Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

De waarde van Workday Extend

Iedere Workday klant heeft wel eens geworsteld met de beperkingen van ‘configuratie alleen’. Of dit nu door lokale regelgeving komt of omdat de prioriteiten van de organisatie niet overeenkomen met de plannen van Workday. Door de introductie van Workday Extend is dit in ieder geval geen probleem meer.

Weet u nog toen Steve Jobs apps voor op de mobiele telefoon introduceerde en hoe dit onze levens voor altijd heeft veranderd? Workday doet nu hetzelfde met hun nieuwe platform, Workday Extend. Met Extend is het mogelijk om apps op maat te bouwen en deze te gebruiken in uw tenant. 

De mogelijkheid om maatwerk apps toe te voegen, en tegelijk te profiteren van Workdays Power of One, is in de optiek van Rick Leunisse (Manager bij PwC) een game-changer. “Natuurlijk gaan nieuwe innovaties gepaard met nieuwe uitdagingen. Nieuwe discussies zullen plaatsvinden zoals: wat is de juiste balans tussen maatwerk apps en standaard functionaliteit, wat voor bestuursstructuur is nodig en welke technische vaardigheden heeft uw team nodig? Op deze site behandelen we verschillende onderwerpen met betrekking tot PwC-Extend vanuit unieke perspectieven om zo hulpvolle inzichten in de wereld van Workday Extend te bieden. 

Dus… Wat is Extend?

Alle Workday klanten komen op een bepaald moment in aanraking met de beperkingen van twee ellendige woorden, ‘configuratie alleen’. Lokale regelgeving wordt bijvoorbeeld niet afgedekt, uw organisatie heeft een uniek vereiste of misschien heeft u gewoon een heel goed idee maar is dat niet mogelijk in Workday. Iedereen heeft wel eens in een van die situaties gezeten. Maar wat als hier een oplossing voor was? Iets dat ervoor zorgt dat die frustrerende momenten worden vervangen voor nieuwe spannende mogelijkheden...

Dat is waar Workday Extend aan bod komt. Hier kun u totaal nieuwe ervaringen opdoen, op maat gemaakt naar uw specifieke wensen. Het fantastische aan Extend is dat het allemaal binnen Workday blijft. Dit betekent dat u nog steeds profiteert van Workdays Power of One, hetzelfde uiterlijk en gevoel van Workday, en van hetzelfde data- en beveiligingsmodel.

Klinkt interessant, maar waarom zou ik me bezighouden met Extend?

Om te beginnen is het met Extend mogelijk om uw (HR) IT Landschap te vereenvoudigen. Die ene applicatie die u nog steeds buiten Workday moet gebruiken om ziekte(verzuim) te beheren, waarom zouden we deze niet nabouwen in Workday? U hoeft dan niet langer complexe integraties te onderhouden, geen beveiligingsrollen meer te synchroniseren, uw gebruikers kunnen nu alles in hetzelfde systeem doen en als laatst maar zeker niet het minst, het werkt ook op mobiel!

Heeft uw organisatie een uniek personeelsproces, dat jammer genoeg Workday niet ondersteunde? Met Extend kunt u niet langer alleen apps bouwen voor HR of Finance, maar ook apps die de kernactiviteiten ondersteunen. Een van onze klanten wilt graag CV’s van hun werknemers verzenden voor potentiële projecten en hiervoor hebben wij de Document Generator gebouwd die in dit geval het mogelijk maakte om CV’s te downloaden en aan te passen, gevuld met gegevens uit Workday. Dit soort apps is geweldig om te gebruiken maar verlengen ook het idee van wat Workday is en hoe het uw kernactiviteiten kan ondersteunen. 

Nu de tijd soms sneller gaat dan het licht, voelen organisaties een toenemende druk om hun wendbaarheid te versterken om zo het nieuwe ritme van het bedrijfsleven bij te houden. Aan het begin van de COVID-19 crisis zagen we de vraag naar een instrument om de terugkeer naar de werkplek te plannen die ook de bedrijfscontinuïteit ondersteunt. Binnen een paar weken waren wij in staat om onze CONTRA app te bouwen die organisaties ondersteunt met een uitdaging die ze nog nooit eerder waren tegengekomen!

Een ander probleem waar we allemaal wel eens mee te maken hebben gehad is het sturen van interne emails naar grote groepen, waarbij u geen idee heeft of de email verzendlijsten bijgewerkt zijn. Voor ons was dit een uitstekend gebruiksvoorbeeld voor Extend, omdat de persoonsdata in Workday altijd bijgewerkt is. Met onze Enterprise Mailer kunt u massaal bedrijfscommunicatie emailen naar een dynamisch publiek. Wilt u bijvoorbeeld een email sturen naar alle managers in Brazilië, of een nieuwsbrief naar iedereen met het profiel Sales Account Manager? Zoals u zich kunt voorstellen was deze app een enorm voordeel voor onze klant om tijdens de COVID-19 crisis snel gerichte emails te sturen naar hun werknemers.

Huidige status van Workday Extend

Workday Extend werd algemeen beschikbaar gesteld in mei 2020, na een paar jaar van ‘vroege toepasser’ programma's. Als PwC hadden we het geluk om deel te mogen nemen aan een van deze ‘vroege toepasser’ programma, zowel als klant (wij gebruiken Workday zelf ook) maar ook als partner waar we met een van onze klanten hebben samengewerkt om apps te bouwen. 

Binnenkort bespreken we Workday’s ambitieuze toekomstplannen voor Extend. De visie van Workday is bijvoorbeeld om in de komende jaren een app store te creëren waarin u eenvoudig apps kunt downloaden en gebruiken in uw tenant*. Op dit moment is het echter aan te raden om samen te werken met een implementatiepartner. Met hen kunt u ofwel kijken naar hun huidige app-bibliotheek, ofwel samenwerken om een op maat gemaakte app voor uw organisatie te bouwen. 

Graag willen we u en uw team aanmoedigen om na te denken over gebruikssituaties die u heeft voor Extend. Welke beperkingen kwam u tegen tijdens of na de implementatie? Was er een Workday module die bijna aan uw behoeftes voldoet maar waar een kritisch aspect ontbrak? Wat voor soort systemen zou u mogelijk kunnen vervangen door een app? Of hoe zou u uw Workday gegevens kunnen gebruiken om zo beter uw hoofdactiviteiten te ondersteunen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (rick.leunisse@pwc.com). 

*Zoals altijd geldt er een veilige zone. Er is geen releasedatum of tijdskader gegeven voor een Workday Extend appstore.

Contact

Rick Leunisse

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 373 30 48

Contact

Alexander Staal

Alexander Staal

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 029 05 95

Willem Berendse

Willem Berendse

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 321 62 78

Sanjay Kadam

Sanjay Kadam

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 287 08 28

Jeffrey van den Haak

Jeffrey van den Haak

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 357 52 69

Bram Schouten

Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 021 80 51

Tom Vaandrager

Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 82 50 23 00

Hide