Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Phishing attacks

Inhouse training

Versterk de menselijke firewall van uw organisatie

Social engineering is het manipuleren van mensen door middel van psychologische technieken om een specifieke actie uit te voeren, zoals het klikken op een link en het downloaden van een bestand of het onthullen van bepaalde informatie zoals toegangsgegevens. Phishing is een aanval die gebruik maakt van deze techniek in e-mails, telefoongesprekken of sms-berichten met als doel het slachtoffer de door de aanvaller gewenste actie te laten uitvoeren. 

Phishing is nog steeds een van de meest voorkomende aanvallen op het internet, zeker gezien het huidige aantal werknemers dat op afstand werkt. Het is daarom essentieel dat werknemers zich bewust zijn van deze bedreigingen en hoe ze hierop moeten reageren. Met een dynamische aanpak aangepast aan de behoeften en kenmerken van de organisatie, is deze training niet alleen bedoeld om de deelnemer de nodige kennis bij te brengen, maar ook om een verandering te bevorderen in de richting van een veiliger gedrag voor hen en de organisatie. Bijvoorbeeld door ze te rapporteren aan de veiligheidsdienst.

Phishing attacks

"This training has helped our employees to signal any red flags, as well as knowing how to handle a situation as such. We have seen the number of successful phishing attacks going down and the number reported incidents going up."

Participant 2020

Inhoud van de training

  • Algemene concepten van social engineering toegepast op Phishing;
  • Praktische oefeningen (inclusief scenario’s) en interactieve sessies om betrokkenheid te vergroten;
  • Specifieke voorbeelden of relevante gevallen binnen de sector van de organisatie om het onderwerp tastbaarder te maken voor deelnemers;
  • Optioneel kan er vooraf een “phishing drill” worden uitgevoerd. Door het ervaren van een Phishing aanval uit de eerste hand, helpt het deelnemers informatie te internaliseren. Resultaten worden geanalyseerd tijdens de sessie.

Deze training stemmen wij af op uw leerbehoeften. Blended learning, een combinatie van online en klassikaal leren is ook mogelijk (afhankelijk van covid-19 maatregelen). De duur van de training is afhankelijk van de gekozen onderwerpen en de specifieke behoeften van de deelnemers en kan variëren van 1 tot 3 uur. 

Na de training

Met als doel het aantal phishing slachtoffers in de organisatie te verminderen, begrijpen deelnemers na afloop van de training: 

  • De basisconcepten van social engineering met in het specifiek phishing, om meer alert te zijn op dit soort aanvallen;
  • Hoe je kwaadaardige phishing e-mails, phishing berichten en phishing telefoontjes kunt herkennen;
  • Het belang van het melden van kwaadaardige e-mails, oproepen en berichten en de kanalen die daarvoor nodig zijn. 

Voor wie is deze training?

Deze training is gericht op deelnemers uit elke professionele sector zonder de vereiste kennis van cybersecurity. De training is gericht op het operationele en tactische niveau van organisaties. 

Het is mogelijk om de training aan te passen aan specifieke afdelingen of rollen zoals, Finance, Human Resources of de directie/management.

Trainers

De training wordt gegeven door PwC professionals, zoals social engineeringsdeskunigden, cyber-beveiligingsdeskundigen en psychologen.

Interesse?

Heeft u interesse in deze training? Wij bespreken graag samen met u uw leerdoelen, de specifiek gewenste resultaten en casuïstiek.

De duur, datum en locatie van de training worden ook in overleg met u vastgesteld. Op basis van het voorgesprek maken wij een trainingsvoorstel voor u op maat.

Deze training is ook beschikbaar in het Engels

Permanente Educatie

PE-Portfolio accountants (AA en RA)

Deze training kunt u opnemen als leeractiviteit in uw PE-portfolio. Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training.

PE-punten registercontrollers (RC)

Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training. U kunt dit zelf registreren op de website van de VRC.

Contact

Magda Chrysoulis-Stegeman

Magda Chrysoulis-Stegeman

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 061 58 22

Volg ons