Deals Traineeship EMEA

Edge, hèt EMEA Deals Traineeship

Als (bijna) afgestudeerd talent sta je te trappelen om je kennis in de praktijk toe te passen. Je hebt bewezen dat je slim, gedreven en ambitieus bent en nu wil je aan de slag. In een werkomgeving waarin je een steile leercurve hebt en jezelf voortdurend ontwikkelt. Eén ding weet je zeker: je wil adviseur worden. Met een economische, bedrijfskundige, sociale of technische master op zak gaat een wereld vol uitdaging voor je open bij Edge, ons Deals Traineeship. Het Deals traineeship biedt jou de kans om alle facetten van het Deals proces te ervaren.

Ben jij een ambitieuze high potential, die klaar is om te starten in de professionele consultancy wereld?

Solliciteer voor Edge…

 • als je in het laatste jaar zit van je universitaire master in de richting van business, finance of een exacte studie;
 • Bovengemiddelde studieresultaten gecombineerd met nevenactiviteiten;
 • als je ambitieus, proactief, analytisch, cijfermatig sterk, resultaatgericht en flexibel bent;
 • als je graag in teamverband werkt, oog hebt voor detail en onder tijdsdruk kan presteren;
 • als je in een dynamische omgeving wil werken met veel jonge en diverse mensen;
 • als je interesse hebt in strategische vraagstukken, finance, fusies en overnames;
 • als je vloeiend Nederlands en Engels spreekt en schrijft.

 

Solliciteren 

Het traineeship van 2019 start in september, solliciteren voor dit jaar is niet meer mogelijk. Mocht je vragen hebben over de nieuwe startdatum neem contact op met de recruiter onderaan de pagina.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Het programma

Het programma heet Edge, omdat het cutting-edge is. Wij bieden jou de middelen om voorop te lopen en een internationale deals-expert te worden met een brede skillset en een goed netwerk. Het programma daagt je uit en legt veel druk op je, maar het resultaat zorgt ervoor dat je aan het eind klaar bent voor de volgende stap in je carrière. Een verplicht onderdeel van de sollicitatieprocedure is de business course, lees meer over de data van Edge Deals Traineeship in de vacature. Wil je meer lezen over Edge, bekijk dan de video of lees meer in onderstaande brochure.

Binnen drie jaar doorgroeien naar internationale Deals expert

Edge is ontworpen om jou aan het begin van je carrière te helpen jouw ontwikkeling te versnellen tijdens de eerste dagen bij de Dealspraktijk. Het programma duurt drie jaar en begint officieel met een International Deals Foundation event in Madrid. Daar ontmoet je 400 andere starters en PwC Deals-leiders vanuit PwC Global. Zo ontdek je meteen wat je gaat doen in de Deals business. Vervolgens begin je in de Dealspraktijk van je lokale PwC-kantoor, waar je ieder half jaar switcht tussen vier groepen. Zo kom je in aanraking met alle facetten en type klanten.

 

Praktische informatie

Bij PwC zien we jou graag opgroeien tot een internationale deals-expert. Edge biedt jou een helicopterview op de deals business, relevante trainingen, mentoren en een ‘buddy’ netwerk. In het derde jaar kun je in aanmerking komen voor een internationaal uitwisselingsprogramma om zes maanden in een ander Europees land te werken.

 

Edge biedt:

 • Twee jaar switchen tussen competentiegroepen; in het derde jaar kies je voor je uiteindelijke competentiegroep;
 • Werken bij vier van de zeven deals competentiegroepen en de mogelijkheid (voor de beste trainees) een internationale uitwisseling te doen;
 • De mogelijkheid om (technische) diploma’s zoals CFA te behalen;
 • Een competitief salaris en excellente secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een leaseauto, pensioen en 32 vakantiedagen per jaar;
 • Een variabel bonussysteem op basis van PwC's bedrijfsresultaat en jouw persoonlijke resultaten.

 

Binnen het Edge Deals Traineeship maak je kennis met de volgende specialisaties

Data & Analytics

We gebruiken data en analyses om leidinggevenden, werknemers, klanten en leveranciers te helpen de juiste beslissingen te nemen. Dit kan inhouden dat nieuwe groeikansen worden gecreëerd, dat er efficiënter wordt gewerkt of dat risico's worden geïdentificeerd en beheerd. Data en analytics zijn al decennialang essentieel voor de manier waarop we onze klanten zekerheid en advies bieden, maar in de afgelopen paar jaar hebben we het meer en meer als een prioriteitsprobleem voor onze klanten zien verschijnen. 

 

View more

Finance due diligence

We adviseren regelmatig over enkele van de grootste en meest complexe grensoverschrijdende deals. Wij helpen klanten die een onderneming willen overnemen of die hun onderneming geheel of gedeeltelijk willen verkopen. Daarnaast adviseren we bij herfinanciering of over de beursintroductie van een onderneming via Initial Public Offerings (IPO's). Het financiële due diligence-onderzoek dat we uitvoeren helpt kopers te begrijpen wat een transactie tot een succes zal maken. We beoordelen de financiën van een onderneming grondig, houden rekening met de kansen en risico's en identificeren mogelijke dealproblemen. We werken ook voor leveranciers en beoordelen zelfstandig bedrijven zodat potentiële kopers weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Je helpt je klanten bij het nemen van beleggingsbeslissingen door het analyseren van onderliggende winstniveaus, werkkapitaalniveaus en balansposities. Jouw bevindingen zijn de bouwstenen voor de dealwaardering en geven klanten belangrijke input voor het onderhandelen over prijzen en voorwaarden.

 

View more

Strategy

Bij Strategy ondersteun je bedrijven, investeerders en overheden bij hun beoordeling van belangrijke strategische kwesties. Jouw werk is gebaseerd op een grondige analyse van markt-, concurrentie- en bedrijfsinformatie en stelt onze klanten in staat om belangrijke beslissingen te nemen op basis van feitelijk en onafhankelijk onderzoek. Jouw aanbevelingen zijn concreet, pragmatisch en praktisch. Je doet onderzoek naar commerciële due diligence, beoordeelt de aantrekkelijkheid van markten, helpt bij bedrijfsplanning, verstrekt economisch advies en adviseert over regelgevingsstrategieën.

 

View more

Valuations

Binnen valuations ga je in op de waardering van bedrijven in de breedste zin van het woord. Je bent betrokken bij deal-waarderingen, waarderingen voor financiële rapportage en aandeelhoudersgeschillen. Jij bent de spin in het web omdat je strategische, operationele en financiële resultaten vertaalt in een eerlijke en onafhankelijke waardering.

 

View more

Delivering Deal Value

Kopers en verkopers moeten inzicht hebben in de belangrijkste zakelijke drijfveren en belangrijke kansen om snel deal value uit transacties te halen. Binnen deze competentie ondersteun je klanten in de laatste fase van een overname of fusie, of net erna. Je helpt klanten om de potentiële waarde van een deal concreet te maken en zo het succes van de investering te waarborgen.

 

View more

Business Restructuring Services

Van kleine familiebedrijven tot grote multinationals, Business Restructuring Services (BRS) helpt slecht presterende bedrijven en mensen met belangen in de slecht presterende bedrijven om hun problemen te begrijpen en op te lossen. Dat kan betekenen dat we strategieën bedenken om het bedrijf te veranderen, haar schulden en operaties te herstructureren of het te begeleiden door een insolventieproces. Je zal onderzoeken of het bedrijf na herstructurering levensvatbaar kan worden en helpen om van het bedrijf een herstructureringsplan te maken om nieuwe financiering te verkrijgen en/of het bedrijf te herstructureren. Je werkt ook aan investeringsbeslissingen vanuit een crisisperspectief.

 

View more

Corporate Finance and Debt & Capital markets

Een voorwaarde voor een succesvolle acquisitie is een goed beheerd proces. Met miljoenen op het spel kunnen onze klanten veeleisend zijn, dus ons advies - het advies dat jij uiteindelijk zult geven - is van cruciaal belang. We moeten goed geïnformeerd zijn, in staat om relaties snel en effectief op te bouwen en strategisch te denken. Relaties vormen een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Naast jouw technische werkzaamheden, zal je regelmatig contact hebben met verschillende klanten. Je hebt sterke communicatievaardigheden en de flexibiliteit nodig om je aan te passen wanneer je in een andere omgeving bent. Het identificeren van nieuwe deals is een belangrijk onderdeel van je werk.

Sinds de financiële crisis zijn de spelregels voor financiering grondig veranderd. Waar de keuze voor bedrijven met een kredietvraag vroeger zeer beperkt was, zijn er nu vele partijen actief die krediet willen verstrekken. De keuzemogelijkheden zijn tegenwoordig dus zeer ruim. Maar met de toename van het aantal opties is de markt ook behoorlijk intransparant geworden en is het niet eenvoudig om de optimale oplossing te vinden. Als Debt & Capital Advisor bij PwC ken je de spelers in de financieringsmarkt en weet je welke voor- en nadelen bepaalde oplossingen hebben. Je maakt deel uit van een team dat samenwerkt met Private Equity - en Corporate klanten om ervoor te zorgen dat zij de beste oplossing aangeboden krijgen, of het nu in de vorm van vreemd vermogen, eigen vermogen of iets daar tussenin is. Bij ons ontwikkel je je tot een volwaardig Debt & Capital specialist waardoor je in staat zult zijn creatieve kredietoplossingen te adviseren of die nu bij de traditionele banken vandaan komen of bij alternatieve financiers uit binnen- en buitenland. Je zorgt er overigens ook voor dat deze financieringen ook echt worden uitbetaald waarbij je onze klanten zo veel mogelijk zorgen uit handen neemt. Je zult merken dat dit nog best een uitdaging kan zijn...

 

 

View more

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Fraukje Martens

Recruiter studenten en starters Deals, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 51 13 81 51