Sollicitatieprocedure

Hoe kan ik solliciteren bij PwC?

Je hebt een interessante vacature gezien en wil graag solliciteren. Bekijk hier hoe de procedure* eruitziet en check eventueel nog wat tips voordat je in gesprek gaat!

 

* Jouw procedure kan enigszins afwijken van de standaardprocedure afhankelijk van de functie waarvoor je solliciteert.

Sollicitatieprocedure

stap 1

Online solliciteren

stap 2

Online assessment

stap 3

Breedte-interview

stap 4

Diepte-interview

stap 5

Contractaanbod

Uploaden van jouw CV en motivatiebrief

Je eerste stap naar jouw stage of baan bij PwC is een online sollicitatie. Een recruiter beoordeelt je cv en motivatie en neemt contact op om je uit te nodigen voor een online assessment.

Playback of this video is not currently available

Maak een online assessment

Het online assessment bestaat uit vragen over jouw persoonlijkheid en test je capaciteiten. We testen je verbale en cijfermatige vaardigheden, omdat we hier tijdens je stage of werk een stevig beroep op zullen doen.

00:00
01:37

Playback of this video is not currently available

Interview met collega's uit de praktijk

Na het assessment volgt een gesprek. Voor een meeloopstage volstaat een persoonlijke kennismaking, voor een afstudeerstage of andere baan voer je ook een diepte-interview. Tijdens beide gesprekken maak je kennis met collega’s uit de praktijk. Wij willen jou uiteraard graag leren kennen. Maar het is net zo belangrijk dat jij ons beter leert kennen.

00:00
00:32

Playback of this video is not currently available

Interview ten behoeve van kennis en vaardigheden

Als het eerste gesprek goed is verlopen dan willen we jou graag uitnodigen voor een tweede gesprek met de manager, director of partner van de groep waar je aan de slag gaat. Hierin wordt verder ingegaan op je kennis en de vaardigheden van het vak. Maar ook jouw verwachtingen van de functie worden hierin besproken.

00:00
00:26

Playback of this video is not currently available

PwC biedt jou graag een contract aan

Als uit de gesprekken en een eventueel assessment is gebleken dat jij de geschikte persoon bent om PwC te versterken, bieden wij je graag een contract aan.

00:00
00:57

Playback of this video is not currently available

Tips

Is de procedure helemaal duidelijk en wil je het gesprek goed voorbereiden? Bekijk dan nog even onze sollicitatietips en zorg dat je goed voorbereid je sollicitatie start. 

Sollicitatietips

Vragen?

Nog vragen naar aanleiding van de procedure of andere vragen? Neem dan contact op met één van onze recruiters

Contact