Corporate Tax

Binnen Corporate Tax kun je aan de slag in zes teams:

Public Interest Entity (PIE)  

Bij PIE ligt je focus op zowel nationale als internationale (beursgenoteerde) multinationals op het gebied van vennootschapsbelasting en dividendbelasting. Deze groep wordt ook wel 'internationale' praktijk genoemd.

Middle Markets (MM)

MM bestaat uit drie verschillende specialismen: Family Business & Private Wealth, Midtier en Public Sector. 

Bij Family Business & Private Wealth ligt je focus op (Nederlandse) familiebedrijven (zoals bekende Nederlandse families uit de Quote 500 en hun bedrijven). Je adviseert onder meer over bedrijfsopvolging, dividendbelasting, erfbelasting, vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting in een (inter)nationale omgeving.

Binnen de MidTier adviseer je Nederlandse bedrijven in handen van private equity en/of kleinere beurgenoteerde bedrijven op het gebied van vennootschapsbelasting, dividendbelasting en internationaal belastingrecht. 

Binnen het Public Sector team ligt je focus op het adviseren van de overheid op alle niveau's (bijvoorbeeld ministerie's, zelfstandige bestuursorganen, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en gemeenten). 

Transfer Pricing

Het Transfer Pricing team van PwC NL is het grootste toegewijde Transfer Pricing team in Nederland met meer dan 60 professionals van meer dan 20 nationaliteiten. Wij werken samen met onze collega's van verschillende teams binnen Tax and Consulting, waarbij wij klanten uit de hele wereld van dienst zijn.

Als Transfer Pricingspecialisten werken wij samen met onze klanten aan het afstemmen van hun bedrijfs- en fiscale structuren, het aanpakken van de impact van opkomende technologieën en het uitvoeren van financiële modellen om de impact van veranderingen te bepalen. Om het beste resultaat aan onze klanten te kunnen leveren, moeten we eerst hun bedrijf en hun behoeften begrijpen. We voeren gesprekken met diverse managers - van CEO tot hoofd R&D - en evalueren hun strategieën, financiële en juridische contracten. Ook ondersteunen wij onze klanten bij het managen van een verscheidenheid aan belanghebbenden zoals de belastingdienst en aandeelhouders en voeren wij gesprekken over hun fiscale strategie.

Je maakt deel uit van het brede PwC-team, inclusief collega's met verschillende specialismen binnen en buiten Nederland. Je werkt aan verschillende projecten met verschillende partners, managers en teamleden om je kennis te maximaliseren. Onderdeel hiervan zijn (klant)gesprekken, analyses en het beoordelen van zakelijke en economisch relevante informatie om tot het beste antwoord te komen. Naast klantgerelateerde activiteiten word je uitgenodigd om deel uit te maken van kleinere teams die werken aan digitale innovaties en technologieën, zoals de impact van AI en robotica. 

Mergers & Acquisitions

Je focus ligt op de fiscale aspecten van fusies en overnames. Denk hierbij aan due diligence onderzoek, (her)financiering en (her)structurering. Je werkt veelal projectmatig en hebt zowel contact met transactiespecialisten, loonbelastingspecialisten en BTW-specialisten. Vanuit ons kantoor in Amsterdam richt je je vooral op grote ondernemingen, terwijl ons kantoor Rotterdam zich meer bezighoudt met private equity.

Real Estate

Je adviseert (inter)nationale vastgoedfondsen, beleggers, makelaars, pensioenfondsen, projectontwikkelaars en de overheid op het gebied van vastgoedtransacties en het opzetten van investeringsstructuren.

Financial Services & AEX

Je houdt je bezig met (inter)nationale fiscale aspecten van financiële dienstverleners. Je geeft advies met betrekking tot efficiënte structuren, de aan- en verkoop van financiële belangen en het opzetten van maatschaps- en partnershipstructuren op het gebied van vennootschapsbelasting, dividendbelasting en overdrachtsbelasting.

Contact

Volg ons