Prijsuitreiking

Thema - Meer impact door samenwerking

Op 28 september 2016 vond de laatste uitreiking van De Transparant Prijs plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag. De Transparant Prijs wil niet alleen de transparantie van de maatschappelijke verslaggeving beoordelen, maar ook nadrukkelijk thema’s agenderen die relevant zijn of gaan worden voor maatschappelijk relevante organisaties. Dit hebben we gedaan samen met de sector en die middag zijn ook de prijzen in de diverse categorieën uitgereikt.

Tijdens de prijsuitreiking heeft de vluchtelingen problematiek in Syrië uitgebreid podium gekregen door onder andere theater van Fada Theatre en muziek. Datgene wat ver weg gebeurt dichtbij halen heeft een grote indruk en impact gemaakt op de aanwezigen. Dit kwam ook naar voren in de TEDx talk van de Refugee Company: 'Vluchtelingen zijn mensen zoals jij en ik'.

Diverse TEDx talks van organisaties en genomineerde projecten, en Herman Wijffels hebben ons absoluut geïnspireerd! De Welkom Winkel van het Rode Kruis, de Hartstichting met het reanimatienetwerk en project Leap van Amref Flying Doctors vertelden over hun mooie en impactvolle projecten voorafgaand aan de Impactprijs uitreiking. Arthur Wiltink van Wakker Dier hielp de zaal te ontdekken dat inzicht leidt tot impact. Afsluitend gooide Kellie Liket ons impactbeeld overhoop met de keuze: ‘Kies je voor de Picasso of het kind?’

De prijsuiteiking met fascinerende paneldiscussies en prachtige winnaars spoorden de sector aan om de lat weer een stukje hoger te leggen, zoals de winnaar Red een Kind verklaarde: 'Het geheim, continu blijven verbeteren'.

Bekijk alle TEDx talks en impressie van deze geslaagde prijsuitreiking.

Contact

Volg ons