aan de jaarrekening van klanten. Daarvoor zit je iedere twee tot drie weken met een team bij een andere klant. Je geeft inzicht in risico’s en kansen in de organisatie. Wil je PwC beter leren kennen en de Audit & Assurancepraktijk ervaren? Kom dan stagelopen bij PwC.

Afstudeerstage Assurance

Je wilt je accountancy carrière een boost geven en ontdekken welk klantenpakket het beste bij je past, bijvoorbeeld door te werken bij start- ups, internationale bedrijven, maar ook klanten in de financiële sector. En je wilt elke dag uitgedaagd en begeleid worden door enthousiaste collega’s. Dan is The Associate Academy echt iets voor jou! Of kies voor het driejarig Bachelor Traineeship waarin je wordt opgeleid tot een breed inzetbare professional binnen Audit Support. 

Lees hier meer over deze twee traineeships

Risk Assurance

Binnen de afdeling Risk Assurance ondersteun je onze klanten met advies, innovatieve diensten, producten en tools bij het proactief bewaken en managen van risico’s in een steeds complexere samenleving. Je begeleidt hen bij het realiseren van effectieve en beheerste bedrijfsprocessen en –systemen. Daarnaast houd jij je bezig met bredere organisatie- en samenwerkingsvraagstukken op het gebied van big data, cybersecurity, data-analyse, Robotic Process Automation, Artificial Intelligence, IT-audits en internal audits.

De afdeling Risk Assurance bestaat uit de volgende teams:

 • IT & Process Solutions
 • Financial Services
 • Private Companies
 • Public Sector
 • Data Analytics
 • Internal Audit Services
 • Sustainability & Responsible Governance

Lees meer over Risk Assurance

 

 

Capital Markets and Accounting Advisory Services (CMAAS)

Je adviseert internationaal opererende en beursgenoteerde bedrijven op het gebied van waarderingen, financiële instrumenten, treasury, accounting advice en capital market transacties. Je speelt daarbij in op veranderingen binnen organisaties én op veranderingen in regelgeving of je houdt je full time bezig met alles wat er speelt op de internationale kapitaalmarkten. Je combineert specifiek lokale kennis met internationale best practices in jouw adviezen over de kwaliteit van financiële processen en informatiesystemen.

Binnen CMAAS kun je aan de slag in één van deze vier groepen:

 • Financial Services
 • Financial Instruments
 • Commercial Services / Capital Markets
 • Corporate Treasury Solutions

Lees meer over - CMAAS

Audit & Assurance traineeships

Met ons tweejarig opleidingsprogramma The Associate Academy maak je in de volle breedte en diepte kennis met het accountancyvak en word je opgeleid tot Register Accountant. 

Lees meer

We leiden je in het Bachelor Traineeship in drie jaar op tot een breed inzetbare professional met kennis op diverse werkterreinen, processen en producten binnen Audit Support.

Lees meer

In het tweejarig Digital Assurance Traineeship staat het bouwen aan vertrouwen en het oplossen van potentiele risico’s in een digitale wereld centraal. Ook kun je een (post) masteropleiding volgen, zoals Data Science of Digital Auditing.

Lees meer

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Rihaam Marraha

Campusrecruiter Audit & Assurance in Midden- en Noord-Nederland, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 12 06 92 93

Tara Bollebakker

Campusrecruiter Audit & Assurance in Zuid-Holland, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 82 26 00 35

Wouter Kraster

Campusrecruiter Audit & Assurance Zuid-Nederland, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 20 22 60 76

Daniëlle Menken

Campusrecruiter Risk Assurance, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 83 09 01 20

Norbert Broekman

Campusrecruiter Risk Assurance, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 22 82 73 46

Eliane Stuijt

Campusrecruiter Audit & Assurance Noord-Holland & CMAAS, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 13 39 68 43

Volg ons