Sollicitatieprocedures

De procedure voor een stageplaats 

PwC neemt geen open sollicitaties in behandeling. Je kunt wel gericht solliciteren op stages die op deze site vermeld staan. Voor een stage doorloop je vrijwel dezelfde sollicitatieprocedure als voor een startersfunctie: een (online) assessment en een of twee gesprekken. Voor een meeloopstage volstaat een persoonlijke kennismaking, bij een afstudeerstage voer je ook een diepte-interview. Doorloop je alle fasen goed? Dan krijg je een stagecontract om de praktijk van PwC te ontdekken. En bevalt dat van beide kanten goed? Dan is jouw stage een mooie opstap naar je eerste baan bij PwC.

Dezelfde selectie als voor een baan

We vragen je niet voor niets om te solliciteren naar een stage. Tijdens een stage investeer je veel van, maar zeker ook in jezelf. PwC doet dat ook. Wij willen je graag leren kennen en al voorafgaand aan je stage weten of je later ook in dienst kunt komen. Zo wordt jouw stage niet alleen een nuttige en leerzame periode voor tijdens je studie, maar meteen een opstap naar jouw eerste baan. Vandaar ook dat we hetzelfde selectieproces hanteren.

 

De procedure voor een startersfunctie

Je eerste stap naar een baan bij PwC is een online sollicitatie. We nemen geen open sollicitaties in behandeling, maar je kunt wel gericht solliciteren op vacatures die op deze site vermeld staan. Laat zien dat je je in ons hebt verdiept en dat de baan bijdraagt aan je ontwikkeling of loopbaan. Een recruiter beoordeelt je cv en motivatie en neemt contact op om je uit te nodigen voor een (online) assessment. Hij of zij legt dan ook uit wat precies de stappen zijn in het selectieproces. Als je daar vragen over hebt, kun je ze meteen bespreken.

loading-player

Playback of this video is not currently available

loading-player

Playback of this video is not currently available

Solliciteer online

Je eerste stap naar jouw stage bij PwC is een online sollicitatie. Laat zien dat je je in ons hebt verdiept en dat een stage je verder zal helpen bij je studie en ontwikkeling. Een recruiter beoordeelt je cv en motivatie en neemt contact op om je uit te nodigen voor een online assessment. Hij of zij legt dan ook de stappen in het selectieproces uit. Als je daarover vragen hebt, kun je ze meteen bespreken.

Maak een online assessment

Het online assessment bestaat uit vragen over jouw persoonlijkheid en test je capaciteiten. Jouw antwoorden in de persoonlijkheidsvragenlijst geven een beeld van je voorkeursgedrag in allerlei situaties. Wij letten op een aantal dingen om in te schatten of je succesvol zult zijn in je stage. Denk bijvoorbeeld aan hoe je met anderen samenwerkt, je nieuwsgierigheid om nieuwe dingen te leren en het bouwen van relaties met je klanten en collega’s. We testen je verbale en cijfermatige vaardigheden, omdat we hier tijdens je stage een stevig beroep op zullen doen.

De recruiter belt je vervolgens om de uitkomsten met je te bespreken en te laten weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Interviews met collega’s uit de praktijk

Na het assessment volgen een of twee gesprekken. Voor een meeloopstage volstaat een persoonlijke kennismaking, voor een afstudeerstage voer je ook een diepte-interview. Tijdens de gesprekken maak je kennis met collega’s uit de praktijk. Zo krijg je meteen een beeld van met wie je tijdens je stage (en eventueel daarna) gaat werken. Zij praten met je over je motivatie voor de stage en PwC en natuurlijk over je competenties. Het gesprek is geen eenrichtingsverkeer. Jij kunt ook je vragen kwijt - zorg dus dat je deze paraat hebt. Uiteindelijk gaan jouw gesprekspartners beoordelen in welke mate jij de vaardigheden hebt die wij zoeken in nieuw talent.

Stagecontract

Na afloop van je laatste gesprek hoor je of je een stagecontract krijgt aangeboden. Een voorwaarde voor het aangaan van de arbeidsovereenkomst is het doorlopen van een pre employment screening via DSI, onze externe screeningspartij, op de punten: identiteit, diplomabezit, werkervaring, Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en een eventueel persoonlijk faillissement.

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met de recruiter die bij de vacature vermeld staat. Of bekijk onze sollicitatietips.