Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Houvast bij herstel

Zorg ook na Covid-19 dat uw organisatie gezond blijft

De Covid-19-crisis lijkt voor een deel van de sectoren af te nemen waarbij we langzaam naar de nieuwe werkelijkheid gaan. Voor andere sectoren grijpt Covid-19 nog steeds hard in op de bedrijfsvoering. Hoe dan ook zult u als ondernemer voor continuïteit van uw organisatie moeten zorgen. 

Op 30 augustus 2021 had het kabinet bekendgemaakt dat het steunpakket voor banen en de economie per 1 oktober 2021 wordt beëindigd.  Sommige regelingen liepen daarbij al door tot 1 januari 2022. Op 26 november 2021 heeft het kabinet echter het steunpakket in het vierde kwartaal van 2021 alsnog vergroot met NOW-5, verruiming van de TVL-regeling, verlenging van BUVB en aanvullende maatregelen voor sport en cultuur. 

Hoe maakt u nog gebruik van maatregelen wanneer dat nodig is en hoe wikkelt u maatregelen waarvan u gebruik hebt gemaakt op goede wijze af? Hoe gaat u om met de gevolgen van de coronacrisis en welke keuzes maakt u? Voor de deelgebieden personeel & HR, fiscaal en juridisch hebben we de belangrijkste tips en aandachtspunten op een rij gezet. Daarbij gaan we uit van drie fases: korte termijn, middellange termijn en lange termijn.

Houvast bij herstel in drie fases:

Fase 1 - Afwikkeling van de crisis

Afwikkeling van de Covid-19-crisis en de gehanteerde crisismaatregelen. Welke verplichtingen vloeien voor u voort uit het gebruik van de fiscale en subsidiemaatregelen in verband met corona? Met welke effecten moet u als ondernemer rekening houden?

Meer over fase 1

Fase 2 - Wederopbouw na de steun

Hoe kunt u uw kasstroom optimaliseren en tegelijkertijd de belangen van alle betrokkenen in het oog houden?

Meer over fase 2

Fase 3 - Werken aan crisispreventie

Hoe kunt u vervolgens de continuïteit van uw organisatie waarborgen?

Meer over fase 3
Volg ons

Contact

Nicolien Borggreve

Nicolien Borggreve

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 081 66 41

Diederik van Dommelen

Diederik van Dommelen

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 394 44 71

Allard Knook

Allard Knook

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 437 77 85

Hide