Nina Straatman

Vertel eens, wie ben je?

Ik ben Nina, 25 jaar oud en iets langer dan een jaar werkzaam bij Deals bij PwC. Ik woon in Amsterdam en mijn roots liggen in het hoge noorden in Groningen. Ik houd van basketballen, kitesurfen, muziek en tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden. 

'Je bent niet snel uitgeleerd bij PwC; er is altijd ruimte voor verdieping of verbreding.'

Nina StraatmanConsultant Deals en Edge trainee

Maak kennis met Nina. Een teamspeler, deals consultant, sociale verbinder, ESG-enthousiasteling en solver bij PwC Nederland.

Wat betekent The New Equation voor jou persoonlijk?

De New Equation betekent voor mij het samen streven naar duurzame resultaten voor onze klanten op een tech driven manier. De waarden die PwC hierbij belangrijk acht, zoals het samenwerken binnen diverse teams en de focus op lange-termijn resultaten zijn PwC-waarden die erg goed aansluiten bij mijn persoonlijke normen en waarden. Dit stimuleert mij en maakt mijn werk extra leuk!

Hoe ben je bij PwC terechtgekomen en wat doe je precies?

Via mijn universiteit ben ik bij PwC terechtgekomen. Ik ben Deals Consultant en tegelijkertijd Edge trainee. Elke zes maanden roteer ik naar een andere afdeling binnen de Deals-praktijk. Zo heb ik al bij Business Restructuring Services (BRS) en ESG in Deals gezeten en ben ik op dit moment werkzaam bij Valuations & Modelling.

We hebben binnen de Deals-praktijk ook een ESG-afdeling. Dat is best bijzonder want daarmee laat PwC zien dat het duurzaamheidsaspect (Environment, Social en Governance) ook een belangrijke rol speelt bij financiële investeringen. En dat private equities een dergelijke duurzaamheidsoverweging zouden moeten meenemen in het dealproces. Deze aandacht voor duurzaamheid binnen M&A triggerde mij extra om bij PwC te komen werken.

'We kijken ook naar de ESG-factoren die relevant zijn binnen de dealcontext en brengen ons advies over aan de hand van data en technologie.'

Nina StraatmanConsultant Deals en Edge trainee

Wat is jouw (studie)achtergrond?

Ik heb een bachelor Economics & Business Economics en de masters Sustainable Entrepreneurship en Corporate Finance & Banking gedaan. Deels in Groningen en deels in Amsterdam.

Met wat voor vraagstukken heb je in je dagelijkse werk te maken?

Het is onze taak om het dealproces zo goed mogelijk te laten verlopen voor onze klanten. Zo voeren we bijvoorbeeld de financiële en commerciële due diligence uit, voorafgaand aan een deal. Tegenwoordig kijken we ook naar de ESG-factoren die ik al eerder noemde en die relevant zijn binnen de dealcontext. Op basis daarvan proberen we een zo’n impactvol mogelijk advies te geven aan de hand van data en technologie. 

Wat vind je leuk aan je werk?

Het leukste aan mijn baan vind ik het werken in diverse teams met collega’s die echt gemotiveerd zijn om te gaan voor het beste resultaat. Door aan allerlei projecten te werken voor verschillende bedrijven leer ik heel veel over diverse onderwerpen. Je bent niet snel uitgeleerd bij PwC, er is altijd ruimte voor verdieping of verbreding. 

'Door aan allerlei projecten te werken voor verschillende bedrijven leer ik heel veel over diverse onderwerpen.'

Nina StraatmanConsultant Deals en Edge trainee

Vertel iets over een moment dat je is bijgebleven over je team/samenwerking met collega’s/de open cultuur bij PwC?

Toen er in mijn privéleven iets lastigs speelde, kreeg ik veel ruimte van mijn collega's om daar op een (voor mij) fijne manier mee om te gaan. Dat kenmerkt voor mij de cultuur bij PwC en het heeft significant bijgedragen aan het gemak waarmee ik vervolgens de draad weer op kon pakken.

Wat staat er nog op jouw bucket list?

Naast mijn persoonlijke ambitie om echt goed te leren kitesurfen, lijkt het mij op werkgebied erg cool om een internationaal project te doen, of wellicht om op een uitwisseling te gaan naar een PwC-kantoor in het buitenland. Veel van mijn collega's doen dit of hebben dit al gedaan, wat natuurlijk jaloersmakende verhalen met zich meebrengt. 

Kun je een project waar je trots op bent benoemen?

Het PwC Accelerator-event, waarbij ik de kans kreeg om twee dagen lang, samen met een projectteam mee te denken over de strategie van een veelbelovende social scale-up die zich richt op CO2-afvang en opslag. We hebben hierbij veel waarde kunnen toevoegen maar vooral ook heel veel plezier gehad.

Wat kan je zeggen over de flexibiliteit/work-life balance bij PwC?

Als consultant zit je vast aan project deadlines, waardoor je zo nu en dan wat meer 'druk' ervaart dan anders. Maar PwC biedt gelukkig veel ondersteuning bij de zoektocht naar een goede balans tussen werk en privé. Persoonlijk heb ik altijd veel aan de gesprekken met mijn coaches naast de momenten tijdens de projecten zelf. Waarbij er wordt stilgestaan bij de weekplanningen van alle collega’s. Ook krijgt elke PwC-er ruimte en budget voor well-beingactiviteiten zoals sport, wellness en trainingen.

Wat zou je tegen je toekomstige collega’s willen zeggen?

Kom een keertje langs voor een koffietje met iemand op de werkvloer en ervaar of jij je thuisvoelt! Het 'gewoon doen' van dit soort dingen heeft mij erg geholpen bij het vinden van de juiste plek

Volg ons