Christijn Groeneveld

Associate

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Christijn Groeneveld en ik werk nu bijna vier jaar bij PwC op de afdeling marketing. Binnen het redactieteam ben ik verantwoordelijk voor de video en foto content. Verder heb ik een achtergrond als topsporter: meer dan tien jaar ben ik professioneel schaatser geweest.

Maak kennis met Christijn. Een atleet, content maker, creatieveling en solver.

Wat betekent The New Equation voor jou persoonlijk, ofwel; hoe draag jij bij aan duurzame vooruitgang?

The New Equation betekent voor mij persoonlijk dat ik op een innovatieve manier kijk naar het maken van content. In de praktijk probeer ik met name om vanuit verschillende perspectieven naar een concept te kijken om zo tot een beter eindproduct te komen.

“The New Equation betekent voor mij persoonlijk dat ik op een innovatieve manier kijk naar het maken van content.”

Hoe ben je bij PwC terechtgekomen en wat doe je precies?

Ik ben benaderd om voor PwC te komen werken als fotograaf. Ondertussen werk ik nu bijna vier jaar bij PwC binnen de afdeling marketing waar ik helemaal op mijn plek zit binnen het redactieteam. Ik ben de vaste inhouse video- en fotograaf, wat betekent dat ik aangehaakt word bij diverse projecten voor het maken van video en foto content met name voor redactionele doeleinden. Dit maakt mijn werk erg divers: de ene dag schiet ik foto’s voor interviews met bestuursleden van de Raad van Bestuur en de andere dag word ik gevraagd om een campagnevideo te maken voor een project over het thema biodiversiteit. Zo krijg ik de ins-en-outs mee vanuit alle vakgebieden binnen PwC en ontmoet ik collega’s vanuit diverse teams en verschillende lagen.

Wat is jouw (studie)achtergrond?

Ik heb mijn mbo-diploma detailhandel behaald en mij daarnaast volledig gestort op mijn topsportcarrière. Na mijn carrière in de topsport heb ik me doorontwikkeld binnen mijn huidige vakgebied door middel van het volgen van cursussen.

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?

Elke dag is anders. Binnen marketing krijgen we erg diverse verzoeken binnen vanuit verschillende afdelingen bij PwC. Vervolgens bekijkt ons redactieteam hoe wij hier een mooi concept van kunnen maken. Het verzoek wordt dan omgezet naar een creatief idee. Vervolgens filteren we de creatieve ideeën zodat alleen de beste ideeën overblijven en zetten we de lijnen uit zodat alle details kloppen. Vanuit daar voer ik mijn rol uit als fotograaf en videograaf en probeer ik het verhaal zo goed mogelijk over te brengen op beeld.

Wat vind je leuk aan je werk en wat maakt je werk uitdagend?

De marketingafdeling bij PwC bestaat weer uit verschillende subteams. Deze teams werken veel met elkaar samen. Vooral de samenwerking met veel verschillende collega’s vind ik erg leuk. Daarnaast ontmoet ik door mijn werk veel collega’s vanuit andere afdelingen binnen ons bedrijf en bezoek ik regelmatig klanten tijdens het uitvoeren van projecten. Waarbij ik van iedereen wel wat opsteek en nieuwe dingen leer om mee te nemen in opvolgende projecten.

"Vooral de samenwerking met veel verschillende collega’s vind ik erg leuk."

Vertel iets over je team/samenwerking/collega’s/de open cultuur bij PwC?

Binnen marketing heerst er een hele informele sfeer op de werkvloer en daarnaast spreek ik buiten werktijden regelmatig af voor een hapje of een drankje met collega's.

Wat staat er nog op jouw bucket list?

Als ik één ding moest kiezen zou ik graag nog een keer een sportief hoogtepunt willen behalen.

Kun je een project waar je trots op bent benoemen?

Recentelijk heb ik aan een intern communicatieproject meegewerkt met het thema Black Lives Matter. Ik heb het gevoel dat dit project veel invloed heeft gehad op de bedrijfscultuur en ben daarom persoonlijk trots dat ik daar mijn steentje aan heb mogen bijdragen.

Wat kan je zeggen over de flexibiliteit/work-life balance bij PwC?

Bij PwC wordt er erg flexibel omgegaan met het indelen van je werkuren. Je krijgt hierbij veel vrijheid en hebt zelf het heft in handen. Als je samen met je leidinggevende afstemt waar je wensen en behoeften liggen is er een hoop mogelijk.

"Ondanks dat het een grote organisatie is voelt het heel klein: iedereen telt mee en je bent geen nummertje."

Wat zou je tegen je toekomstige collega’s willen zeggen?

Als je op zoek bent naar een baan met leuke collega’s en flexibiliteit ben je bij PwC op de juiste plek! Ondanks dat het een grote organisatie is voelt het heel klein: iedereen telt mee en je bent geen nummertje.

Join our community of solvers. Be a part of The New Equation.