Mark Ulrici

Senior Associate, ESG

“Als student zag ik mezelf niet bij een corporate werken. Ik studeerde Sustainable Technology in Zweden en wilde werken aan een duurzame toekomst. Dan denk je niet aan een accountantskantoor op de Zuidas. Mijn beeld daarvan was toch vooral mannen in pakken en haantjesgedrag. Maar een vriendin werkte bij PwC in Zweden en klonk erg positief. Haar verhalen werden vanaf mijn eerste kennismaking bevestigd. Bij mijn sollicitatiegesprek was het niet: waarom moeten we jou aannemen, maar: waarom passen wij bij elkaar? Een heel andere benadering. Ook voelde ik me als queer persoon meteen welkom. Dat werd niet benoemd, het wás er gewoon. Zoiets vóel je.”

“Ook met mijn sociale betrokkenheid ben ik bij PwC op mijn plek. Het ESG-team is sinds mijn komst in omvang verdubbeld. De vraag vanuit de markt is enorm. We begeleiden grote bedrijven met ESG consultancy en assurance. Ik help klanten met klimaatadaptatie en mitigatie. We doen bijvoorbeeld interviews en brengen klimaatscenario’s en risico’s in kaart. Wat zijn de blinde vlekken? Waar mist de klant kennis of data? Vervolgens adviseren we de klant over hoe ze hun bedrijfsprocessen kunnen aanpassen.”

“Klimaat is hét grote thema van onze generatie. Als we dit niet oplossen, dan hebben we geen samenleving meer. De hele samenleving moet veranderen, inclusief de grote bedrijven en vervuilers. Juist een bedrijf als PwC kan daarin een verschil maken, omdat wij bij deze grote bedrijven al een ingang hebben. Vanuit onze expertise kunnen we een aanjager zijn op het gebied van duurzaamheid.”

‘Bij PwC is er de ruimte om jezelf te zijn’

Mark UlriciSenior Associate, ESG

“Naast mijn werk in het ESG-team ben ik actief voor Shine, het LGBTQI+ netwerk van PwC. We organiseren lezingen, borrels en workshops voor collega’s om de bewustwording rondom diversiteit en inclusie te vergroten. Als queer man zie ik het ook als mijn verantwoordelijkheid om andere minderheden, die nog minder zichtbaar zijn, vooruit te helpen. Ik vind het mooi dat ik bij PwC uren vrijgesteld krijg om hieraan bij te dragen. Ze zien het niet als hobby, maar maken er ruimte en middelen voor vrij. Tot op boardniveau vinden we een luisterend oor. Zo heeft PwC mij op allerlei manieren verrast. En ja, om eerlijk te zijn, heb ik wel een pak gekocht voordat ik bij PwC begon. Ik heb ‘m alleen nog nooit gedragen, haha. Het is hier veel relaxter dan ik had gedacht!”

Volg ons