Cybersecurity & Privacy

Ontwikkelen van de menselijke firewall

De toenemende digitalisering van de wereld van vandaag brengt grote voordelen met zich mee, zoals meer efficiëntie en de mogelijkheid om vanuit huis te werken. De groeiende afhankelijkheid van internet heeft echter ook een keerzijde. De veranderende bedreigingen voor organisaties is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd door de opkomst van nieuwe cyberrisico's. Dit vereist een paradigmaverschuiving in het ecosysteem van cybersecurity, weg van een uitsluitend technisch perspectief naar een groeiende focus op de menselijke factor. Veiligheid dient een integraal onderdeel te zijn van de organisatie en haar medewerkers. Een gevestigde security-focused cultuur zal van werknemers een sterke menselijke firewall maken in plaats van de zwakste schakel in het huidige cyber landschap. Hoe dat moet?

Lees er hier meer over

Whitepaper secure 2020

Playback of this video is not currently available

0:01:51

Goed georganiseerde cybersecurity & privacy is een voorwaarde

Steeds meer bedrijven en organisaties maken een digitale transformatie door. Een digitaal businessmodel leidt tot exponentieel meer data die worden gegenereerd en gedeeld tussen organisaties en hun klanten. Digitale informatie is een waardevolle levensader in het zakelijke en maatschappelijke ecosysteem en daarmee gevoelig voor bedreigingen. Daarom gaat digitalisering gelijk op met een effectieve aanpak van cybersecurity en privacy, om waardevolle data te beschermen.

Game of Threats is een strategisch digitaal spel om cybersecurity bewustzijn te creëren. Tijdens dit spel spelen twee teams tegen elkaar, waarbij het ene team zichzelf moet verdedigen tegen de cyberaanval die vanuit het andere team komt. De spelomgeving biedt een realistische ervaring, waarin beide teams snel beslissingen moeten nemen die gebaseerd zijn op minimale informatie. Bij Game of Threats staat kritische besluitvorming centraal en krijgen de spelers inzicht in de complexiteit van cybersecurity en de stappen die genomen moeten worden om hun organisatie beter te beveiligen.

Groei dankzij nieuwe technologie

Veel organisaties zetten digitale technologie in om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen of op een andere manier te functioneren. Tegelijk zien we dat men zich niet altijd bewust is van de toenemende digitale dreiging zodra nieuwe systemen geïmplementeerd zijn. PwC helpt u met het ontwerpen van een transformatiestrategie waarin cybersecurity vanaf het begin een plaats heeft. Zodat uw digitale veiligheid niet onnodig op het spel komt te staan.

Vertrouwen als basis voor groei

Bedrijven en instellingen worden geconfronteerd met wijzigende wet- en regelgeving voor gegevensbescherming en privacy. Als u in staat bent om data volgens de regels te verzamelen, gebruiken en vernietigen, kunt u waarde creëren op een veilige en effectieve manier. PwC kan u helpen om een privacyprogramma op te zetten dat voldoet aan data- en privacywetgeving en waarmee het vertrouwen van uw klanten toeneemt. Zo´n effectief programma voor privacy is de basis voor groei.

Integratie, beheer en verbetering van technologie

Organisaties die groeien en transformeren worden geconfronteerd met vraagstukken rondom cybersecurity en privacy. PwC helpt u met een efficiënte integratie van nieuwe en bestaande IT-systemen in uw bedrijfsvoering. Ook ondersteunen wij bij actief beheer en doorlopende operationele verbeteringen – zodat uw investering in cybersecurity en privacy bijdraagt aan waardecreatie.

Identificeren, reageren en herstellen

Een snelle en effectieve reactie op digitale aanvallen is belangrijk. Hebt u hiervoor de plannen op orde? Onze specialisten helpen u met een sterkte-zwakteanalyse van uw incident response plan. Wij ondersteunen u bij het detecteren van bedreigingen, een gepaste reactie en het onderzoeken en herstellen van de zwakke plekken in uw systeem voor incidentmanagement. Ook bieden we maatwerk bij specifieke veiligheidsrisico´s en wanneer een incident zich voordoet.

Lees meer

Het brede Privacy Portfolio van PwC 

Dit privacy programma bestaat uit zes onderdelen: strategie, verkenning, transformatiemanagement, implementatie, nazorg en assurance. Met dit privacy portfolio kan PwC u helpen van strategie tot executie.

Strategie

 • Afgeven van Assurance rapporten o.b.v. Richtlijn 3600/SOC2
 • Afgeven van privacy certificering

Verkenning

 • Risicoanalyse op privacy gevoelige gegevens
 • Inzichtelijk maken van de mogelijkheden voor gebruik van persoonsgegevens
 • Classificeren van de privacy gevoelige data
 • Uitvoeren van een nulmeting
 • Analyse van contractuele structeren rondom de verwerking van persoonsgegevens

Transformatie Management

 • Opstellen van een privacy programma
 • Inzichtelijk maken van benodigde veranderingen van IT-systemen
 • Uitvoeren GAP-analyses
 • Uitvoeren Privacy Impact Assessment
 • Uitvoeren Contract assessment

Implementatie

 • Centraal beleggen van verantwoordelijkheden m.b.t. persoonsgegevens
 • Inbedden van priacy maatregelen in het huidige controle raamwerk
 • IT-systemen updaten om maatregelen systeemtechnisch af te dwingen
 • Meldingen en registraties bij College Bescherming Persoonsgegevens Analyse en opstellen van privacy policies

Nazorg

 • Organiseren van workshops om medewerkers te wijzen op belang van privacy
 • Privacybeleid en de genomen maatregelen publiceren op Intranet
 • Governance beoordelingen

Assurance

 • Afgeven van Assurance rapporten o.b.v. Richtlijn 3600/SOC2
 • Afgeven van privacy certificering

Wij hebben veel ervaring met:

 • Internationale organisaties die te maken hebben met verschillende jurisdicties
 • Privacy audits en privacy certificering
 • Oplossingen voor internationale data­overdracht bij multinationals
 • Begeleiding bij datalekken en incident response
 • Advies over nieuwe data-driven technologieën en privacy.
Wij hebben veel ervaring
Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Met onze Global Privacy & Security-praktijk van meer dan drieduizend specialisten bieden wij een wereldwijde dekking. In een multidisciplinair team bundelen we kennis en ervaring op het gebied van juridische zaken, bedrijfsvoering, technologie, cybersecurity en privacy. We benaderen uw vraagstukken integraal en bereiken meer dan het voldoen aan wet- en regelgeving: we streven naar een beleid voor privacy en cybersecurity dat waarde toevoegt aan de big data in uw organisatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Angeli Hoekstra

Angeli Hoekstra

Partner Cybersecurity & Privacy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 086 15 22

Bram van Tiel

Bram van Tiel

Partner Cybersecurity & Dataprivacy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 243 29 62

Mimoent Haddouti

Mimoent Haddouti

Cybersecurity Partner, PwC Netherlands

Volg ons