Indirect Tax

Binnen Indirect Tax kun je aan de slag in zes groepen:

Public Interest Entities

Binnen deze groep richt je je op de BTW-behandeling van grensoverschrijdende goederen- en dienstentransacties. Je klanten bestaan vooral uit grote internationaal opererende bedrijven in diverse marktsegmenten. Je bent ook betrokken bij grote internationale fusie- en overnameprocessen, waarbij je met collega's uit andere Tax-disciplines samenwerkt.

Financial Services

Binnen Financial Services (FS) ligt je focus op klanten in de financiële sector. Denk hierbij aan pensioenfondsen, verzekeraars en banken. Veel van deze klanten verrichten van BTW vrijgestelde prestaties; door een kritische benadering van de pro-rata berekening kun jij aantoonbare winsten boeken voor jouw klanten.

Private Companies & Public Sector

Op de afdeling Private Companies & Public Sector help je onder meer (semi) publieke instanties met de BTW-aspecten waarmee zij te maken krijgen. Naast gemeenten, provincies en andere overheden heb je ook ziekenhuizen en stichtingen als klant.

Real Estate

Binnen het Real Estate team houd jij je bezig met de BTW-aspecten die samenhangen met de verkoop, verhuur, exploitatie en realisatie van onroerend goed. De dagelijkse werkzaamheden hebben ook betrekking op aspecten van overdrachtsbelasting.

Technology Process and Controls

In het team Technology Process and Controls komen BTW en technology samen. Je optimaliseert technologie-systemen en processen in het kader van de BTW. Daarnaast analyseer je grote hoeveelheden data en voer je steekproeven uit om te beoordelen of jouw klanten voldoen aan de BTW-wetgeving. Ook werk je mee aan het opzetten van Tax Control Frameworks.

Douane

Binnen de afdeling Douane (Customs and International Trade) adviseer je onder meer over de douane- en accijnswetgeving aan gerenommeerde (inter)nationale klanten in diverse sectoren. Je komt te werken in een team met jonge en ervaren collega's die actief zijn vanuit Rotterdam en Eindhoven. Jouw klantenportefeuille loopt zeer uiteen en telt onder meer grote multinationals op het gebied van voedings- en genotmiddelen, elektronica en textiel. Je werkt nauw samen met jouw collega’s van Indirect Tax, zowel nationaal als internationaal via het netwerk van PwC kantoren. 

Value chain transformation

Binnen het VCT team focus je je op grote transformatie projecten voor internationale klanten, zoals het design en de implementatie van nieuwe business modellen en processen en ERP implementaties. Deze projecten kennen een multidisciplinaire aanpak, waardoor je nauw samenwerkt met andere tax collega's en collega's van andere disciplines . Vaak in internationale teams en met een focus op technologie. Binnen dit team heb je ook de mogelijkheid om te werken op M&A projecten. 

Contact

Volg ons