De lessen van Covid-19 en de weg naar herstel

Tijdens de coronapandemie hebben we onze klanten geholpen overeind te blijven en hun continuïteit veilig te stellen. Nu we herstellen van de crisis kijken we samen naar nieuwe kansen en de mogelijkheden om sterker te worden. Zodat ze beter bestand zijn tegen toekomstige crises.

Het opbouwen van strategische veerkracht

Om de uitdagingen van de Covid-19-crisis het hoofd te bieden, moesten organisaties over de hele wereld vaak snelle en rigoureuze beslissingen nemen. Nu we de volgende fase ingaan, is het tijd om te kijken naar de kansen die zich tijdens het herstel voordoen en die te grijpen.

Op welke manier creëert u in het post-Covid-tijdperk de meeste waarde voor uw organisatie? Daarvoor is het belangrijk dat u eerst de lessen die we tijdens de pandemie hebben geleerd, in kaart brengt. Dit inzicht kunt u gebruiken om prioriteiten voor de toekomst te stellen en zo uw strategische veerkracht op te bouwen. Organisaties die deze stappen zetten, profiteren effectiever van de mogelijkheden  die zich voordoen tijdens het herstel na Covid-19.

Lees meer over de drie fases van herstel

Maatregelen tegen de impact van het coronavirus
globe

Vijf focusgebieden na Covid-19

Fiscaliteit & wet- en regelgeving

Wat betekent het afbouwen van de steunmaatregelen voor u?

Tijdens de pandemie voerde de overheid diverse steunmaatregelen in om ondernemingen op de been te houden. Nu deze (fiscale) maatregelen worden afgebouwd, is het belangrijk om te weten welke verplichtingen voor u voortvloeien uit het gebruik van de coronamaatregelen. Met welke effecten moet u als ondernemer rekening houden?

Meer over de afwikkeling van de maatregelen

Zakelijke veerkracht

Herstructurering vanuit daadkracht en pragmatisme

De Covid-19-crisis vroeg om snelle en doordachte acties, waarmee in veel crisisplannen geen rekening was gehouden of waarop crisisteams niet waren voorbereid. Het is belangrijk om de geleerde lessen te gebruiken tijdens het (financiële) herstel en veerkracht voor de volgende crisis op te bouwen.

Meer over herstructurering

De toekomst van werk

Een nieuwe definitie voor de werkomgeving van uw mensen

De manier waarop wij werken, was voor de Covid-19-crisis al flink aan het wijzigen. De pandemie heeft alles nog eens versneld. Behalve dat digitalisering en automatisering tot andere werkzaamheden leiden, passen organisaties hun systemen nu ook aan op het thuiswerken. Dit alles vraagt om nieuwe vaardigheden bij medewerkers, maar ook om meer flexibiliteit bij werkgevers en nieuw leiderschap. 

Meer over de veranderende arbeidsmarkt

Risico’s en regulering

Adequaat reageren op veranderingen en nieuwe wetgeving

De Covid-19-crisis heeft het tempo waarin risicovolle gebeurtenissen plaatsvinden, verhoogd. De weerbaarheid van uw organisatie bepaalt hoe snel en adequaat u kunt reageren op veranderingen en nieuwe wet- en regelgeving. Een geïntegreerd perspectief op risico, regulering en compliance is cruciaal voor weerbaarheid, vertrouwen en concurrentievoordeel.

Meer over risico’s en regulering

Duurzame vooruitgang

Waarde en impact creëren door ESG

Om succesvol te blijven in een duurzame toekomst, is het belangrijk om ESG-factoren mee te nemen in uw strategie, transformatie, reporting en assurance. Op die manier creëert u niet alleen waarde voor uzelf en uw mensen, maar ook voor de maatschappij en het milieu. Tevens speelt u een belangrijke rol bij het behalen van de SDG’s.

Meer over de ESG-thema’s

Volg ons

Required fields are marked with an asterisk(*)

Bij het verstrekken van uw e-mailadres erkent u de privacy statement gelezen te hebben, en gaat u akkoord met het verwerken van de data in overeenkomst met de privacy statement (inclusief internationale gegevensuitwisseling). Mocht u op een bepaald moment van gedachten veranderen over het ontvangen van informatie van ons, dan kunt u ons dit laten weten via het contactformulier.

Contact

Hide