Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Houvast bij herstel

Zorg ook na Covid-19 dat uw organisatie gezond blijft

Nu de Covid-19-crisis voor de meeste sectoren lijkt af te nemen en we langzaam naar de nieuwe werkelijkheid gaan, zult u als ondernemer verder voor de continuïteit van uw organisatie moeten zorgen.

Op 30 augustus 2021 heeft het kabinet bekendgemaakt dat het steunpakket voor banen en de economie per 1 oktober 2021 wordt beëindigd. Dit betekent dat uw organisatie vanaf 1 oktober 2021 van de meeste regelingen van dit steunpakket (zoals de NOW en het bijzonder uitstel van betaling van belastingen BUVB) geen gebruik meer kan maken. Sommige regelingen lopen echter door tot 1 januari 2022. Daarnaast krijgt u mogelijk te maken met tijdelijk overgangsrecht.

Hoe wikkelt u die maatregelen waarvan u gebruik hebt gemaakt op goede wijze af? Hoe gaat u om met de gevolgen van de coronacrisis en welke keuzes maakt u? Voor de deelgebieden personeel & HR, fiscaal en juridisch hebben we de belangrijkste tips en aandachtspunten op een rij gezet. Daarbij gaan we uit van drie fases: korte termijn, middellange termijn en lange termijn.

Houvast bij herstel in drie fases:

Fase 1 - Afwikkeling van de crisis

Afwikkeling van de Covid-19-crisis en de gehanteerde crisismaatregelen. Welke verplichtingen vloeien voor u voort uit het gebruik van de fiscale en subsidiemaatregelen in verband met corona? Met welke effecten moet u als ondernemer rekening houden?

Meer over fase 1

Fase 2 - Wederopbouw na de steun

Hoe kunt u uw kasstroom optimaliseren en tegelijkertijd de belangen van alle betrokkenen in het oog houden?

Meer over fase 2

Fase 3 - Werken aan crisispreventie

Hoe kunt u vervolgens de continuïteit van uw organisatie waarborgen?

Meer over fase 3
Volg ons

Contact

Nicolien Borggreve

Nicolien Borggreve

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 081 66 41

Diederik van Dommelen

Diederik van Dommelen

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 394 44 71

Allard Knook

Allard Knook

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 437 77 85

Hide