Koniwin Domen

Koniwin Domen, Director Real Estate Advisory & Valuations

Wat betekent The New Equation voor jou persoonlijk?

Een continue reminder voor de ontwikkelingen waar we ons als organisatie mee bezig moeten houden; oude denkpatronen blijven doorbreken, om relevant te blijven in deze snel bewegende wereld en de daarbij behorende kansen benutten.

Hoe ben je bij PwC terecht gekomen en wat doe je precies?

Ik heb eerst 2 jaar bij een kleinere consultancy partij gewerkt. Daar miste ik de dynamiek en daarom heb ik de overstap naar PwC gemaakt. Dit bleek precies te zijn wat ik zocht en daarna ben ik nooit meer weggegaan.

“Corporate Tax binnen de vastgoedwereld is erg complex en uitdagend”

Koniwin Domen, Director Real Estate Advisory & Valuations

Waarom heb je voor Corporate Tax gekozen?

Hoewel Real Estate Advisory & Valuations binnen PwC onder de Corporate Tax paraplu hangt, heeft het op het eerste gezicht niet zo heel veel met het standaard Corporate Tax klimaat te maken. Maar als panden je fascineren kom je hier links of rechts terecht. De vastgoedwereld is erg complex en uitdagend. Iedereen binnen ons team zal een andere intrinsieke motivatie hebben, maar in beginsel draait het om de liefde voor stenen en het streven naar transparantie binnen de vastgoedwereld.

Wat is jouw (studie)achtergrond?

Ingenieur Technische Bouwkunde en Vastgoedmanagement aan de TU/Eindhoven en diverse kopstudies om als vastgoedtaxateur te kunnen schitteren

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit? Met wat voor vraagstukken heb je bijvoorbeeld te maken?

Geen dag is hetzelfde. Waar ik aanvankelijk binnen PwC mijn tijd besteedde aan enerzijds het vakgebied mij eigen maken en anderzijds het steeds verder uitbouwen van een klantenportefeuille, spendeer ik inmiddels het meeste van mijn tijd aan het communiceren met mijn collega's, met andere teams en met klanten om onze proposities verder te brengen.

Wat vind je leuk aan je werk?

Wat bijzonder mooi is aan het werk dat wij doen is dat we een serieuze invloed hebben op hoe we in Nederland naar vastgoed kijken. Er zijn bijvoorbeeld talloze manieren om de waarde van een gebouw te bepalen, maar in principe zijn er maar enkele methodieken de juiste. Waar iedereen weer anders tegenaan kijkt. Met de kennis en slagkracht die wij in huis hebben, kunnen wij daar echt aan bijdragen. Hoe bepalender je rol, hoe verder je groeit en hoe groter je bereik wordt in de vastgoedwereld.

Wie ben je in je vrije tijd en wat staat er nog op jouw bucket list?

Ik geniet graag van de mooie dingen om me heen en ben daarnaast sportief in mijn vrije tijd. Zodra we COVID achter ons gelaten hebben, wil ik graag in Indonesië rondreizen en aan een aantal sportevenementen meedoen.

Vertel iets over je team/samenwerking/collega’s/de open cultuur bij PwC?

Ons team is bijzonder open in communicatie en ik durf ons met volle overtuiging gezellig te noemen. We spenderen de pauzes graag samen, en zijn betrokken met elkaar. Ook vinden we het leuk om zo nu en dan buiten werktijd iets te ondernemen. We beschikken gelukkig over een culinair geschoolde collega die als een ware grill-chef af en toe zijn huis voor ons openstelt. En waren we geen vastgoedtaxateurs, dan had Max Verstappen nog een zware kluif aan ons gehad op de kartbaan.

“Ons team is bijzonder open en ik durf ons met volle overtuiging gezellig te noemen”

Koniwin Domen, Director Real Estate Advisory & Valuations

Is er binnen PwC ruimte voor persoonlijke groei/ ontwikkeling? 

Binnen PwC streven wij ernaar om te excelleren in ons werk en iedereen die wil groeien krijgt daartoe de kans. Het draait bij ons om initiatief: als jij kan uitleggen waarom jij een bepaalde rol of opleiding wil en wat het bijdraagt aan jouw ontwikkeling als professional, dan krijg jij die kans.

Kun je iets zeggen over de waardering/erkenning voor jouw werk binnen PwC?

Natuurlijk krijg je niet alleen maar een uitstekende beloning voor je harde werk, samen successen vieren staat centraal binnen ons team. Ik heb me altijd zeer gewaardeerd gevoeld, en het is mijn streven dat het hele team zich ook zo voelt.

“Samen successen vieren staat centraal binnen ons team”

Koniwin Domen, Director Real Estate Advisory & Valuations

Kun je een project waar je trots op bent benoemen?

Wij leveren als team elk jaar een flinke bijdrage aan de vastgoedwaarderingen in het kader van de audits, wat betekent dat we in nauw contact staan met de Assurance afdeling van PwC. Multidisciplinair inzetbaar zijn is belangrijk voor ons, want op die manier kunnen wij ook buiten ons eigen team relevant zijn en een bijdrage leveren.

Wat kun je zeggen over de work-life balance bij PwC?

Het welzijn van iedereen is zeer belangrijk bij ons. We proberen goed op elkaar te letten en vooruitstrevend te zijn op het gebied van een gezonde balans. Ik heb in mijn carrière bij PwC altijd de vrijheid gehad om een work-life balance aan te houden die voor mij het beste werkt.

Wat zou je tegen je toekomstige collega’s willen zeggen?

Wil jij aan de slag in de Champions League van het vastgoed en matcht je ambitie om daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan de transparantie in de vastgoedwereld met de onze, dan leren we je graag kennen!

Volg ons