Maureen Los

Maureen Los, Actuarial and Quantitative Consultant

Wat betekent The New Equation voor jou persoonlijk?

The New Equation betekent voor mij dat we een bijdrage leveren aan de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen. Door het combineren van de nieuwste technologieën en ontwikkelingen in de markt, met ieders kennis, inzicht en creativiteit, maken we binnen PwC samen het verschil voor onze klanten.

Hoe ben je bij PwC terecht gekomen en wat doe je precies?

Naast mijn studie ben ik gestart als werkstudent en tevens heb ik mijn masterthesis bij PwC geschreven. Na het afronden van mijn studie ben ik als consultant gestart. Binnen onze afdeling adviseren we internationale en nationale klanten met vraagstukken op het gebied van pensioen, verzekeringen en arbeidsvoorwaarden. Zelf adviseer ik met name onze klanten op het vlak van pensioen: het controleren van de jaarrekening, ondersteuning bij fusies, overnames en de transitie naar een nieuwe pensioenregeling. Naast het werken aan opdrachten voor klanten is er ook ruimte voor o.a. het schrijven van artikelen en het volgen van trainingen. Dit maakt het werk afwisselend en uitdagend.

“Het leuke team, een steile leercurve en de afwisseling in projecten maakt mijn werk erg leuk”

Maureen Los, Actuarial and Quantitative Consultant

Waarom heb je voor deze functie binnen P&O gekozen?

Het leuke team en de steile leercurve. Je werkt direct aan relevante en complexe vraagstukken. Verder is de afdeling People & Organisation (P&O) enorm divers: er werken econometristen, economen, juristen, fiscalisten, HR-specialisten en bedrijfskundigen. Deze verschillende perspectieven zorgen ervoor dat we onze klanten breed kunnen helpen, maar ook dat we tot nieuwe innovatieve oplossingen komen.

Wat is jouw (studie)achtergrond?

Bachelor (BSc) Econometrics and Operations Research en Master (MSc) Econometrics and Mathematical Economics aan de Universiteit van Tilburg.

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit? Met wat voor vraagstukken heb je bijvoorbeeld te maken?

Elke dag is anders. Ik werk vaak aan meerdere projecten tegelijkertijd en afhankelijk van het project hebben we verschillende meetings. Denk hierbij aan interne meetings (e.g. om de voortgang te bespreken, coaching en trainingen) of een externe workshop met de klant. De overige tijd werk ik inhoudelijk aan de projecten.

Wat vind je leuk aan je werk?

Het leuke team en de afwisseling in projecten maakt mijn werk erg leuk. Bovenal, je bent in de lead van je eigen carrière; alles is mogelijk zolang je het zelf aangeeft.

Wat staat er nog op jouw bucket list?

Mooie reizen maken. Een reis naar IJsland om het noorderlicht te zien en een reis naar Australië voor de natuur en de dieren. Verder lijkt het mij gaaf om voor een periode bij een ander PwC kantoor in het buitenland te werken.

Vertel iets over je team/samenwerking/collega’s/de open cultuur bij PwC?

We werken op een open en leuke manier met elkaar samen. Het is hard werken, maar er is aandacht voor elkaar en ruimte voor gezelligheid. Naast het werk zijn er genoeg leuke initiatieven voor teamuitjes, er is zelfs een jaarlijkse P&O ski trip!

“Naast het werk zijn er genoeg leuke initiatieven voor teamuitjes, zoals de jaarlijkse ski trip”

Maureen Los, Actuarial and Quantitative Consultant

Is er binnen PwC ruimte voor persoonlijke groei/ ontwikkeling? 

PwC biedt veel kansen om je op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Als je start zijn er verschillende trainingen en programma’s om PwC te leren kennen, zowel inhoudelijk als elkaar. Hiernaast krijg je een senior collega binnen de afdeling aangewezen als coach. Hij/zij kan je helpen om het beste uit jezelf, je team en de projecten te halen. Verder is er de mogelijkheid om een cursus of studie te volgen, of om voor een periode bij een ander PwC kantoor in het buitenland te werken.

“PwC biedt veel kansen om je op persoonlijk vlak te ontwikkelen”

Maureen Los, Actuarial and Quantitative Consultant

Kun je een project waar je trots op bent benoemen?

Voor een grote internationale klant hebben we samen met collega’s vanuit Transformation, ter bepaling van de waarde van de onderneming, de actuariële waarde van meer dan 30 jubileum- en pensioenregelingen in kaart gebracht. Hiervoor hebben we samengewerkt met stakeholders in meer dan 25 landen. Door middel van digitale automatisering hebben we dit project overzichtelijk en efficiënt aangepakt.

Wat kun je zeggen over de work-life balance bij PwC?

Het is soms lastig om de juiste balans te vinden tijdens het thuiswerken, terwijl er juist behoefte is aan contact. Het helpt hierbij dat PwC flexibiliteit belangrijk vindt; je kunt je werktijden flexibel invullen. Ook heb je recht op een wellbeing budget, welke ik afgelopen jaar heb ingezet om samen met collega’s te sporten.

Wat zou je tegen je toekomstige collega’s willen zeggen?

Het werken bij PwC is een mooie start van je carrière! Je werkt met een leuk en divers team aan complexe vraagstukken voor grote klanten.

Volg ons