Transformeren met SAP S/4HANA

SAP S/4HANA: ontwikkel uw business en optimaliseer uw operatie

De keuze voor SAP S/4HANA is meer dan een technische upgrade van SAP ECC of enig ander ERP-systeem. Het is hét moment om na te denken over uw toekomstig bedrijfsmodel en hoe technologie u daarin ondersteunt. Nu SAP stopt met ondersteuning van de SAP ECC-systemen, biedt  SAP S/4HANA de perfecte aanleiding om de strategische kracht van data in uw organisatie te versterken en uw organisatie verder klaar te maken voor de digitale toekomst.

SAP S/4HANA als digital core van uw organisatie

Hoe komt u tot betrouwbare gegevens, waardevolle klantanalyses, efficiënte backoffice-processen en nieuwe toepassingen van digitale technologie? Wij ondersteunen u bij een doordachte implementatie van SAP S/4HANA als de digital core van uw organisatie. Door voor en tijdens dat proces met u de gewenste manier van werken te inventariseren, kunnen de kosten voor implementatie, operatie en compliance dalen.

Business ontwikkelen met SAP S/4HANA

In een tijd van digitale transformatie zijn betrouwbare data de basis voor het ontwikkelen van uw business. Met SAP S/4HANA kunt u uw data realtime analyseren – van het hoogste consolidatieniveau tot aan de transacties – en gegevens labelen om snel tot inzichten te komen. Onze adviseurs helpen u om de implementatie van SAP S/4HANA optimaal aan te sluiten bij uw business-wensen.

Operatie transformeren met SAP S/4HANA

De implementatie van SAP S/4HANA is de ultieme aanleiding om uw organisatie te transformeren en veranderingen door te voeren in uw front-, mid- en backoffice. Hoe gaat u uw operating model efficiënter vormgeven? Welke wijzigingen zijn nodig om klaar te zijn voor onder andere de finance function of the future en de impact van industrie 4.0 op uw logistieke en supply chain processen? SAP S/4HANA biedt ook het ideale moment om bijvoorbeeld uw belastingfunctie en -systeem zo in te richten dat u anticipeert op realtime reporting-verplichtingen van steeds meer belastingdiensten.

Automatisering van operatie en controls

SAP S/4HANA legt het technische fundament om digitale technologieën toe te passen, ook die van de toekomst. Met Robotic Process Automation (RPA) en Artificial Intelligence (AI) kunt u delen van uw operatie automatiseren, zoals de verwerking van facturen, het beantwoorden van klantvragen of het opleveren van realtime managementrapportages en tax reporting. Ook kunt u uw cost of compliance verlagen en grip op uw business verhogen door uw controleomgeving te automatiseren met standaard SAP S/4HANA-functionaliteit of RPA- en AI-technologie op uw nieuwe SAP-platform.

Stap over naar de (public) cloud en stroomlijn uw operatie

SAP S/4HANA is behalve als on-premise-systeem ook beschikbaar in de private & public cloud. De gestandaardiseerde (en goedkopere) diensten in de cloud kunnen een goede oplossing zijn om de bedrijfsprocessen waarop u zich niet onderscheidt – denk aan financiën, rapportages, btw-aangifte –te standaardiseren. Wij adviseren hierover kleinere organisaties maar onderzoeken ook voor grote multinationals hoe een stap naar de (public) cloud van SAP S/4HANA de organisatie efficiënter kan maken.

Betrouwbaar systeem, betrouwbare data

Natuurlijk is voor het creëren van waarde en het optimaliseren van processen de betrouwbaarheid van uw systeem en uw data een voorwaarde. SAP S/4HANA biedt diverse mogelijkheden om in control te komen en blíjven. Als u op de SAP digital core andere IT-oplossingen aansluit – zoals SAP SuccessFactors voor HR, SAP Ariba voor inkoop of applicaties van derde partijen – adviseren wij u over aanvullende beheersingsmaatregelen om de gehele digitale keten af te dekken. Ook kunnen onze specialisten uw huidige SAP-omgeving analyseren op de grootste knelpunten en verbetermogelijkheden geven die u direct kunt meenemen in uw implementatieplan. Verder ondersteunen wij u bij licentiemanagement om te zorgen dat u binnen de contractvoorwaarden blijft, uw licenties efficiënt gebruikt en extra kosten voorkomt.

Contact

Ragnar van der Valk

Ragnar van der Valk

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 63 18

Saskia Hadewegg Scheffer

Saskia Hadewegg Scheffer

Tax Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 46 14

Jeffrey van den Haak

Jeffrey van den Haak

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 357 52 69

Ingeborg Smit

Ingeborg Smit

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 14 50

Hide