CCH Tagetik + PwC

Digitale transformatie finance-functie

Digitale transformatie van de finance-functie is in steeds meer organisaties aan de orde. Het CFO-domein kan alleen optimaal bijdragen aan de strategische sturing van de organisatie als de data en processen aan de hoogste eisen voldoen.

Ook vanuit wet- en regelgeving is er toenemende druk op zaken als datakwaliteit, snelheid van aanlevering en transparantie. Organisaties vernieuwen hun grootboek- en rapportagesystemen zodat manueel verzamelde data en het gebruik van spreadsheets grotendeels tot het verleden behoren.

Playback of this video is not currently available

CCH Tagetik

Implementatie van CCH Tagetik

CCH Tagetik (Wolters Kluwer) is een softwareplatform waarin alle data voor de finance-functie samenkomen: zowel data voor performance management als voor het voldoen aan wet- en regelgeving (IFRS, GAAP, Solvency II, Basel/CRD, tax).

PwC helpt organisaties om CCH Tagetik te implementeren en maakt de aansluiting met de processen en de eindgebruikers. Wij combineren onze kennis van CCH Tagetik met expertise op het gebied van IT, finance en wet- en regelgeving zodat klanten een belangrijke stap kunnen zetten in hun digitale transformatie.

Wereldwijde ervaring

Als eerste strategische partner van CCH Tagetik doet PwC sinds 2008 wereldwijd ruime projectervaring op in uiteenlopende branches, waaronder de financiële sector, beursgenoteerd en private companies. Wij zijn meerdere malen door CCH Tagetik verkozen tot partner van het jaar.

Volledige implementatie met onder meer:

 • Analytical data processing
 • Budget, Forecast & Plan
 • Consolidatie
 • Controle-inrichting en optimalisatie
 • Disclosure management
 • IFRS16
 • IFRS17
 • Solvency II
 • Tax provision & reporting

PwC’s tax provision & reporting-oplossing

PwC ontwikkelde de tax provision & reporting-oplossing voor CCH Tagetik, op basis van internationale best practices en standaarden (IAS 12/US GAAP). Met deze module maken we tax onderdeel van een geïntegreerd finance-platform. Hiermee is het een unieke oplossing in de markt.

De tax provision & reporting-oplossing van PwC zal de efficiëntie en effectiviteit van uw corporate tax-processen sterk vergroten. Organisaties kunnen hierdoor beter voldoen aan de toenemende regeldruk en rapportage-eisen van belastingdiensten. Verder wordt met deze module een belangrijke stap gezet in de digitalisering van tax waarmee de strategische rol van tax binnen de organisatie kan worden vergroot.

Omdat wij onze implementatie afstemmen op de specifieke wensen van de klant bent u verzekerd van een gebruiksvriendelijke oplossing. Belangrijk hierbij is dat alle data uit het CFO-domein voor het bepalen en rapporteren van uw belastingpositie geautomatiseerd uit het CCH Tagetik-platform komt. Dit betekent het einde van de spreadsheet-jungle – manuele processen kunnen tot wel 90% afnemen.

Waarom PwC’s tax provision & reporting-oplossing?

 • Hogere datakwaliteit en dataconsistentie door een single source of truth binnen het CFO-domein.
 • Volledige end-to-end audit trail van alle tax-data en -activiteiten.
 • Verhoogde operationele efficiëntie en korte doorlooptijden tijdens de financial closings.
 • Strategische inzichten in de fiscale positie.