Inzake september 2019

Investeren in de toekomst

Op dinsdag 17 september heeft het kabinet zijn nieuwe plannen met fiscale maatregelen aan de Tweede Kamer gepresenteerd. In deze Inzake geven we in vijf blogs een voorzet voor de keuzes die het kabinet zou kunnen maken en kijken we naar de doelstellingen op het gebied van economie, duurzaamheid, toekomst van werk, Nederlandse handel en familiebedrijven. Verder twee verhalen over circulariteit bij JDE Professional en de samenwerking van AMLC en PwC bij de ontwikkeling van een game die de bewustwording omtrent witwassen moet vergroten.

Lees ook:

Circulair wordt in razend tempo het nieuwe normaal

Jacobs Douwe Egberts (JDE) is een wereldwijd koffie- en theebedrijf dat merken levert aan consumenten in meer dan 140 landen. Bas Stok zet sinds zijn aantreden als manager corporate responsibility bij JDE Professional Nederland stappen om te komen tot een gestructureerde aanpak voor een meer circulair businessmodel. Dat doet hij met hulp van PwC’er Jan-Willem van den Beukel.

Lees meer over JDE's circulaire aanpak

Met bewustzijn, data én intelligence witwassen te lijf

Het Anti Money Laundering Centre (AMLC) en PwC slaan de handen ineen bij de ontwikkeling van een game die de bewustwording omtrent witwassen in de samenleving moet vergroten. Dick Crijns – senior adviseur bij het AMLC – en Jeroen Goudsmit, manager cyber forensics & privacy bij PwC, zijn eensgezind. ‘Als de maatschappij er iets meer aandacht aan besteedt, maak je witwassen zoveel risicovoller en moelijker, dat het gewoon minder moet worden.’

Lees meer over de AML Pressure Cooker

Belastingplan 2020

Het kabinet heeft zijn plannen voor 2020 gepubliceerd. Wij hebben de belangrijkste fiscale maatregelen uit het Belastingplan voor u op een rij gezet zodat u kunt bekijken wat de impact voor uzelf of uw onderneming is. Bekijk alle maatregelen, vergelijk de belastingtarieven voor 2020-2019 en bereken zelf wat u overhoudt.

Lees meer over het Belastingplan 2020

Contact

Eric de Bie

Eric de Bie

Hoofdredactie Inzake, PwC Netherlands

Tel: 088 - 792 54 07

Niels Wiertz

Niels Wiertz

Hoofdredactie Inzake, PwC Netherlands

Tel: 088 - 792 40 97

Volg ons