Brigitte Bekenkamp

Senior Associate

Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Ik ben Brigitte, ik werk inmiddels twee en half jaar bij PwC als talent acquisition specialist voor onze Cybersecurity unit. Ik woon in het Centrum van Amsterdam, ik houd van kunst, natuur en volg in mijn vrije tijd een keramiekcursus. 

"Met onze Cybersecurity Unit werken we iedere dag om de wereld een stukje veiliger te maken"

Maak kennis met Brigitte. Een digital accelerator, sociale verbinder, hands-on persoon en solver.

Hoe ben je bij PwC terechtgekomen en wat doe je precies?

Via mijn netwerk hoorde ik verschillende zeer positieve verhalen over PwC. Na een soepel sollicitatieproces en een aantal leuke gesprekken was ik ervan overtuigd dat PwC aansluit bij mijn normen, waarden en ambities. Ik werk als talent acquisition specialist voor onze Cybersecurity Unit. Ik hou me daarnaast bezig om PwC als aantrekkelijke STEM werkgever te positioneren en probeer de candidate experience te verbeteren.

Wat is jouw (studie)achtergrond?

Ik ben ooit begonnen met Politicologie maar heb Trade management Azië met als specialisatie China afgemaakt. 

“Naast recruitment hou ik me als Digital accelerator ook bezig met het inzichtelijk en bruikbaar maken van onze data.”

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?

Naast recruitment hou ik me als Digital accelerator ook bezig met het inzichtelijk en bruikbaar maken van onze data. Zo ben ik de afgelopen tijd druk bezig geweest om een recruitment dashboard te maken voor alle recruiters. Op deze manier wordt het voor ons inzichtelijk waar knelpunten liggen en waar we dus kunnen verbeteren om de candidate experience te optimaliseren.

Wat vind je leuk aan je werk en wat maakt je werk uitdagend?

Met onze Cybersecurity Unit werken we iedere dag samen om de wereld een stukje veiliger te maken. Ik vind het ontzettend leuk om hier de juiste mensen op de juiste plek te zetten en hier op die manier aan bij te kunnen dragen.

"De mogelijkheden zijn eindeloos en het werken voor een werkgever die zich verantwoordelijk voelt en hier ook naar handelt is geweldig."

Wat kan je zeggen over de flexibiliteit/work-life balance bij PwC?

Persoonlijk ga ik het liefst vier dagen in de week naar kantoor, ik moet 30 minuten fietsen en dat geeft me de tijd om op te starten maar ook uit te tunen na een werkdag. De dagen dat ik thuiswerk ga ik graag tussendoor even sporten, het is echt een luxe dat dat gewoon kan. PwC geeft haar werknemers zoveel vertrouwen, daar word ik gelukkig van!

Wat zou je tegen je toekomstige collega’s willen zeggen?

Probeer het! De mogelijkheden zijn eindeloos en het werken voor een werkgever die zich verantwoordelijk voelt en hier ook naar handelt is geweldig. 

Join our community of solvers. Be a part of The New Equation.