Omololu Bajulaiye

Vertel eens, wie ben je?

Sinds vijf jaar woon ik in Nederland, met mijn vrouw, dochter en puppy. Ik heb in meer dan tien verschillende landen gewoond en gewerkt en ik houd van reizen. Ik heb een passie voor juridische innovatie, digitale transformatie en business design. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan het trainen voor triatlons, koken, dansen, reizen en samen met mijn gezin nieuwe dingen ontdekken. 

Maak kennis met Omololu. Een digital accelerator, legal en business design specialist, creatieveling, triatleet en solver bij PwC Nederland.

Wat betekent The New Equation voor jou persoonlijk?

Mijn bijdrage aan duurzame vooruitgang is dat ik met het menselijke aspect begin en allereerst de desbetreffende stakeholders betrek bij het in kaart brengen van hun problemen, waarna we samen tot een duurzame oplossing kunnen komen. 

Hoe ben je bij PwC terechtgekomen en wat doe je precies?

Als universitair docent en onderzoeker aan de rechtenfaculteit heb ik onderzoek gedaan naar opkomende technologie en besluitvorming in het bedrijfsleven. Door corona kwamen de ontwikkelingen op dit gebied in een stroomversnelling. Bedrijven, juridische afdelingen en advocatenkantoren waren opeens geïnteresseerd om mee te gaan in deze verandering. Ik ben bij PwC gekomen om de New Law-praktijk te helpen opbouwen. Mijn werk is veelzijdig maar spitst zich toe op drie pijlers: legal design, technologie en data; advisering van juridische klanten en afdelingen; en managed legal services. Mijn werk is zowel intern als op klanten gericht. De ene dag verzorg ik een interne workshop over legal design voor één van onze praktijkgroepen en de andere dag ben ik bezig met het uitwerken en implementeren van een juridische technologie oplossing voor een multinational. 

'De ene dag verzorg ik een interne workshop over legal design voor één van onze praktijkgroepen en de andere dag ben ik bezig met het uitwerken en implementeren van een juridische technologie oplossing voor een multinational.'

Omololu BajulaiyeSenior Associate New Law and Legal Business Solutions

Wat is jouw (studie)achtergrond?

Ik heb een bachelor internationale betrekkingen en een minor Frans gedaan aan de Loyola University in de USA. Daarna heb ik bijna drie jaar in Thailand gewerkt en vervolgens mijn LLB afgerond aan de Universiteit van Birmingham in Engeland. Ik ben naar Nederland verhuisd voor een master International Business Law, waarbij ik me specifiek heb gericht op juridische innovatie en technologie. 

Met wat voor vraagstukken heb je te maken?

Meestal begint mijn dag eerst met een 'stand-up' met mijn team. We bespreken dan hoe het met iedereen (persoonlijk) gaat, waar we de vorige dag aan hebben gewerkt, waar we momenteel aan werken en of iemand tegen problemen is aangelopen of hulp nodig heeft bij dringende zaken. Als projectmanager check ik bij de betreffende mensen de status van lopende projecten en toets ik de deliverables en bedrijfsprocessen tegen de relevante bedrijfsmodellen. 

Wat vind je leuk aan je werk?

Het opbouwen van een nieuwe praktijk binnen Legal is het leukste en meest uitdagende aspect van mijn werk. Elke dag is weer anders nu we bezig zijn om de basis te leggen voor het soort werk dat we doen en de werkcultuur vorm te geven. 

Vertel eens iets over je team/samenwerking/collega’s/de open cultuur bij PwC?

Ik vind het geweldig dat iedereen bij PwC zijn kennis wil delen, elkaar helpt en ook ad-hoc bijspringt wanneer nodig. Door de zeer steile leercurve bij PwC liggen de kansen voor het grijpen wat betreft je professionele ontwikkeling. Iedereen wordt gestimuleerd om ideeën uit te wisselen.

'Door de zeer steile leercurve bij PwC liggen de kansen voor het grijpen wat betreft je professionele ontwikkeling.'

Omololu BajulaiyeSenior Associate New Law and Legal Business Solutions

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

Ik zou heel graag met mijn vrouw en dochter een roadtrip naar Oost-Afrika willen maken! En mijn eerste volledige Ironman voltooien. Vorig jaar heb ik een halve Ironman gedaan.

'Heb je een idee? Deel deze vooral. Het feit dat je wordt aangemoedigd en daarin de vrijheid krijgt bij PwC waardeer ik enorm.'

Omololu BajulaiyeSenior Associate New Law and Legal Business Solutions

Kun je een project waar je trots op bent benoemen?

Het meest gedenkwaardige moment was toen ik deel uitmaakte van een internationaal PwC team. In dit team heb ik meegewerkt aan een proposal en een pitch voor een nieuwe klant voor een Contract Lifecycle Implementation-oplossing.

Wat kun je zeggen over de flexibiliteit/work-life balance bij PwC?

PwC als organisatie zorgt erg goed voor een gezonde balans tussen werk en privé die is afgestemd op jouw specifieke behoeften. Ik waardeer de vrijheid en flexibiliteit die ik heb door de combinatie van kantoor- en thuiswerkdagen.

Wat zou je tegen je toekomstige collega's willen zeggen?

Als je vragen hebt over werken bij PwC, neem dan gerust contact met mij op om samen – persoonlijk of virtueel – een kopje koffie te drinken! 

Volg ons