Esther Hazenoot

Esther Hazenoot, Senior Consultant Indirect Tax

Wat betekent The New Equation voor jou persoonlijk? Ofwel hoe draag jij bij aan duurzame vooruitgang?

The New Equation houdt voor mij in dat ik samen met andere collega’s binnen Indirect Tax kijk hoe wij op de beste manier data kunnen inzetten om zo onze dienstverlening en kwaliteit daarvan te verbeteren.

Hoe ben je bij PwC terecht gekomen en wat doe je precies?

Na het lopen van twee stages, wist ik nog steeds niet goed wat ik wilde. Omdat ik altijd al nieuwsgierig was naar het werken bij PwC, heb ik mij aangemeld voor de Tax Course. Het bleek een goede match te zijn en zo ben ik bij PwC in het Public Interest Entities team terechtgekomen. Wij adviseren grote internationaal opererende ondernemingen over hun btw-positie.

“Binnen PwC is er zeker erkenning en waardering, dat spreekt men ook uit naar elkaar.”

Esther Hazenoot, Senior Consultant Indirect Tax

Waarom heb je voor Indirect Tax gekozen?

Tijdens mijn studie vond ik het vak ‘omzetbelasting’ al het meest interessant en dit is in de praktijk alleen nog maar meer bevestigd. Het is een ‘tastbaar’ soort belasting en daarnaast volop in beweging en ontwikkeling. Dit houdt mijn werk heel dynamisch.

Wat is jouw studieachtergrond?

Ik heb Fiscaal Recht gestudeerd in Leiden.

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit? Met wat voor vraagstukken heb je bijvoorbeeld te maken?

Hoe cliché ook; elke dag is anders. Op dit moment ben ik o.a. bezig met het schrijven van een vaktechnische memo over de uitgifte van een soort bitcoin voor een klant, om de btw-behandeling over de afgelopen 5 jaar voor de belastingdienst af te stemmen en ook ben ik bijvoorbeeld bezig met alle ontwikkelingen rondom data i.e. hoe wij meer en beter data kunnen gebruiken in ons dagelijkse werk.

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik houd van de diversiteit in mijn werk en qua klanten, dit maakt het super uitdagend en leerzaam. Daarnaast krijg je vanaf dag één al veel verantwoordelijkheid waardoor je je klanten snel leert kennen en een band met ze opbouwt. Ook spreekt de maatschappelijke betrokkenheid van PwC mij erg aan. Zo heb ik al diverse CSR projecten gedaan, waarbij je bedrijven helpt die het hard nodig hebben. Hier haal ik veel voldoening uit.

Wie ben je in je vrije tijd? 

In mijn vrije tijd sport ik graag; ik golf, hardloop, wielren en zwem. Zo kan ik mijn hoofd leegmaken en het geeft mij nieuwe energie.

Vertel iets over de cultuur bij PwC?

De sfeer binnen PwC is heel erg open. Er is veel ruimte om je eigen visie te delen, mening te geven en vragen te stellen. Dit is één van de redenen waarom ik voor PwC heb gekozen.

Is er binnen PwC ruimte voor persoonlijke groei/ ontwikkeling? 

Binnen PwC is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Er zijn ontzettend veel cursussen die je kunt volgen en ook stelt PwC een jaarlijks persoonlijk wellbeing-budget beschikbaar. Dit is een budget dat je bijvoorbeeld kunt besteden aan verschillende soorten coaching. Als je je op een bepaald gebied wilt ontwikkelen wordt er actief met je meegedacht en word je geholpen. 

Kun je iets zeggen over de waardering/erkenning voor jouw werk binnen PwC?

Bij PwC ontvang je regelmatig feedback en wordt er stilgestaan bij de ontwikkeling die je doormaakt, dat vind ik erg fijn. Daarnaast is er zeker erkenning en waardering voor het werk dat je doet, dat spreekt men ook uit naar elkaar.

Wat kun je zeggen over de work-life balance bij PwC?

Ik ervaar de work-life balance als heel erg goed, dit wordt ook gestimuleerd vanuit ons management. Met name door corona zijn we gedwongen een stuk flexibeler te werken en bewuster onze rustmomentjes te pakken. Hier stimuleren we elkaar in door o.a. elkaars workload goed in de gaten te houden.

Wat zou je tegen je toekomstige collega’s willen zeggen?

Voordat ik bij PwC begon dacht ik dat ik een nummer zou zijn, maar niets is minder waar. Binnen PwC ben je vanaf dag één ben je betrokken bij een hechte groep collega’s en krijg je veel verantwoordelijkheid waardoor je elke dag weer ontzettend veel leert.

Volg ons