Om de uitdagingen van de Covid-19-crisis het hoofd te bieden, moesten organisaties over de hele wereld vaak snelle en rigoureuze beslissingen nemen. Nu we de volgende fase ingaan, is het tijd om te kijken naar de kansen die zich tijdens het herstel voordoen en die te grijpen.
Op welke manier creëert u in het post-Covid-tijdperk de meeste waarde voor uw organisatie? Daarvoor is het belangrijk dat u eerst de lessen die we tijdens de pandemie hebben geleerd, in kaart brengt. Dit inzicht kunt u gebruiken om prioriteiten voor de toekomst te stellen en zo uw strategische veerkracht op te bouwen. Organisaties die deze stappen zetten, profiteren effectiever van de mogelijkheden die zich voordoen tijdens het herstel na Covid-19.
Tijdens de pandemie voerde de overheid diverse steunmaatregelen in om ondernemingen op de been te houden. Nu deze (fiscale) maatregelen worden afgebouwd, is het belangrijk om te weten welke verplichtingen voor u voortvloeien uit het gebruik van de coronamaatregelen. Met welke effecten moet u als ondernemer rekening houden?
De Covid-19-crisis vroeg om snelle en doordachte acties, waarmee in veel crisisplannen geen rekening was gehouden of waarop crisisteams niet waren voorbereid. Het is belangrijk om de geleerde lessen te gebruiken tijdens het (financiële) herstel en veerkracht voor de volgende crisis op te bouwen.
De manier waarop wij werken, was voor de Covid-19-crisis al flink aan het wijzigen. De pandemie heeft alles nog eens versneld. Behalve dat digitalisering en automatisering tot andere werkzaamheden leiden, passen organisaties hun systemen nu ook aan op het thuiswerken. Dit alles vraagt om nieuwe vaardigheden bij medewerkers, maar ook om meer flexibiliteit bij werkgevers en nieuw leiderschap.
De Covid-19-crisis heeft het tempo waarin risicovolle gebeurtenissen plaatsvinden, verhoogd. De weerbaarheid van uw organisatie bepaalt hoe snel en adequaat u kunt reageren op veranderingen en nieuwe wet- en regelgeving. Een geïntegreerd perspectief op risico, regulering en compliance is cruciaal voor weerbaarheid, vertrouwen en concurrentievoordeel.
Om succesvol te blijven in een duurzame toekomst, is het belangrijk om ESG-factoren mee te nemen in uw strategie, transformatie, reporting en assurance. Op die manier creëert u niet alleen waarde voor uzelf en uw mensen, maar ook voor de maatschappij en het milieu. Tevens speelt u een belangrijke rol bij het behalen van de SDG’s.
De economie en de kabinetsplannen geven bedrijven alle gelegenheid te investeren in duurzame vooruitgang, aldus PwC’s hoofdeconoom Jan Willem Velthuijsen.
De Covid-19-crisis heeft aangetoond dat het beschikken over bijna paradoxale kwaliteiten essentieel is voor CEO’s, aldus Debby Jannink van PwC.
Nieuwe financiering aantrekken, schulden herfinancieren of bestaande financiering herstructureren. PwC Debt & Capital Advisory vindt de liquiditeit en...