Jim Cohen

Vertel eens, wie ben je?

Ik ben Jim Cohen en sinds 2017 loop ik rond bij PwC. Ik ben begonnen als werkstudent op de transfer pricing afdeling en heb bij PwC ook mijn scriptie geschreven. In 2018 startte ik er met mijn eerste grote mensenbaan. Daarnaast heb ik behoorlijk wat hobby’s. Ik surf, ik schaak en ik doe aan houtbewerken. Ook heb ik mijn eigen bedrijfje.

'Het werken bij PwC is erg dynamisch, je krijgt een kijkje in de keuken bij allerlei multinationals.'

Jim CohenSenior Consultant Transfer Pricing

Maak kennis met Jim. Een ondernemer, transfer pricing-specialist, surfer, sociaal dier en solver bij PwC Nederland.

Wat betekent The New Equation voor jou persoonlijk?

Door met een divers, gedreven en multidisciplinair team relevante hedendaagse vraagstukken op te lossen.

Hoe ben je bij PwC terechtgekomen?

Het PwC-zaadje was eigenlijk al behoorlijk vroeg gepland. We reden vroeger met de familie regelmatig richting Amsterdam en vanaf de achterbank zag ik de PwC-gebouwen met dat opvallende logo opdoemen. Dat maakte een behoorlijke indruk op mij. Later tijdens mijn studie bleek PwC ook nog eens een ontzettend leuk kantoor te zijn. De sollicitatie naar een werkstudentschap bij de Transfer Pricing afdeling liet daarom niet lang op zich wachten.

Wat is jouw (studie)achtergrond?

Rechten en Fiscaal Recht.

Met wat voor vraagstukken heb je te maken?

Bij Transfer Pricing werken we uitsluitend met 'grote' multinationale ondernemingen en verdelen wij hun winsten (of verliezen) onder hun entiteiten op basis van functies, activa en risico’s. Om hier inzicht in te krijgen moeten wij een goed begrip hebben van de business van de multinational en de toegevoegde waarde per entiteit. Dit brengen wij in kaart door veel klantcontact te hebben en door gebruik te maken van (industrie)rapporten en diverse databases.

Wat vind je leuk aan je werk?

Het is erg dynamisch; je krijgt een kijkje in de keuken bij allerlei multinationals en daarmee leer je tal aan (nieuwe) interessante bedrijven kennen. Daarnaast kan ik binnen Transfer Pricing goed mijn creativiteit kwijt.

'Werken met zowel Nederlandse als internationale teams binnen PwC vind ik de gaafste projecten om te doen.'

Jim CohenSenior Consultant Transfer Pricing

Vertel iets over je team/samenwerking/collega’s/de open cultuur bij PwC?

PwC is qua omgangsvormen eigenlijk net als een platte organisatie met korte lijnen. Je communiceert makkelijk met elkaar. Het is daarnaast enorm internationaal en zo ingericht dat je op ontelbare manieren door de hele organisatie gehoord kan worden. Je hebt echt het gevoel dat je een bijdrage kan leveren aan deze organisatie.

Wat staat er nog op jouw bucket list?

Surfen op de Mentawai-eilanden.

Kun je een project waar je trots op bent benoemen?

Werken in projecten met zowel Nederlandse als internationale teams binnen PwC vind ik het gaafst om te doen. Ik vind dat je met deze integrated consultancy approach de klant het meest optimaal kunt helpen.

Wat kan je zeggen over de flexibiliteit/work-life balance bij PwC? 

Je bent binnen PwC je eigen 'ondernemer'; oftewel je bent zelf verantwoordelijk voor jouw projecten en dat deze goed en voorspoedig verlopen. Hoe je omgaat met jouw tijd, dat kan je in overleg zelf bepalen. Zo surf ik best vaak onder 'werktijd'. Dat haal ik in de avonduren of in het weekend weer in.

'Ik surf best vaak onder 'werktijd', Dat haal ik in de avonduren of in het weekend weer in.'

Jim CohenSenior Consultant Transfer Pricing

Wat zou je tegen je toekomstige collega’s willen zeggen?

Heb vooral veel plezier, blijf nieuwsgierig en durf te vragen - de rest komt vanzelf.

Volg ons