Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

PwC’s Academy - Summer Course 2022

Open training

Upskill uzelf in 2 dagen!

In twee dagen invulling geven aan uw upskilling en ook werken aan uw PE-portfolio voor 2022 met onze Summer Course.

Met de tweedaagse Summer Course bieden wij u een gevarieerd programma bestaande uit een combinatie van hot topics zoals ESG en Cyber Security, een update op vaktechnische onderwerpen en een essential skills sessie. Daarnaast bieden wij een interessante externe spreker op de eerste avond tijdens het diner en start de dag met een introductie door Agnes Koops, lid van de Raad van Bestuur en Assurance Board van PwC. 

Bent u PwC Alumnus, dan heeft u op diverse tijden gelegenheid om met oud collega’s te netwerken, een mooie kans!

Wij zien u graag tijdens de tweedaagse Summer Course in juni!

Topic's op de agenda

De Summer Course bestaat uit twee dagen. Wij bieden u een gevarieerd programma bestaande uit een combinatie van trainingen. Zie het gedetailleerde programma onderaan deze pagina, onder het kopje Programma.

 

Voor het onderdeel update verslaggeving heeft u de mogelijkheid te kiezen tussen IFRS en Dutch GAAP. Geeft u s.v.p. bij uw inschrijving aan welke voorkeur u heeft voor dit onderdeel van het programma.

Over verslagjaar 2022 moeten veel organisaties al aan steeds meer Europese regelgeving voldoen om duurzaamheidsclaims te staven, zoals de EU Taxonomy. En dit gaat verder in 2023 met de NFRD/CSRD. Deze regels raken de hele organisatie, waaronder u als finance professional. Kortom: ook u heeft al te maken met (EU-)duurzaamheidsbeleid op de thema’s Environmental, Social en Governance (ESG). Met deze training krijgt u zicht op de context en inhoud van de belangrijkste regelgeving en hoe deze uw organisatie raakt.

Apps, web, kunstmatige intelligentie, Internet-of-Things, Cloud. Digitalisering is overal, biedt veel mogelijkheden en daagt uit om te onderzoeken hoe wij deze digitale innovaties in ons dagelijks werk als finance professional kunnen gebruiken. Maar niet minder uitdagend zijn de vragen: Welke risico’s brengen deze met zich mee? Hoe houden we digitale innovaties veilig, zodat niemand er misbruik van kan maken? Hoe stellen we gebruikers gerust over hun privacy zorgen? Deze training gaat in op wat cybersecurity is, waarom het belangrijk is en hoe we het in de praktijk toepassen, gericht op de belevingswereld van een finance professional.

International Financial Reporting Standards (IFRS) zijn 's werelds meest toegepaste standaarden voor jaarrekeningen en evolueren voortdurend. De sessie geeft een update over de nieuwste ontwikkelingen en trends in IFRS. De sessie wordt gegeven door onze IFRS experts, deze trainers hebben ruime ervaring met de praktische toepassing van IFRS en stellen u in staat deze te implementeren in uw organisatie.

In het twee uur durende onderdeel voor Dutch GAAP leren deelnemers de basis van de nieuwe Richtlijn 270 omtrent Opbrengstverantwoording, welke vanaf boekjaar 2022 moet worden toegepast. We starten na de intro met een korte uitleg van de theorie, o.a. door het gebruik van filmpjes. Vervolgens gaan deelnemers aan de slag met een casus waarin de toepassing centraal staat, waarna we de sessie kort met elkaar afsluiten.

Hoe kan je mentaal en fysiek gezond blijven en ook jezelf en anderen motiveren? Alles wat er in jou zit, desgewenst delen met anderen, ook als de wereld kleiner lijkt.

Leven vanuit overvloed in plaats van uit tekort is echt voor iedereen weggelegd. Deze sessie gaan we het hebben over het maximaliseren van eigen communicatie kracht. Voor persoonlijk leiderschap is geen leidinggevende functie nodig, wel een gezonde dosis bewustwording en een vleug durf!

Voor wie?

De Summer Course is uitermate geschikt voor financiële professionals die in een korte periode van twee dagen willen werken aan hun vaardigheden, hun kennis over hot topics zoals ESG en Cyber Security willen verhogen, hun vaktechnische kennis willen updaten en willen netwerken. Deze summer course is ook geschikt voor RA’s en RC’s die aan de PE-verplichting willen voldoen.

 

Voor PwC Alumni is er de mogelijkheid om te netwerken gedurende de netwerkborrel (dag 1) en de netwerklunch (dag 1 en 2), een mooie kans om oud collega’s (weer) te ontmoeten.

Wie zijn de trainers en sprekers?

De trainers zijn werkzaam binnen PwC en hebben ruime kennis van en ervaring met het verzorgen van trainingen met betrekking tot de onderwerpen. Voor ieder onderwerp is een aparte trainer beschikbaar.

Desi Walsarie
Onderdeel ESG

Desi is een manager binnen het ESG team. Ze heeft een focus op ESG reporting en een achtergrond in financial reporting. Ze heeft verschillende soorten klanten ondersteund bij hun financiële rapportage (processen) en bij het opzetten van hun ESG-rapportages. Momenteel is ze betrokken bij verschillende klantprojecten die zich richten op reporting in lijn met bijvoorbeeld de TCFD en CSRD. Hierbij helpt ze klanten met een gap analyses, het creëren van ESG reporting roadmaps en de implementatie hiervan.

Eline Brinkhuis
Onderdeel ESG
 
Eline is een Senior Associate in het ESG team. Haar expertise ligt in financiële en niet-financiële verslaggeving voor verschillende typen bedrijven. Ze heeft verschillende klanten ondersteund in de implementatie van de EU Taxonomy regelgeving in hun verslaggeving. Daarnaast is ze onderdeel van de Europese technische werkgroep voor de EU Taxonomy binnen PwC. 

Britt Snieders
Onderdeel ESG
 
Britt is een Senior Associate in het ESG team. Haar focus ligt op het moment op klimaat; ze houdt zich zowel bezig met het berekenen van de CO2 impact van organisaties op de wereld, als de impact van klimaatverandering op organisaties. Ze heeft daarnaast ervaring met werkzaamheden op het gebied van sustainable strategy, integrated reporting, ESG assurance en emissie verificatie.

Jarno Duursma
Spreker van de avond

Jarno Duursma is een onafhankelijk technologie- expert, publicist, onderzoeker en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij schreef vier boeken, onder andere over kunstmatige intelligentie, creatieve machines, deepfake technologie en blockchain. Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, RTL4 en schrijft opinie-artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Hij is maker van de ‘listening to the future’ tech-podcast en de ‘Trending in Tech’ nieuwsbrief.

Kirsten Heukels 
Onderdeel Persoonlijk Leiderschap

Kirsten Heukels is zelfstandig ondernemer en eigenaar van 1 for 2 Social Innovation. Zij is internationaal actief als profiler, waarbij zij analyses maakt van de combinatie tussen micro expressies in het gezicht, bodylanguage en stemgebruik. Deze zet zij in bij haar werkzaamheden als crisis- en gijzelingsonderhandelaar. Daarnaast coacht zij individuen en teams om excellente communicatie en daardoor samenwerking te bereiken.

Jan Visser
Onderdeel Cyber Security voor Financials

Jan is een ervaren IT-audit, cybersecurity en privacy professional met 16+ jaar ervaring in de Publieke Sector.

Zijn interesses zijn vooral gericht op:

 • Economie (kosten/baten) van cybersecurity en privacy.
 • Maatschappelijke impact van technologie, cybersecurity en privacy.
  Electronic Trust Services (eIDAS).
 • Smart Mobility / Intelligent Transportation Systems (ITS).
 • Methoden voor Risico Analyse (bijvoorbeeld IRAM2) en Threat Modeling.
 • Privacy by Design / Privacy Enhancing Technologies (PET)

Datum

 • 27 en 28 juni 2022

Locatie

 • PwC Amsterdam

Kosten

De kosten van de tweedaagse Summer Course bedragen €1.595,- vrijgesteld van BTW. Dit is inclusief lunch (2 keer) en diner op de eerste avond in Artemis. Voor PwC alumni geldt een kortingsregeling van 10% op de prijs van de Summer Course (niet van toepassing op de overnachting).

In het programma zit geen overnachting inbegrepen. Wij bieden u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief te overnachten bij hotel Artemis, tegenover ons kantoor in Amsterdam. De prijs voor een overnachting is €142,50 inclusief ontbijt en exclusief 7% + €3,00 per persoon per nacht stadsbelasting. U rekent zelf af bij het hotel.

Programma

Maandag 27 juni 2022
Topics op de agenda: IFRS/Dutch GAAP en Introductie ESG.

09.30 - 17.00 uur Programma
17.00 - 18.00 uur

(Alumni) Netwerkborrel

18.15 - 21.00 uur Diner inclusief spreker

Dinsdag 28 juni 2022
Topics op de agenda: Cyber Awareness incl. Hackathon en Persoonlijk leiderschap als financials door Kirsten Heukels

09.00 - 17.00 uur Programma
17.00 uur

Netwerkborrel

Op dag één staat het onderdeel Update verslaggeving op het programma. Hierbij heeft u de mogelijkheid te kiezen tussen IFRS en Dutch Gaap. Geeft u s.v.p. bij uw inschrijving aan welke voorkeur u heeft voor dit onderdeel van het programma.

Uw inschrijving

Geef het volgende in het opmerkingenveld bij uw inschrijving aan:

 • Keuze IFRS of Dutch GAAP programma dag 1

 • Wanneer u als PwC Alumnus gebruik wilt maken van de kortingsregeling (10%) op de Summer Course (exclusief de overnachting)

 • Wanneer u wilt blijven overnachten bij Artemis (Amsterdam). Uw reservering voor de overnachting is pas definitief, zodra dit expliciet aan u is bevestigd.

Permanente Educatie

PE-Portfolio registeraccountants (RA)

Deze training kunt u opnemen als leeractiviteit in uw PE-portfolio. Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training.

PE-punten registercontrollers (RC)

Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training. U kunt dit zelf registreren op de website van de VRC.

Deelname

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen per training is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op nl_pwc_academy@pwc.com.

Bij minimaal 8 deelnemers gaat de training door.

Contact

Magda Chrysoulis-Stegeman

Magda Chrysoulis-Stegeman

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 061 58 22

Volg ons