Deals

Binnen Deals kun je kiezen uit de volgende specialisaties:

Financial Due Diligence

Financial Due Diligence (FDD) is marktleider met talloze private equity en corporate clients. We adviseren regelmatig over de grootste en meest complexe grensoverschrijdende deals. We helpen klanten die een bedrijf willen kopen, hun onderneming of een deel daarvan willen verkopen, zich willen herfinancieren of een beursnotering nastreven via Initial Public Offerings (IPO's). Met onze financiële due diligence verschaffen we kopers inzicht in wat een transactie tot een succes maakt. We beoordelen de financiële situatie van een bedrijf, kijken wat de kansen en risico's zijn en welke knelpunten een deal mogelijk in de weg staan. Ook werken we voor vendors en onderwerpen we bedrijven aan een onafhankelijke beoordeling, zodat kandidaat-kopers weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Je helpt jouw klanten om investeringsbeslissingen te nemen door onderliggende winstniveaus, werkkapitaalniveaus en balansposities te analyseren. Jouw bevindingen vormen de basis voor de waardering van de deal en geven klanten belangrijke houvast bij de onderhandeling over prijs en voorwaarden.

Strategy

Bij Strategy help je bedrijven, investeerders en overheden om belangrijke strategische issues te inventariseren. Jouw werk omvat een gedegen analyse van markt, concurrentie en bedrijfsinformatie, waardoor jouw klanten belangrijke beslissingen kunnen nemen op basis van onafhankelijk feitenonderzoek. Jouw aanbevelingen zijn concreet, pragmatisch en praktisch. Je verricht Commercial Due Diligence-onderzoek, beoordeelt de aantrekkelijkheid van markten, faciliteert bedrijfsplanning, verstrekt economisch advies en adviseert rondom regelgevingsstrategieën.

Valuations

Binnen Valuations houd jij je bezig met de waardering van bedrijven in de breedste zin van het woord. Je verzorgt transactiewaarderingen evenals waarderingen voor financiële verslaglegging en geschillen tussen aandeelhouders. Jij bent de spin in het web omdat je strategische, operationele en financiële resultaten vertaalt in een billijke en onafhankelijke waardering.

Delivering Deal Value

Kopers en verkopers moeten zicht krijgen op de voornaamste business drivers en kansen om snel en doeltreffend lucratieve deals te sluiten. Binnen dit vakgebied ondersteun je klanten in de afrondende fasen van een overname of fusie, of net daarna. Je helpt klanten om de potentiële waarde van een deal te realiseren en garandeert daarmee het succes van de investering.

Business Restructuring Services

Van kleine familiebedrijven tot grote multinationals, Business Restructuring Services (BRS) helpt noodlijdende bedrijven en stakeholders om hun problemen te doorgronden en op te lossen. Dit kan gepaard gaan met strategieën om de onderneming er weer bovenop te helpen, de schuld te saneren of het bedrijf door een faillissementsprocedure heen te loodsen. Jij gaat na of het bedrijf weer rendabel kan worden na een herstructurering en helpt bij het opstellen van een reorganisatieplan om nieuwe financiering aan te trekken en/of het bedrijf te herstructureren. Tevens werk je aan investeringsbeslissingen in crisissituaties.

Corporate Finance

Een eerste vereiste voor een succesvolle acquisitie is een goed aangestuurd proces. Aangezien er vaak miljoenen op het spel staan, kunnen onze klanten veeleisend zijn, dus ons advies - het advies dat jij uiteindelijk zal geven - is cruciaal. We moeten kennis van zaken hebben, snel en doeltreffend contacten kunnen leggen en strategisch denken. Relaties zijn een belangrijk onderdeel van onze business. Behalve jouw technische werkzaamheden zul je regelmatig als aanspreekpunt fungeren voor diverse klanten. Je dient te beschikken over sterke communicatieve vaardigheden en aanpassingsvermogen onder wisselende omstandigheden. Nieuwe deals in kaart brengen is een belangrijk aspect van jouw werkzaamheden.

Contact

Liselotte Kloppenburg

Recruiter professionals Advisory Deals, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 39 27 80 04

Volg ons