Skip to content Skip to footer
Search

PwC Tax Traineeship

Topfiscalist met jouw unieke achtergrond

Je hebt je diploma op zak maar bent nog lang niet uitgeleerd. Van letteren, een bètastudie of geesteswetenschappen naar belastingadvies: logisch! Want je hebt affiniteit met fiscaal recht en puzzelen met lastige vraagstukken is jou niet vreemd.

Ben je zoek naar een dynamische en innovatieve werkomgeving met een steile leercurve waarin je jezelf voortdurend ontwikkelt? PwC biedt jou een unieke uitdaging: het Tax Traineeship! Dé ideale mix van werken in de belastingadviespraktijk en tegelijkertijd het behalen van een mastertitel Fiscaal recht. Een vliegende start van jouw carrière!

Events en belangrijke data

Belangrijke data met betrekking tot de sollicitatieprocedure van het traineeship
15 mei 2022 Uiterlijke sollicitatiedatum
23 mei 2022 Uiterlijke deadline assessment
7 juni 2022 Uiterlijke deadline Fiscale casus
13 juni 2022 Selectiegesprekken
27 juni 2022 Samenwerkingsopdracht
1 september 2022 Start Tax Traineeship 
Solliciteren voor het Tax Traineeship 2022 is vanaf nu mogelijk.

Ja, ik wil solliciteren

Programma

Als trainee doe je ervaring op binnen drie verschillende Tax werkvelden, terwijl je doorstudeert voor het behalen van een extra master met een vaste baan als toekomstperspectief.

Het traineeship duurt in totaal drie jaar, waarbij je de eerste twee jaar elke week drie dagen in de praktijk werkzaam bent. De overige twee dagen besteed je aan de premaster en master Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. In het laatste jaar ga je fulltime aan de slag binnen de praktijk.

Je rouleert binnen drie diverse ambitieuze en hechte teams. Daarbij is er volop ruimte voor jouw ambitie en persoonlijke keuzes. Je wordt intensief begeleid door een persoonlijke coach en doet ruime ervaring op binnen verschillende sectoren. Door middel van afwisselende en uitdagende projecten waarin jouw werkzaamheden variëren van het geven van adviezen aan (inter)nationale (beursgenoteerde klanten tot het voeren van eventuele verdedigingen tegenover belasting instanties en -rechters. Je hebt toegang tot een wereldwijd netwerk en deelt je kennis, ideeën en vragen met de beste professionals uit je vakgebied.  Wanneer je het traject met succes hebt afgerond heb je een tweede master op zak, drie jaar werkervaring opgedaan in verschillende werkvelden, jezelf op persoonlijk vlak verder ontwikkelt én kun je aan de slag als Tax Consultant bij PwC. Na het traineeship wordt in overleg met jou besloten bij welk team en op welk kantoor je uiteindelijk vast in dienst komt. Een mooi begin van jouw carrière!

 

Testimonials 

Playback of this video is not currently available

1:29

Nina Boekhoudt

Playback of this video is not currently available

0:01:01

Mees Kraaijenbrink

“PwC gelooft in diversiteit: Trainees zonder fiscale achtergrond voegen enorm toe aan die diversiteit, omdat zij anders naar problemen kijken. Zij kunnen daardoor fiscalisten aanvullen en anders naar vraagstukken laten kijken in het vinden van de beste oplossingen.”

Rogier - tax trainee

{{filterContent.facetedTitle}}

De voordelen voor jou

  • Je geeft je carrière een kickstart door werkervaring op te doen binnen een grote internationale kennisorganisatie;
  • Een unieke mogelijkheid om te rouleren binnen de verschillende tax werkvelden om zo jouw voorkeur te ontdekken;
  • De ideale combinatie van praktijkervaring opdoen en doorstuderen voor het behalen van een premaster & master Fiscaal Recht;
  • Veel trainingen en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling;
  • Een performance coach die jou 9 maanden intensief begeleidt om jouw ambities te realiseren op de lange termijn;
  • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden, waaronder een ‘well-being budget’. Dit is een persoonlijk jaarlijks budget van € 1.000,- uit te geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching, wellness en noise cancelling headphones

*Let op: 15 mei sluitingsdatum inschrijving

Veelgestelde vragen over het Tax Traineeship

Hoeveel trainees starten er per jaar?

Evy - trainee: “Per jaar starten er tussen de 5 en 10 trainees. Doordat je samen de pre-master en master volgt, word je een hechte groep. Dit geldt ook voor de lichting trainees van het jaar boven je die je ook nog op de universiteit tegenkomt.”

Waarom heeft PwC een traineeship speciaal voor Masters zonder fiscale achtergrond?

Rogier – trainee: “PwC gelooft in diversiteit: Hoe groter de diversiteit binnen het bedrijf, hoe groter de kans dat mensen met verschillende achtergronden en afwijkende gedachten elkaar ontmoeten en samen tot oplossingen komen die anders nooit gevonden kunnen worden. Trainees zonder fiscale achtergrond voegen enorm toe aan die diversiteit, omdat zij anders naar problemen kijken. Zij kunnen daardoor fiscalisten aanvullen en anders naar de vraagstukken laten kijken in het vinden van de beste oplossingen, waar de klant uiteindelijk weer van profiteert.”

Kan ik zelf bepalen op welke afdeling en op welke kantoor van PwC ik werkzaam zal zijn?

Evy - trainee: “Onze fiscale praktijk is voornamelijk op de kantoren Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven gevestigd. Per jaar zal je binnen een team op één van deze kantoren worden geplaatst. Hiermee proberen wij natuurlijk rekening te houden met je woonplaats, maar bereidheid om te reizen is een must. Qua team zal je het eerste jaar vanuit PwC worden ingedeeld. Voor het tweede en derde jaar van je traineeship kun je zelf een voorkeur aangeven. Het is in elk geval de bedoeling dat je zoveel mogelijk verschillende aspecten van de belastingpraktijk ziet en bijvoorbeeld een jaar vennootschapsbelasting afwisselt met een jaar Family Business of BTW. Na het traineeship zal in overleg met jou worden besloten bij welk team en op welk kantoor je uiteindelijk vast in dienst zal komen.”

Is het studieprogramma goed te combineren met werk?

Valerie – trainee: “Er wordt van je verwacht dat je drie dagen per week werkt. De overige twee dagen besteed je aan je studie. Voor de werkcolleges moet je in Nijmegen op de universiteit aanwezig zijn, de hoorcolleges kan je ook online terugkijken. Zo heb je de mogelijkheid om grotendeels zelf te bepalen hoe en wanneer je studeert. Als trainee krijg je een ruime hoeveelheid vakantiedagen, zodat je rondom tentamens makkelijk extra dagen vrij kan nemen om te leren. Tijdens de zomervakantie werk je in plaats van drie dagen fulltime.” 

Welke vakken maken onder andere onderdeel uit van de pre-master aan de Radboud Universiteit?

Kenny – trainee: “Semester 1: bestuursrecht, goederenrecht en inleiding belastingrecht; semester 2: economie & jaarrekening, ondernemingsrecht en verbintenissenrecht.”

Ik heb nog nooit een rechtenvak gevolgd, laat staan een wettenbundel gebruikt. Kan ik de bijkomende studie dan wel volgen?

Rogier – trainee: “Hoewel de trainees verlaat instromen in het reguliere bachelor programma van universiteit en daardoor twee bachelor jaren achterstand hebben, leert de ervaring dat trainees de nieuwe stof ontzettend snel oppakken. De studie vergt echter wel gemotiveerde studenten die efficiënt met hun tijd kunnen omgaan. Het voordeel is natuurlijk dat de stof soms direct kan worden toegepast op de werkvloer. Bovendien is er binnen PwC heel veel kennis beschikbaar waaronder die van de trainees die de studie inmiddels hebben afgerond, om de nieuwe trainees te ondersteunen.”

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden voor de trainees?

Rogier – trainee: “Als trainee draai je mee in de praktijk en voer je uitdagende opdrachten uit voor echte klanten. Daar hoort een marktconform starterssalaris bij dat ieder jaar stijgt. Na drie jaar is het traineeship voltooid en start een trainee als senior consultant; de stappen junior consultant en consultant 1 worden dus overgeslagen. Bovendien biedt PwC uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden zoals reisvergoeding naar werk en studie, voldoende mogelijkheid tot vrije dagen & studiedagen, een laptop, iPhone en - niet geheel onbelangrijk - gezellige borrels, teambuilding uitjes en aandacht voor een gezonde lifestyle op kantoor.”

PwC is toch een accountantskantoor mét een harde Amerikaanse cultuur?

Rosalinde – trainee: “Heb jij bij grote accountskantoren het beeld van een harde corporate sfeer, ellebogenwerk, eindeloze werkdagen en ongure adviespraktijken? Dan neem ik heel graag direct dit idee bij je weg, want daar hoef je je bij PwC geen zorgen over te maken. Uiteraard stappen we 's morgens in de auto, de trein of op de fiets om bij PwC te komen werken, maar daarnaast komen we hier ook om onszelf te ontwikkelen en om te leren. PwC probeert hierbij zoveel mogelijk ondersteuning te bieden en dit te stimuleren, wat heel concreet in het Younique Traineeship naar voren komt. Als trainee krijg je binnen PwC veel ruimte om je ritme van werken en studeren te vinden, is er volop begeleiding om je te ontwikkelen en word je gestimuleerd je eigen interesses na te streven. Door de afdelingen waar je als trainee werkzaam bent wordt rekening gehouden met het feit dat je de eerste twee jaren van het traineeship naast je reguliere werkzaamheden een volledige (pre-)masteropleiding volgt. Je wordt geholpen je balans te vinden tussen werk en studie, maar daarnaast blijft er ook nog genoeg tijd over voor een biertje met collega's en uiteraard ook voor je privé-leven. Op de afdelingen waar je tijdens het traineeship rouleert, werk je altijd in teamverband en word je door collega's betrokken bij opdrachten of projecten, waarbij zij je niet alleen vragen om een opdracht uit te voeren, maar ook de tijd nemen je het grotere plaatje te laten zien en je meenemen in het advieswerk. Belangrijk is daarnaast dat een firma als PwC ook aan verandering onderhevig is vanwege maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe regelgeving. Tijdens het traineeship is het niet alleen van belang dat je alle fiscale vakkennis opdoet, maar dat je ook de bredere maatschappelijke context ziet waarin PwC werkt en waarbinnen klanten geadviseerd worden. Dit betekent ook dat er binnen de organisatie ruimte is je eigen visie naar voren te brengen en je advieswerkzaamheden mede vorm te geven. Kortom, een fijne werkgever waarbij je wordt geholpen je te ontwikkelen, een plek te vinden die bij je past en waar je gestimuleerd wordt zelf je toekomst binnen PwC vorm te geven, waarbij heel veel mogelijk is, want PwC heeft veel meer expertises dan enkel accountancy.” 

Contact

Asal Kleijsen

Asal Kleijsen

Campusrecruiter Corporate Tax & Legal, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 43 19 83 90

Volg ons